Množično financiranje (crowdfunding) je tu!

Množično financiranje, bolj poznan je angleški izraz crowdfunding, je čedalje bolj priljubljen način financiranja podjetniških projektov. Za razliko od nekaterih drugih novosti, smo bili Slovenci v tem primeru zelo hitro dojemljivi.
Množično financiranje (crowdfunding) je tu!

Crowdfunding / množično financiranje

Še več, glede na majhnost naše države, nekolikšen zaostanek v podjetniški miselnosti, razvitosti podpornega okolja za razvoj podjetništva in na splošno slabim gospodarskim razmeram, lahko rečemo, da smo Slovenci pravzaprav rekorderji na področju množičnega zbiranja sredstev.

Kaj je množično financiranje?

Množično financiranje (crowdfunding) je definirano kot skupen nastop posameznikov v podporo določenemu projektu. Lahko gre za najrazličnejše projekte: dobrodelne, umetniške, glasbene, razvoj tehnoloških izdelkov… v tem članku se bomo usmerili predvsem na področja, ki so vezana na podporo produktov mladih podjetij oziroma startupov.

Množično financiranje ima v grobem tri oblike podpore za zbiratelje sredstev:

  • Lastniško financiranje,
  • dolžniško financiranje,
  • nagradno / donacijsko financiranje.

Ravno zadnja oblika financiranja, kjer podpornik donira sredstva zaradi simpatij do projekta ali pa ker v zameno sprejme izdelek po promocijski ceni ali z ekskluzivnimi dodatki, je trenutno najbolj aktualna.

O skorajda vseh slovenskih crowdfunding projektih smo obširno pisali tudi na našem portalu, nekaj arhivskih objav si lahko ogledate v nadaljevanju:

  • Xvida,
  • Lumu,
  • ONDU,
  • Musguard,
  • Chipolo,
  • RedPitaya,
  • Fly Kly.

Več preberite v članku: Množično financiranje (crowdfunding).

Oznake: , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje