Netflix si mane roke v Avstraliji

Največji ponudnik video streamov na svetu je konec lanskega leta napovedal širitev v Avstralijo in na Novo Zelandijo. Storitev so Avstralcem ponudili konec marca letos, podatki marketinško raziskovalnega podjetja Roy Morgan pa kažejo na nov uspeh Netflixa.
Netflix si mane roke v Avstraliji

Netflix napoveduje nove širitve in višjo naročnino (Vir slike: YouTube).

Po podatkih podjetja Royja Morgana si je ponudbo Netflixa do junija ogledalo 1,42 milijona ljudi v 559 tisoč gospodinjstvih. Samo junija je Netflix pridobil še dodatnih 400 tisoč gledalcev na tej celini.

Netflix v nekaj mesecih prehitel konkurenco

Statistika se iz meseca v mesec spreminja; maja je podjetje Roy Morgan naznanilo, da je Netflix v Avstraliji dosegel milijonov uporabnikov. Že takrat so namignili, da je to število uporabnikov za kar trikrat večje od števila tistih, ki koristijo storitev pri lokalnih ponudnikih.

Tako je na primer na storitev Presto naročenih 97 tisoč Avstralcev, 91 tisoč uporablja Stan, 43 tisoč Quickflix in 40 tisoč je imelo račun ustvarjen pri Foxtel Play. Roy Morgan je do Netflixovih številk prišel na podlagi anketiranja 2.208 Avstralcev, starejših od 14 let. Čeprav ne gre za velik vzorec, pa so podobne raziskave že delala konkurenčna podjetja. Izsledki so bili podobni.

Skupno od 62 do 65 milijonov uporabnikov

Podatkov Netflix ne želi ne potrditi niti ne zavrniti. Njihov tiskovni predstavnik je tujim medijem dejal le, da so pri podjetju zadovoljni, kako se stvari odvijajo v Avstraliji in na Novi Zelandiji. »Globalno imamo 62 milijonov uporabnikov, od tega več kot 20 milijonov zunaj meja ZDA,« je dodal. Po podatkih Huffington Posta naj bi jih imel že več kot 65 milijonov.

Ekspanzija Netflixa se nadaljuje >>

Avstralci kar z dvema naročninama

Avstralci so precej zanimivi potrošniki, saj naj bi bili pripravljeni plačati za dve storitvi, dodajo pri Roy Morgan. Približno polovica je naročena na storitve, kot so Stan, Quickflix in Prosto, obenem pa so tudi naročniki Netflixa. Ali bodo v naslednjih mesecih prekinili naročnino z enim od ponudnikov, bo znano v kratkem. Najverjetneje želijo poskusiti več storitev in se nato odločiti za »boljšo«.

Netflix do konca leta 2016 v skoraj vsak kotiček sveta – tudi v Slovenijo?

Netflix je na evropski trg vstopil leta 2012, takrat je postal na voljo uporabnikom v Veliki Britaniji, na Irskem, Danskem, Norveškem, Finskem in Švedskem, letos pozneje še na Nizozemskem. Podjetje načrtuje za letos novih od 5 do 6 milijonov naročnikov, med drugim tudi z nadaljno širitvijo.

Napoved višje naročnine

Netflix se agresivno širi na nove trge, do konca naslednjega leta načrtuje doseči skoraj vsako državo na svetu. Lahko torej Slovenci končno pričakujemo to priljubljeno storitev tudi za domačimi stenami? Naslednja postaja Netflixa bo Japonska, in sicer še v tem četrtletju, prav tako Španija. Do konca leta bo na voljo še italijanskim in portugalskim uporabnikom.

Podjetje je v zadnjih dneh sporočilo še eno novico, ki pa njegovim naročnikom verjetno ni najbolj pri srcu. Razmišljajo o povišanju naročnine – kljub močni rasti uporabnkov. Kdaj bo do podražitve prišlo, in ali bo le v višini enega dolarja, pa podjetje še ni želelo razkriti.

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje