DELAVNICA: OPTIMIZACIJA SPLETNIH STRANI

Nokiin navigacijski sistem HERE dobil novega lastnika

Iz Nokie so sporočili, da je njihov navigacijski sistem HERE dobil novega lastnika: to je konzorcij avtomobilskih proizvajalcev, ki ga sestavljajo Audi, BMW in Mercedes-Benz. Napredna tehnologija bo finskemu podjetju prinesla 2,8 milijarde evrov.
Nokiin navigacijski sistem HERE dobil novega lastnika

Nokiin navigacijski sistem HERE dobil novega lastnika

Zanimanje za nakup izjemno uspešnega navigacijskega sistema HERE, ki ga je razvilo finsko podjetje Nokia, je bilo ogromno. Poleg avtomobilskih proizvajalcev, predvsem Audija, BMW-ja in Mercedez-Benza, se je za nakup zanimal tudi Uber skupaj z investitorjem Baidujem, kitajski Navinfo ter giganti Amazon, Alibaba, Facebook in Apple. V tem pa ni nič čudnega, saj HERE po mnenju mnogih predstavlja enega najboljših in najvrednejših sistemov za navigacijo. 

Za nakup se je zanimal tudi hitro rastoči startup UBER >>

Vprašanja o prihodnosti navigacije HERE so se okrepila že lani, ko je Nokia prodala svojo enoto za mobilne telefone tehnološkemu gigantu Microsoft. Aprila letos je bilo jasno, da je ena izmed možnosti, o kateri razmišlja Nokia, tudi prodaja, zato je med potencialnimi kupci završčalo. Že od vsega začetka so bili zelo glasni proizvajalci avtomobilov, a ko se je v bitko vključil še Uber, jim drugega kot združitev moči v skupni konzorcij ni preostalo. Z zbranima 2,8 milijarde evrov so uspeli prepričati finsko podjetje in vse kaže na to, da bo do realizacije prodaje prišlo v prvi četrtini naslednjega leta. 

Kaj se bo zgodilo s 6.454 člani osebja, zaenkrat še ni znano. A očitno je tako množična ekipa, ki stoji za projektom, v prvi vrsti botrovala k odločitvi Nokie za prodajo. Tolikšno število zaposlenih je namreč finskemu podjetju odvzelo okoli desetino vseh prihodkov.

Vir: TechCrunch

Nokia se vrača naslednje leto >>

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

12.04.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

19.04.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje