Novi lastniki blagovnih znamk, pozor!

Novopečeni lastniki registriranih znamk prejemajo čedalje več nezaželene pošte podjetij, ki zahtevajo plačilo za storitve v zvezi z znamkami, npr. za vpis v (neobstoječe) poslovne imenike, objavo v fiktivnih bazah itd. Bodite pazljivi!
Novi lastniki blagovnih znamk, pozor!

Vir slike: Bigstockphoto.com)

Po registraciji blagovne oziroma storitvene znamke, prijavitelj/lastnik znamke prejme po pošti račun za vpis znamke v register. Takšen račun je potrebno natančno preveriti, saj gre v večini primerov za goljufijo podjetij, ki želijo na tak način priti do lahkega zaslužka.

Vse, ki ste se odločili za registracijo znamke ali pa o tem šele razmišljate, opozarjamo, da tako Urad za intelektualno lastnino (za slovenske znamke) kot tudi Urad za usklajevanje na notranjem trgu (za evropske znamke) ne izdajata računov za plačane pristojbine. Zato je toliko bolj sumljiv vsak račun, ki ga prejmete v zvezi z vašo znamko, razen če gre za račun s strani vašega zastopnika v postopku registracije znamke.

Primere zavajajočih računov najdete na tej povezavi.

Zadnje čase pa novi lastniki znamk prejemajo spodaj prikazan primer računa, ki je tipičen primer goljufivega zavajajočega računa:

Vse o registraciji blagovne znamke pa lahko preberete v članku Registracija blagovne znamke. >>

Oznake:,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje