Podjetnica razkriva mite o zaposlenih mamah

Podjetnice, ki so postale mame, morajo skupaj s partnerjem razporediti svoj urnik in se prilagoditi malčku. V praksi se najpogosteje zgodi, da večino opravil še vedno prevzame ženska, ki pa je na ta račun tudi malce pogosteje odsotna z delovnega mesta.
Podjetnica razkriva mite o zaposlenih mamah

Podjetnica razbija mite o mamah. Fotografija je simbolična (Vir slike: YouTube).

Amanda Anderson, ustanoviteljica podjetja The Tenant, ki je tudi sama mama, je zapustila prejšnje delovno mesto in ustanovila The Tenant Company. Večina nekdanjih sodelavcev je mislila, da zapušča delovno mesto, da bi se posvetila otroku. Povsem jih je presenetila, ko jim je povedala, da bo zagnala svoj posel. Kot je v svoji karieri spoznala, veliko ljudi misli, da so mame v službah le za to, ker morajo biti, ne pa zato, ker si želijo delati. Andersonova je strnila pet mitov o mamah na delovnih mestih.

Vedno vzamejo bolniško.

Bolniške ne vzamejo zato, ker so utrujene, temveč zato, ker je njihov otrok zbolel. Morda ravno v tistem času oče ne more vzeti bolniške zaradi projektov v svoji službi. Ženske ne odločajo, kdaj bo otrok zbolel, družba oziroma delovno okolje (včasih tudi nadrejeni) pa situacijo jemlje tako, kot da so odšle na dopust. Mnogo mater dela tudi na bolniškah med varstvom otroka. Bolniško odsotnost zagotovo ne jemljejo kot dopust.

Pridejo pozno in odidejo zgodaj.

Morda mame res niso vedno v pisarnah tako kot sodelavci in sodelavke, ki si še niso ustvarili družin, a so v času prisotnosti še bolj produktivne kot ostali. Dolga kosila in dolgo klepetanje s sodelavci so preteklost, mame si želijo čim hitreje in čim učinkoviteje narediti delo, da se potem lahko posvetijo še svoji družini.

Dobra teta septembra s prvo enoto v Ljubljani >>

Delajo le za polovičen delovnik.

Nekaterim staršem polovičen delovnik resnično predstavlja veliko, pozitivno spremembo, zlasti če partner veliko potuje ali pa malček potrebuje še več pozornost kot sicer (zaradi različnih situacij). Andersonova dela polni delovnik, a si vedno vzame čas za hčerko, kar pomeni, da pogosto dela tudi ob koncih tedna in ponoči. Meni, da bi nadrejeni morali dati mamam priložnost fleksibilnih delovnikov namesto klasičnih.

Ne brigajo se več za delo.

To je žaljivo do vseh mam, je kritična Andersonova. Nepravično je domnevati, da se ženske, ko postanejo mame, ne brigajo več za delo. Da, otrok predstavlja največjo prioriteto v njihovem življenju, a to ne pomeni, da so na delo popolnoma pozabile.

Hitro bodo zanosile še enkrat in odšle.

Andersonova na tem mestu razkrije izkušnjo, ki jo je imela s svojim nekdanjim šefom. Šef ji je namreč zaupal, da je popolnoma razočaran nad sodelavko, ki je ponovno zanosila, čeprav mu je pred tem »obljubila«, da bo z naslednjim otrokom počakala vsaj tri leta. Sicer pa delodajalci pogosto, to je praksa tudi nekaterih delodajalcev Sloveniji, ženskam, mamam, ne podaljšajo pogodbe potem ko se vrnejo iz porodniškega dopusta. Najpogosteje zato, ker menijo, da v novi vlogi ne bodo več kos delu, a zgornji razbiti miti pričajo ravno obratno.

Oznake:
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje