Podjetnica razkriva mite o zaposlenih mamah

Podjetnice, ki so postale mame, morajo skupaj s partnerjem razporediti svoj urnik in se prilagoditi malčku. V praksi se najpogosteje zgodi, da večino opravil še vedno prevzame ženska, ki pa je na ta račun tudi malce pogosteje odsotna z delovnega mesta.
Podjetnica razkriva mite o zaposlenih mamah

Podjetnica razbija mite o mamah. Fotografija je simbolična (Vir slike: YouTube).

Amanda Anderson, ustanoviteljica podjetja The Tenant, ki je tudi sama mama, je zapustila prejšnje delovno mesto in ustanovila The Tenant Company. Večina nekdanjih sodelavcev je mislila, da zapušča delovno mesto, da bi se posvetila otroku. Povsem jih je presenetila, ko jim je povedala, da bo zagnala svoj posel. Kot je v svoji karieri spoznala, veliko ljudi misli, da so mame v službah le za to, ker morajo biti, ne pa zato, ker si želijo delati. Andersonova je strnila pet mitov o mamah na delovnih mestih.

Vedno vzamejo bolniško.

Bolniške ne vzamejo zato, ker so utrujene, temveč zato, ker je njihov otrok zbolel. Morda ravno v tistem času oče ne more vzeti bolniške zaradi projektov v svoji službi. Ženske ne odločajo, kdaj bo otrok zbolel, družba oziroma delovno okolje (včasih tudi nadrejeni) pa situacijo jemlje tako, kot da so odšle na dopust. Mnogo mater dela tudi na bolniškah med varstvom otroka. Bolniško odsotnost zagotovo ne jemljejo kot dopust.

Pridejo pozno in odidejo zgodaj.

Morda mame res niso vedno v pisarnah tako kot sodelavci in sodelavke, ki si še niso ustvarili družin, a so v času prisotnosti še bolj produktivne kot ostali. Dolga kosila in dolgo klepetanje s sodelavci so preteklost, mame si želijo čim hitreje in čim učinkoviteje narediti delo, da se potem lahko posvetijo še svoji družini.

Dobra teta septembra s prvo enoto v Ljubljani >>

Delajo le za polovičen delovnik.

Nekaterim staršem polovičen delovnik resnično predstavlja veliko, pozitivno spremembo, zlasti če partner veliko potuje ali pa malček potrebuje še več pozornost kot sicer (zaradi različnih situacij). Andersonova dela polni delovnik, a si vedno vzame čas za hčerko, kar pomeni, da pogosto dela tudi ob koncih tedna in ponoči. Meni, da bi nadrejeni morali dati mamam priložnost fleksibilnih delovnikov namesto klasičnih.

Ne brigajo se več za delo.

To je žaljivo do vseh mam, je kritična Andersonova. Nepravično je domnevati, da se ženske, ko postanejo mame, ne brigajo več za delo. Da, otrok predstavlja največjo prioriteto v njihovem življenju, a to ne pomeni, da so na delo popolnoma pozabile.

Hitro bodo zanosile še enkrat in odšle.

Andersonova na tem mestu razkrije izkušnjo, ki jo je imela s svojim nekdanjim šefom. Šef ji je namreč zaupal, da je popolnoma razočaran nad sodelavko, ki je ponovno zanosila, čeprav mu je pred tem »obljubila«, da bo z naslednjim otrokom počakala vsaj tri leta. Sicer pa delodajalci pogosto, to je praksa tudi nekaterih delodajalcev Sloveniji, ženskam, mamam, ne podaljšajo pogodbe potem ko se vrnejo iz porodniškega dopusta. Najpogosteje zato, ker menijo, da v novi vlogi ne bodo več kos delu, a zgornji razbiti miti pričajo ravno obratno.

Oznake:
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje