Pomoč pri pisanju marketinškega načrta

Ne glede na to, ali imate odličen izdelek ali storitev, vaš posel ne bo rasel, če ljudje ne bodo vedeli, da obstajate. Za to potrebujete marketing - spletni, mobilni, na Googlu, Facebooku, neposredno preko elektronske pošte in celo tiskane letake.
Pomoč pri pisanju marketinškega načrta

Pomoč pri pisanju marketinškega načrta. (Vir slike:sxc.hu)

Seveda vse to že veste, vendar je velikokrat največji problem, kje začeti.

Naj vam pomagamo. Vse se začne z marketinškim načrtom, ki predstavlja napisano strategijo. Ta opisuje, kako boste dosegli svoje cilje in povedali celemu svetu o obstoju vašega startup podjetja.

Tokrat vam ne bomo svetovali glede vsebine marketinškega načrta, temveč vam bomo predstavili nekaj aplikacij, s katerimi boste lažje določili cilje, razumeli tekmece in razvili stroškovno učinkovito marketinško strategijo.

Vas zanima marketing? Preberite si 7 zlatih pravil marketinga.

1. Marketing Plan Premier

iPad aplikacija Marketing Plan Premier služi kot mini priročnik in orodje, v katerega se vpisuje manjkajoče podatke.

Aplikacija temelji na tem, da vsaka dobra poslovna ideja ponuja rešitev za strankin problem. Prvi koraki v aplikaciji so tako namenjeni opredelitvi problema in načinu, kako produkt rešuje problem. V naslednjih korakih aplikacija pomaga uporabniku analizirati konkurenco, opredeliti ciljno skupino in določiti ceno, na koncu pa vam ponudi nekaj različnih možnosti za oglaševanje.

Svoj izdelan marketinški plan nato lahko shranite in si ga natisnete.

Cena: Za aplikacijo Marketing Plan Premier boste odšteli 9,99 USD.

2. Marketing Plan App

Če ne potrebujete veliko pomoči pri sestavi marketinškega načrta, potem vam Marketing Plan App nudi podobne rezultate kot predhodno omenjena aplikacija, vendar do njih pridete veliko hitreje.

Aplikacija je namenjena uporabnikom iOS in Android operacijskih sistemom ter je primerna tudi za uporabo na mobilnem telefonu.

Marketing Plan App vam pomaga pri oblikovanju vizije, analize trga, marketinškega proračuna itd.

Dobljen marketinški plan si lahko nato shranite v PDF formatu ali v Wordu.

Preberite si tudi MP članek z naslovom Poslovni načrt.

Cena: Za aplikacijo Marketing Plan App boste tisti, ki uporabljate iOS, odšteli 9,99 USD in tisti, ki uporabljate Android, 7,99 USD.

3. MarketMyBiz

Aplikacija za pomoč pri pisanju marketinškega načrta MarketMyBiz prihaja iz nenavadnega vira – avstralske vlade.

Aplikacija je namenjena uporabnikom iOS in Android operacijskih sistemov in ima čudovit design.

MarketMyBiz je preprosta za uporabo in uporabniku pomaga odkriti svoje slabosti ter narediti načrt, kako se vsake izmed slabosti lotiti in jo odpraviti oz. omiliti.

Na koncu aplikacija sestavi poročilo v obliki tabele, ki si ga lahko natisnete.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje