Poskrbite za dobro uporabniško izkušnjo

Znano je, da je dobra uporabniška izkušnja predpogoj za uspešno prodajo na spletu. Podobno kot v fizični trgovini želijo kupci tudi na spletu biti zadovoljni ne le s svojim nakupom, temveč tudi izkoristkom časa, ki so ga namenili temu opravilu.
Poskrbite za dobro uporabniško izkušnjo

Poskrbite za dobro uporabniško izkušnjo (Vir slike: picjumbo.com)

Če želite povečati svojo prodajo na spletu, pa ne veste, kaj vas trenutno omejuje, morate stopiti korak nazaj in pogledati, katere so najšibkejše točke v izgledu vaše spletne trgovine. Pri tem si lahko pomagate s spodnjimi iztočnicami. 

1. Dostop iz različnih naprav

Potencialni kupci bodo vašo spletno trgovino obiskovali iz najrazličnejših naprav: mobilnikov, tabličnih računalnikov, prenosnih računalnikov, morda celo pametnih ur ali pametnih predvajalnikov glasbe. Pomembno je, da poskrbite za to, da bo vaša spletna trgovina omogočala dostop iz vseh zgoraj naštetih naprav. Pozanimajte se, kaj pomeni responsive design.

2. Enostavna navigacija

Ključ do dobre uporabniške izkušnje se skriva v enostavnosti navigacije. Uporabnik mora v trenutku, ko pride na spletno stran, najti vsebino, ki jo išče. V nasprotnem primeru bo nad brskanjem najverjetneje obupal in se morda celo obrnil h konkurenci. 

Ali veste, kakšno je vitko podjetje?

3. Vidna hierarhija

Logično organizirana, predvidljiva in razumljiva hierarhija podatkov na spletni strani bo uporabnikovo oko vodila točno tja, kamor si želite najprej usmeriti njegovo pozornost. Naslovi, obrazci za prijavo ali registracijo na spletni strani, navigacija in drugi pomembni podatki naj bodo zato vedno na vidnem mestu. 

4. Delujoče povezave

Nič ni bolj frustrirajočega, kot številne nedelujoče povezave na isti spletni strani. Ko uporabnik klikne na povezavo ali na gumb, pričakuje, da se mu bo odprlo novo okno z novo vsebino. V kolikor se namesto tega pojavi zgolj okno z napisom, da je prišlo do napake, bo zelo verjetno zaključil z brskanjem po vaši strani. 

5. Odstranitev motečih dejavnikov

Moteči dejavniki, ki uporabniku nenadoma odvzamejo ves nadzor nad dogajanjem, dokazano odbijajo obisk na spletni strani oz. v spletni trgovini. Avtomatično predvajan videoposnetek z reklamo in zvokom ali slika, ki se pojavi na celotnem zaslonu, naj se uporablja zgolj tedaj, ko je to pričakovano in zaželjeno. 

Vir: Thenextweb.com

Preberite tudi: Semantično iskanje: kako Google ve, kaj iščem? >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

17.05.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Pravne zahteve za spletne trgovce

Lastniki spletnih trgovin ponavadi najprej poskrbijo za to, da je njihova spletna stran za obiskovalce - potencialne kupce - privlačna, enostavna in uporabna. Da bi se izognili morebitnim kaznim, pa je takoj za tem treba zadostiti tudi vsem pravnim zahtevam!
Preberite več >>

Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

03.06.2019 od 15:00 do 07.06.2019 18:00
Nov termin! 3-dnevna WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

14.06.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.
Preberite več >>

Vse za podjetje