Potrebujem motivacijo!

Pridejo dnevi, ko imamo baterije popolnoma pri koncu in ne najdemo več energije za delo. To se dogaja tako tistim, ki so na delovnih mestih, kot tistim, ki delo opravljajo od doma. Zlasti slednji se lahko hitro znajdejo v udobnem kavču, dnevi pa bežijo mimo …
Potrebujem motivacijo!

Nekaj nasvetov za večjo motivacijo (Vir slike: Deathtostockphoto).

Delo nas osrečuje in žene naprej. A kaj storiti, ko ne najdemo več volje do dela? Zavedamo se sicer, da gre le za trenutno obdobje, ne vemo pa, kako se takšnih občutkov znebiti.

Razmislite o dolgoročnih prednostih

Če boste odkorakali v telovadnico vsakič, ko se boste dolgočasili, boste – ob predpostavki, da boste dejansko tam telovadili – čez nekaj mesecev izredno fit. Videti boste bolje, temu bo sledilo tudi vaše počutje. Podobno bo, če boste vsakič, ko se boste dolgočasili, odprli splet in prebrali članke iste teme. Čez nekaj mesecev se boste lahko samozavestno pogovarjali o določeni temi, morda boste lahko o tem tudi koga naučili.

Razmislite, kdaj ste bolj produktivni

Delajte takrat, ko vam najbolj ustreza. Če ste nočna ptica, potem prilagodite svoj delavnik in dnevni tempo večernim uram, v kolikor ste bolj produktivni zjutraj, se odpravite v posteljo bolj zgodaj.

Premislite, ali raje delate sami ali v družbi

Tudi delo od doma lahko poteka v družbi. Morda poznate koga, ki prav tako dela od doma – dajte mu predlog, da lahko delata skupaj. Tudi v Sloveniji obstaja več coworking prostorov, v katerih lahko brez skrbi ustvarjate. Morda svoj prostor najdete tudi v kakšni od knjižnic.

Ne razmišljajte, česa vse ne boste naredili

Pogosto, ko se počutimo zdolgočaseni, si izmišljujemo izgovore, kako ne bi počeli ničesar. Če ste na televiziji ravno videli recept za zanimivo jed, zakaj je ne poizkusite narediti tudi sami? S tem boste svojo zdolgočasenosti prelevili v nekaj dobrega. Začnite se učiti nekaj novega, kar lahko ocenite, da vam bo pripomoglo pri iskanju nove službe.

Čas je izredno vreden vir – uporabite ga preudarno

Če se boste odpravili v nakupovalna središča, vam bo tamkajšnja gneča lahko vzela dodaten čas. Odpravite se v manjše trgovine, kjer ni toliko gneče. Tudi na tak način boste lahko privarčevali dragoceni čas. Ko ste zasuti z delom, si privoščite dostavo na dom – a pri izbiri hrane pazite na svoje zdravje.

Spoznajte se

Če imate slab delovni dan, premislite, kaj vas dela še bolj zmedene. To vam lahko pomaga tako v zasebnem kot v poslovnem življenju.

Namesto da ležite na kavču ali v postelji in le brskate po družbenih omrežjih, postanite prostovoljec. Ne le, da boste naredili nekaj dobrega, spoznali boste nove ljudi, morda pa vam bo ravno to prineslo novo delovno mesto. Nedavne študije kažejo tudi, da so prostovoljci bolj srečni ljudje. 

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje