Pripravite si dober bojni plan

Nobena vojska se ne bi podala v boj preden ne bi raziskala terena. To bi bil samomor. Kljub temu pa podjetniki to počno skoraj vsak dan. Nikar ne bodite eden izmed njih. Pripravite si svoj bojni plan, ki vam bo pomagal na poti k uspehu.
Pripravite si dober bojni plan

Pripravite si dober bojni plan. (Vir slike: sxc.hu)

Na žalost se ne moremo bojevati na več terenih hkrati. Previdno in premišljeno si moramo izbrati vsak boj posebej. V nadaljevanju vam predstavljamo vprašanja, s katerimi si boste lažje izbrali tiste najbolj pomembne bitke.

Za kaj se boste danes zavzemali?

Kaj boste danes naredili in pri tem ne boste sprejeli nobenih kompromisov?

Vaš bojni plan: Poglejte vaš koledar in seznam nalog. Razmislite o tem, kje se vam lahko zatakne in kako boste stvar rešili. Zastavite si cilje, pri katerih ne boste sprejeli nobenega kompromisa in razmislite v zvezi s čim se boste morali boriti in proti komu. Naredite si načrt, kako boste navdušili ostale.

Kaj bi morali narediti pa se tega otepate?

Podjetniki imajo veliko dobrih idej, vendar za nekatere nikoli ne najdejo dovolj časa, da bi jih uresničili ali jih je strah, da projekta zaradi pomanjkanja časa ne bodo uspeli izpeljati do konca.

Namesto, da se o ideji zgolj pogovarjate raje stopite v akcijo. Vsak dan naredite majhen korak, ki vas bo pripeljal bližje končnemu cilju.

Vaš bojni plan: Naredite si seznam stvari, ki bi se jih radi nekega dne lotili. Nato opišite najbolj smiselne prve korake, kako se boste z zadevo spoprijeli in pričnite takoj.

Preberite si tudi MP članek z naslovom Poslovni načrt.

Katere so vaše nedokončane zadeve?

Vsak podjetnik ima vsaj nekaj nedokončanih projektov, nekaj nezglajenih sporov, projektov, ki se jih boji zavrniti, vendar globoko v sebi ve, da nikoli ne bo imel časa zanje, itd. Takšnim projektom se morate nemudoma posvetiti ali pa jih zapreti.

Če boste imeli v življenju preveč odprtih zadev, si boste s tem omejili sposobnost osredotočanja na zares pomembne cilje.

Vaš bojni plan: Naredite natančen in celovit seznam vseh odprtih zadev in nedokončanih projektov. Preglejte seznam in vsaki točki namenite od 15 do 30 minut in se odločite: še danes narediti prvi korak ali zadevo zapreti.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje