Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken na Kickstarterju

Pred kratkim je na platformi za množično financiranje Kickstarter zaživel nov slovenski projekt: prstani iz karbonskih vlaken Nerbon. Izjemno lahki in vzdržljivi prstani z unikatnim videzom se po izpostavljenosti svetlobi svetijo v temi.
Nerbon cover

Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken na Kickstarterju. (Vir slike: Nerbon)

Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken Nerbon so izjemno lahki in vzdržljivi, odlikuje pa jih unikaten videz, podoben vzorcu marmorja. Vsak prstan je izdelan ročno.

Ozadje projekta

Blagovna znamka Nerbon je usmerjena na področje nakita, ustvarjenega iz pretežno kompozitnih materialov. Idejni vodja projekta Jan Berk si želi v vsakdanje življenje vnesti visokotehnološke kompozitne materiale v obliki elegantnega unikatnega nakita.

Osnovni material, ki ga Berk uporablja pri svojem delu, so karbonska vlakna. Ta so obdelana s posebno tehnologijo, ki jo je pred nekaj leti razvilo podjetje Lamborghini za izdelavo lahkih, a trdnih delov za luksuzne športne avtomobile. Karbonska vlakna so prepojena s smolo in stisnjena s 25-tonsko stiskalnico. Procesu poteka pod visoko temperaturo, da vlakna pravilno reagirajo s smolo in ne postanejo krhka. Tako nastane poseben kovan material, t. i. forged carbon fiber, ki je močnejši od jekla.

Iz t. i. kovanih karbonskih vlaken lahko izdelamo trpežne, lahke in elegantne prstane. Posebnost takšnih prstanov je videz loščenega marmorja, ki nenehno razkriva nove vzorce. Unikatni vzorci na prstanih Nerbon tako spominjajo na valovanje morja in kačjo kožo.

Nerbon marmor

Posebnost prstanov Nerbon je videz loščenega marmorja. (Vir slike: Nerbon)

Značilnosti prstanov Nerbon

Karbonska vlakna so precej draga, hkrati pa je delo z njimi zahtevno in časovno potratno – zato se ta material večinoma ne uporablja pri izdelovanju nakita. Vendar pa karbonska vlakna poleg izstopajoče in privlačne črne barve ponujajo tudi veliko prednosti.

Za izbrani material je značilno odlično razmerje med težo in močjo. Karbonska vlakna so namreč izjemno močna in hkrati lahka. Poleg tega so odporna na vročino in korozijo, kar pomeni, da so izdelki iz njih izredno trpežni. Material je hipoalergen, kar bo razveselilo posameznike, ki zaradi alergij ne morete nositi nakita iz različnih kovin.

Pri izdelavi prstanov Nerbon vodja projekta posveča posebno pozornost detajlom – predvsem kar se tiče udobja in varnosti. Veliko prstanov, ki so danes na voljo na tržišču, se pod pritiskom ukrivi, kar lahko poškoduje prste; karbonska vlakna pa se pod močnim pritiskom razbijejo in tako obvarujejo prst.

Prstani Nerbon so oblikovani za udobno nošnjo. Zunanja in notranja stran sta zaobljeni, kar pomeni, da se vam prstan nikoli ne bo zataknil na prstu. Poleg tega je vsak prstan ročno izdelan in zloščen, zato je na dotik prijeten kot svila.

Nerbon značilnosti

Značilnosti prstanov Nerbon. (Vir slike: Nerbon)

Prstani, ki se svetijo v temi!

V ekipi projekta so kovanim karbonskim vlaknom dodali posebno smolo s svetilnim prahom. Rezultat sta posebni seriji prstanov, ki se po izpostavljenosti UV-luči ali sočni svetlobi svetijo v temi.

Za prvo serijo je značilna plast svetilne smole na notranji strani prstana, druga različica pa svetilno smolo dodaja v sredino obroča, kot prikazujeta fotografiji.

Nerbon svetleči 1

Prstani s svetlečo notranjo plastjo. (Vir slike: Nerbon)

Nerbon svetleči 2

Prstani s svetlečim obročem na zunanji strani. (Vir slike: Nerbon)

Prstani so na voljo v šestih svetlečih barvah: zeleni, morsko modri, modri, oranžni, beli in rdeči.

Kickstarter kampanja

Projekt Nerbon lahko podprete v okviru kampanje na platformi za množično financiranje Kickstarter. Sredstva, zbrana na ta način, bodo namenjena nakupu orodij za izdelavo večje količine prstanov.

Kampanja je v nekaj dneh že presegla zastavljeni cilj 3.500 dolarjev, zbrana sredstva skoraj 500 podpornikov pa so že presegla 30.000 dolarjev.

V okviru Kickstarter kampanje so na voljo tako svetleči kot nesvetleči prstani v dveh različicah, izberete pa lahko tudi kombinirano ali nezaobljeno varianto. Prve prstane naj bi podporniki prejeli že v avgustu.

Pohitite, v okviru posebne super early bird ponudbe si lahko nesvetleči prstan Nerbon zagotovite že za 35 dolarjev, svetleči različici pa za 40 oziroma 45 dolarjev!

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.

Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>

RAZPRODANO! Trendi digitalnega marketinga 2019

RAZPRODANO! Trendi digitalnega marketinga 2019

Pridružite se nam na predavanju Trendi digitalnega marketinga 2019 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega predavanja ne smete zamuditi. Preberite več >>


Slovenski projekt na Kickstarterju: Infinity PAD

Slovenski projekt na Kickstarterju: Infinity PAD

Na Kickstarterju se ponovno zbirajo sredstva za projekt Infinity PAD. Gre za posebno blazino, z uporabo katere poskrbimo za to, da hrbtenica ves čas sedenja ostane v pravilni legi. Preberite več >>

Iz prve roke: Izkušnje s Kickstarterjem

Iz prve roke: Izkušnje s Kickstarterjem

Večina Slovencev, ki se odloči za zbiranje sredstev po principu množičnega financiranja, v te namene izbere platformo Kickstarter. Ker izkušnje in nasveti iz prve roke največ štejejo, smo po njih povprašali bivše udeležence. Preberite več >>

Slovenski projekt na Kickstarterju: Kidoneye

Slovenski projekt na Kickstarterju: Kidoneye

Na Kickstarterju lahko podprete slovenski projekt Kidoneye. Gre za varnostni jopič, s katerim so otroci bolj vidni in posledično varni pred številnimi nevarnostmi, ki so jim izpostavljeni na prostem. Preberite več >>

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, potrebuje vašo pomoč

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, potrebuje vašo pomoč

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, je pred kratkim zagnal kampanjo »Lifting like nuts«, v kateri zbira sredstva za nakup viličarja, ki bo zaposlenim v podjetju Rok's pomembno olajšal vsakodnevno delo s paketi surovin in izdelkov. Kampanjo lahko podprete do konca maja s spletnim nakupom izdelkov iz njihove ponudbe. Preberite več >>

Slovenski projekt na Kickstarterju: 4Viva Blackbox

Slovenski projekt na Kickstarterju: 4Viva Blackbox

Na Kickstarterju lahko podprete projekt 4Viva Blackbox. Gre za držalo za telefon, ki ga lahko uporabljate v avtu, na motorju ali pri vožnji s kolesom in si pri tem zagotovite varnost. Preberite več >>

Slovenski projekt na Kickstarterju: LIT Flash

Slovenski projekt na Kickstarterju: LIT Flash

LIT Flash je pripomoček, ki uporabnikom omogoča, da so fotografije, posnete s pametnim telefonom, kakovostnejše. Gre namreč za dodaten vir svetlobe, ki učinkuje na podoben način kot bliskavica pri najboljših fotoaparatih. Preberite več >>

Slovenski projekt na Kickstarterju: FIXRIP

Slovenski projekt na Kickstarterju: FIXRIP

Na Kickstarterju lahko podprete nov slovenski projekt - FIXRIP. Gre za set pripomočkov, ki jih potrebujete, da hitro in na enostaven način pokrpate oziroma zašijete poškodovana ali umazana oblačila. Preberite več >>

Oznake: , ,