KADROVSKI IN DRUGI PRAVNI VIDIKI POSLOVANJA PODJETJA

Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken na Kickstarterju

Pred kratkim je na platformi za množično financiranje Kickstarter zaživel nov slovenski projekt: prstani iz karbonskih vlaken Nerbon. Izjemno lahki in vzdržljivi prstani z unikatnim videzom se po izpostavljenosti svetlobi svetijo v temi.
Nerbon cover

Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken na Kickstarterju. (Vir slike: Nerbon)

Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken Nerbon so izjemno lahki in vzdržljivi, odlikuje pa jih unikaten videz, podoben vzorcu marmorja. Vsak prstan je izdelan ročno.

Ozadje projekta

Blagovna znamka Nerbon je usmerjena na področje nakita, ustvarjenega iz pretežno kompozitnih materialov. Idejni vodja projekta Jan Berk si želi v vsakdanje življenje vnesti visokotehnološke kompozitne materiale v obliki elegantnega unikatnega nakita.

Osnovni material, ki ga Berk uporablja pri svojem delu, so karbonska vlakna. Ta so obdelana s posebno tehnologijo, ki jo je pred nekaj leti razvilo podjetje Lamborghini za izdelavo lahkih, a trdnih delov za luksuzne športne avtomobile. Karbonska vlakna so prepojena s smolo in stisnjena s 25-tonsko stiskalnico. Procesu poteka pod visoko temperaturo, da vlakna pravilno reagirajo s smolo in ne postanejo krhka. Tako nastane poseben kovan material, t. i. forged carbon fiber, ki je močnejši od jekla.

Iz t. i. kovanih karbonskih vlaken lahko izdelamo trpežne, lahke in elegantne prstane. Posebnost takšnih prstanov je videz loščenega marmorja, ki nenehno razkriva nove vzorce. Unikatni vzorci na prstanih Nerbon tako spominjajo na valovanje morja in kačjo kožo.

Nerbon marmor

Posebnost prstanov Nerbon je videz loščenega marmorja. (Vir slike: Nerbon)

Značilnosti prstanov Nerbon

Karbonska vlakna so precej draga, hkrati pa je delo z njimi zahtevno in časovno potratno – zato se ta material večinoma ne uporablja pri izdelovanju nakita. Vendar pa karbonska vlakna poleg izstopajoče in privlačne črne barve ponujajo tudi veliko prednosti.

Za izbrani material je značilno odlično razmerje med težo in močjo. Karbonska vlakna so namreč izjemno močna in hkrati lahka. Poleg tega so odporna na vročino in korozijo, kar pomeni, da so izdelki iz njih izredno trpežni. Material je hipoalergen, kar bo razveselilo posameznike, ki zaradi alergij ne morete nositi nakita iz različnih kovin.

Pri izdelavi prstanov Nerbon vodja projekta posveča posebno pozornost detajlom – predvsem kar se tiče udobja in varnosti. Veliko prstanov, ki so danes na voljo na tržišču, se pod pritiskom ukrivi, kar lahko poškoduje prste; karbonska vlakna pa se pod močnim pritiskom razbijejo in tako obvarujejo prst.

Prstani Nerbon so oblikovani za udobno nošnjo. Zunanja in notranja stran sta zaobljeni, kar pomeni, da se vam prstan nikoli ne bo zataknil na prstu. Poleg tega je vsak prstan ročno izdelan in zloščen, zato je na dotik prijeten kot svila.

Nerbon značilnosti

Značilnosti prstanov Nerbon. (Vir slike: Nerbon)

Prstani, ki se svetijo v temi!

V ekipi projekta so kovanim karbonskim vlaknom dodali posebno smolo s svetilnim prahom. Rezultat sta posebni seriji prstanov, ki se po izpostavljenosti UV-luči ali sočni svetlobi svetijo v temi.

Za prvo serijo je značilna plast svetilne smole na notranji strani prstana, druga različica pa svetilno smolo dodaja v sredino obroča, kot prikazujeta fotografiji.

Nerbon svetleči 1

Prstani s svetlečo notranjo plastjo. (Vir slike: Nerbon)

Nerbon svetleči 2

Prstani s svetlečim obročem na zunanji strani. (Vir slike: Nerbon)

Prstani so na voljo v šestih svetlečih barvah: zeleni, morsko modri, modri, oranžni, beli in rdeči.

Kickstarter kampanja

Projekt Nerbon lahko podprete v okviru kampanje na platformi za množično financiranje Kickstarter. Sredstva, zbrana na ta način, bodo namenjena nakupu orodij za izdelavo večje količine prstanov.

Kampanja je v nekaj dneh že presegla zastavljeni cilj 3.500 dolarjev, zbrana sredstva skoraj 500 podpornikov pa so že presegla 30.000 dolarjev.

V okviru Kickstarter kampanje so na voljo tako svetleči kot nesvetleči prstani v dveh različicah, izberete pa lahko tudi kombinirano ali nezaobljeno varianto. Prve prstane naj bi podporniki prejeli že v avgustu.

Pohitite, v okviru posebne super early bird ponudbe si lahko nesvetleči prstan Nerbon zagotovite že za 35 dolarjev, svetleči različici pa za 40 oziroma 45 dolarjev!

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
RAZPRODANO! Trendi digitalnega marketinga 2019

RAZPRODANO! Trendi digitalnega marketinga 2019

Pridružite se nam na predavanju Trendi digitalnega marketinga 2019 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega predavanja ne smete zamuditi. Preberite več >>


Slovenski projekt na Kickstarterju: Storyteller Fountain pen

Slovenski projekt na Kickstarterju: Storyteller Fountain pen

Na Kickstarterju se te dni predstavlja slovenski projekt Storyteller Fountain pen. Gre za že skoraj pozabljen pripomoček za pisanje na roke, nalivno pero, ki je izdelano s sodobno tehnologijo 3D tiska. Preberite več >>

Zakaj uveljavljena podjetja ne posegajo po množičnem financiranju?

Zakaj uveljavljena podjetja ne posegajo po množičnem financiranju?

Lahko pretresi na področju kriptovalut in kriptožetonov ponovno prebudijo zanimanje za množično financiranje na platformah, kot sta Kickstarter in Indiegogo? Preberite več >>

Moderna, trajnostna in okolju prijazna božična YELKA

Moderna, trajnostna in okolju prijazna božična YELKA

Te dni na Kickstarterju poteka slovenska kampanja za projekt YELKA. Gre za inovativno božično jelko, ki jo lahko uporabljate leta in leta. Izdelana je iz slovenskega lesa. Preberite več >>

Organicer – pametni rokovnik, ki je požel uspeh na Kickstarterju

Organicer – pametni rokovnik, ki je požel uspeh na Kickstarterju

Slovenski projekt Organicer je pametni rokovnik, ki omogoča pretvorbo fizičnih zapiskov v digitalno obliko. S tem uporabnikom olajša organizacijo časa. Kampanja je postavljen cilj dosegla že v 10 dneh. Preberite več >>

Cryptomania – zabavna in poučna družabna igra o kriptovalutah

Cryptomania – zabavna in poučna družabna igra o kriptovalutah

Na Kickstarterju lahko podprete nov slovenski projekt. Če si želite razširiti obzorja na področju trgovanja s kriptovalutami, zraven pa se še zabavati, je družabna igra Cryptomania kot nalašč za vas. Preberite več >>

PlantRay je prava rešitev za pozabljivce zalivanja rož

PlantRay je prava rešitev za pozabljivce zalivanja rož

Imate težave z odmiranjem rož? Pametni opomnik za zalivanje rastlin PlantRay, ki so ga razvili slovenski inovatorji, bo poskrbel, da vaše rože ne bodo nikoli več uvenele. Preberite več >>

Eko-humanitarni projekt “I AM PANDA” tudi na Kickstarterju

Eko-humanitarni projekt “I AM PANDA” tudi na Kickstarterju

Slovenski projekt "I AM PANDA" začenja svojo pot na Kickstarterju. S svojo humanitarno in ekološko noto želita mlada slovenska podjetnika Klemen Puh in Rok Setnikar v svet krutega kapitalizma vnesti vsaj malo sočutja. Preberite več >>

0xcert prepričal vlagatelje širom sveta

0xcert prepričal vlagatelje širom sveta

Slovensko podjetje Oxcert, ki je razvilo prvi protokol za upravljanje nedenarnih sredstev na blockchainu, je s prodajo kriptožetonov zbralo 10 milijonov dolarjev. Preberite več >>

Lahko SunContract sproži energetsko revolucijo?

Lahko SunContract sproži energetsko revolucijo?

Z uporabo platforme SunContract lahko uporabniki dostopajo do električne energije po nižji ceni. Gre za produkt slovenskega znanja, ki temelji na blockchain tehnologiji. Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

19.04.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje