Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken na Kickstarterju

Pred kratkim je na platformi za množično financiranje Kickstarter zaživel nov slovenski projekt: prstani iz karbonskih vlaken Nerbon. Izjemno lahki in vzdržljivi prstani z unikatnim videzom se po izpostavljenosti svetlobi svetijo v temi.
Nerbon cover

Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken na Kickstarterju. (Vir slike: Nerbon)

Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken Nerbon so izjemno lahki in vzdržljivi, odlikuje pa jih unikaten videz, podoben vzorcu marmorja. Vsak prstan je izdelan ročno.

Ozadje projekta

Blagovna znamka Nerbon je usmerjena na področje nakita, ustvarjenega iz pretežno kompozitnih materialov. Idejni vodja projekta Jan Berk si želi v vsakdanje življenje vnesti visokotehnološke kompozitne materiale v obliki elegantnega unikatnega nakita.

Osnovni material, ki ga Berk uporablja pri svojem delu, so karbonska vlakna. Ta so obdelana s posebno tehnologijo, ki jo je pred nekaj leti razvilo podjetje Lamborghini za izdelavo lahkih, a trdnih delov za luksuzne športne avtomobile. Karbonska vlakna so prepojena s smolo in stisnjena s 25-tonsko stiskalnico. Procesu poteka pod visoko temperaturo, da vlakna pravilno reagirajo s smolo in ne postanejo krhka. Tako nastane poseben kovan material, t. i. forged carbon fiber, ki je močnejši od jekla.

Iz t. i. kovanih karbonskih vlaken lahko izdelamo trpežne, lahke in elegantne prstane. Posebnost takšnih prstanov je videz loščenega marmorja, ki nenehno razkriva nove vzorce. Unikatni vzorci na prstanih Nerbon tako spominjajo na valovanje morja in kačjo kožo.

Nerbon marmor

Posebnost prstanov Nerbon je videz loščenega marmorja. (Vir slike: Nerbon)

Značilnosti prstanov Nerbon

Karbonska vlakna so precej draga, hkrati pa je delo z njimi zahtevno in časovno potratno – zato se ta material večinoma ne uporablja pri izdelovanju nakita. Vendar pa karbonska vlakna poleg izstopajoče in privlačne črne barve ponujajo tudi veliko prednosti.

Za izbrani material je značilno odlično razmerje med težo in močjo. Karbonska vlakna so namreč izjemno močna in hkrati lahka. Poleg tega so odporna na vročino in korozijo, kar pomeni, da so izdelki iz njih izredno trpežni. Material je hipoalergen, kar bo razveselilo posameznike, ki zaradi alergij ne morete nositi nakita iz različnih kovin.

Pri izdelavi prstanov Nerbon vodja projekta posveča posebno pozornost detajlom – predvsem kar se tiče udobja in varnosti. Veliko prstanov, ki so danes na voljo na tržišču, se pod pritiskom ukrivi, kar lahko poškoduje prste; karbonska vlakna pa se pod močnim pritiskom razbijejo in tako obvarujejo prst.

Prstani Nerbon so oblikovani za udobno nošnjo. Zunanja in notranja stran sta zaobljeni, kar pomeni, da se vam prstan nikoli ne bo zataknil na prstu. Poleg tega je vsak prstan ročno izdelan in zloščen, zato je na dotik prijeten kot svila.

Nerbon značilnosti

Značilnosti prstanov Nerbon. (Vir slike: Nerbon)

Prstani, ki se svetijo v temi!

V ekipi projekta so kovanim karbonskim vlaknom dodali posebno smolo s svetilnim prahom. Rezultat sta posebni seriji prstanov, ki se po izpostavljenosti UV-luči ali sočni svetlobi svetijo v temi.

Za prvo serijo je značilna plast svetilne smole na notranji strani prstana, druga različica pa svetilno smolo dodaja v sredino obroča, kot prikazujeta fotografiji.

Nerbon svetleči 1

Prstani s svetlečo notranjo plastjo. (Vir slike: Nerbon)

Nerbon svetleči 2

Prstani s svetlečim obročem na zunanji strani. (Vir slike: Nerbon)

Prstani so na voljo v šestih svetlečih barvah: zeleni, morsko modri, modri, oranžni, beli in rdeči.

Kickstarter kampanja

Projekt Nerbon lahko podprete v okviru kampanje na platformi za množično financiranje Kickstarter. Sredstva, zbrana na ta način, bodo namenjena nakupu orodij za izdelavo večje količine prstanov.

Kampanja je v nekaj dneh že presegla zastavljeni cilj 3.500 dolarjev, zbrana sredstva skoraj 500 podpornikov pa so že presegla 30.000 dolarjev.

V okviru Kickstarter kampanje so na voljo tako svetleči kot nesvetleči prstani v dveh različicah, izberete pa lahko tudi kombinirano ali nezaobljeno varianto. Prve prstane naj bi podporniki prejeli že v avgustu.

Pohitite, v okviru posebne super early bird ponudbe si lahko nesvetleči prstan Nerbon zagotovite že za 35 dolarjev, svetleči različici pa za 40 oziroma 45 dolarjev!

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
S FIXRIP Box-om bodo vaša poškodovana oblačila kot nova

S FIXRIP Box-om bodo vaša poškodovana oblačila kot nova

Na trgu se je znašel produkt FIXRIP Box, s katerim lahko uporabnik sam popravi ali zakrpa poškodovana oziroma strgana oblačila ter s tem prihrani dragoceni čas in denar. Preberite več >>

Kako prepoznati dobro ICO kampanjo?

Kako prepoznati dobro ICO kampanjo?

Prve javne ponudbe kriptožetonov oziroma ICO kampanje omogočajo posameznikom, da podprejo zanimive projekte, ki temeljijo na tehnologiji veriženja blokov. Na žalost pa je med obilico ICO projektov tudi veliko lažnih. Kako prepoznati kvaliteten projekt in kako se izogniti goljufom? Preberite več >>

Nova slovenska Kickstarter kampanja: odpirač steklenic Jo

Nova slovenska Kickstarter kampanja: odpirač steklenic Jo

Na Kickstarterju te dni sredstva zbira nov slovenski projekt: Jo, majhen odpirač za steklenice, ki je izdelan iz titana. Zaradi svoje majhnosti ga je možno spraviti kar v žep, hkrati pa ga odlikuje tudi enostavna uporaba. Preberite več >>

Na Kickstarter se prijavite le z resnim projektom

Na Kickstarter se prijavite le z resnim projektom

V sredo dopoldne je v kavarni Sputnik potekalo predavanje: “Kaj še ostane Kickstarterju?”, ki je privabilo več kot 30 obiskovalcev. Ti so z zanimanjem prisluhnili strokovnjakoma s področja spletnih platform za množično financiranje Žigi Bercetu in Anžetu Miklavcu. Preberite več >>

Množično financiranje in Slovenci

Množično financiranje in Slovenci

Zbiranje denarnih sredstev preko množičnega financiranja (ang. crowdfunding) je med slovenskimi podjetniškimi ekipami izjemno priljubljeno. Tekom zadnjih nekaj let smo tako našteli že več sto slovensko obarvanih projektov, ki so skupno zbrali že skoraj 10 milijonov dolarjev! Preberite več >>

Elegantne ročne ure z zamenljivimi paščki na platformi Indiegogo

Elegantne ročne ure z zamenljivimi paščki na platformi Indiegogo

Na platformi Indiegogo se predstavlja nov slovenski projekt: elegantne ure blagovne znamke Mossepic, ki se lahko pohvalijo s kar petimi zamenljivimi paščki. Preberite več >>

Slovensko večnamensko svetilo za rekreacijo in prosti čas na Kickstarterju

Slovensko večnamensko svetilo za rekreacijo in prosti čas na Kickstarterju

Slovenska blagovna znamka OliLight na Kickstarterju predstavlja večnamensko svetilo za rekreacijo in prosti čas. Zbrati želijo 140.000 dolarjev, kampanja pa traja do 26. februarja. Preberite več >>

Švicarske ure s slovensko pametjo na Kickstarterju

Švicarske ure s slovensko pametjo na Kickstarterju

Na platformi Kickstarter se predstavlja nov slovenski projekt: ure podjetja Vamatic Watches. Podprete jih lahko do 18. januarja 2018. Preberite več >>

GlowBow – leseni metuljčki, ki se svetijo v temi

GlowBow – leseni metuljčki, ki se svetijo v temi

Ekipa gorenjskih študentov je izdelala unikaten modni dodatek za moške, s katerim se predstavlja na platformi Kickstarter. Zažarite z Martin'O GlowBow. Preberite več >>

Kickstarter predstavlja Drip

Kickstarter predstavlja Drip

Platforma za množično financiranje Kickstarter je pred kratkim predstavila novo storitev oziroma nadgradnjo svoje platforme. Drip je namenjen predvsem umetnikom. Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje