Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken na Kickstarterju

Pred kratkim je na platformi za množično financiranje Kickstarter zaživel nov slovenski projekt: prstani iz karbonskih vlaken Nerbon. Izjemno lahki in vzdržljivi prstani z unikatnim videzom se po izpostavljenosti svetlobi svetijo v temi.
Nerbon cover

Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken na Kickstarterju. (Vir slike: Nerbon)

Ročno izdelani prstani iz karbonskih vlaken Nerbon so izjemno lahki in vzdržljivi, odlikuje pa jih unikaten videz, podoben vzorcu marmorja. Vsak prstan je izdelan ročno.

Ozadje projekta

Blagovna znamka Nerbon je usmerjena na področje nakita, ustvarjenega iz pretežno kompozitnih materialov. Idejni vodja projekta Jan Berk si želi v vsakdanje življenje vnesti visokotehnološke kompozitne materiale v obliki elegantnega unikatnega nakita.

Osnovni material, ki ga Berk uporablja pri svojem delu, so karbonska vlakna. Ta so obdelana s posebno tehnologijo, ki jo je pred nekaj leti razvilo podjetje Lamborghini za izdelavo lahkih, a trdnih delov za luksuzne športne avtomobile. Karbonska vlakna so prepojena s smolo in stisnjena s 25-tonsko stiskalnico. Procesu poteka pod visoko temperaturo, da vlakna pravilno reagirajo s smolo in ne postanejo krhka. Tako nastane poseben kovan material, t. i. forged carbon fiber, ki je močnejši od jekla.

Iz t. i. kovanih karbonskih vlaken lahko izdelamo trpežne, lahke in elegantne prstane. Posebnost takšnih prstanov je videz loščenega marmorja, ki nenehno razkriva nove vzorce. Unikatni vzorci na prstanih Nerbon tako spominjajo na valovanje morja in kačjo kožo.

Nerbon marmor

Posebnost prstanov Nerbon je videz loščenega marmorja. (Vir slike: Nerbon)

Značilnosti prstanov Nerbon

Karbonska vlakna so precej draga, hkrati pa je delo z njimi zahtevno in časovno potratno – zato se ta material večinoma ne uporablja pri izdelovanju nakita. Vendar pa karbonska vlakna poleg izstopajoče in privlačne črne barve ponujajo tudi veliko prednosti.

Za izbrani material je značilno odlično razmerje med težo in močjo. Karbonska vlakna so namreč izjemno močna in hkrati lahka. Poleg tega so odporna na vročino in korozijo, kar pomeni, da so izdelki iz njih izredno trpežni. Material je hipoalergen, kar bo razveselilo posameznike, ki zaradi alergij ne morete nositi nakita iz različnih kovin.

Pri izdelavi prstanov Nerbon vodja projekta posveča posebno pozornost detajlom – predvsem kar se tiče udobja in varnosti. Veliko prstanov, ki so danes na voljo na tržišču, se pod pritiskom ukrivi, kar lahko poškoduje prste; karbonska vlakna pa se pod močnim pritiskom razbijejo in tako obvarujejo prst.

Prstani Nerbon so oblikovani za udobno nošnjo. Zunanja in notranja stran sta zaobljeni, kar pomeni, da se vam prstan nikoli ne bo zataknil na prstu. Poleg tega je vsak prstan ročno izdelan in zloščen, zato je na dotik prijeten kot svila.

Nerbon značilnosti

Značilnosti prstanov Nerbon. (Vir slike: Nerbon)

Prstani, ki se svetijo v temi!

V ekipi projekta so kovanim karbonskim vlaknom dodali posebno smolo s svetilnim prahom. Rezultat sta posebni seriji prstanov, ki se po izpostavljenosti UV-luči ali sočni svetlobi svetijo v temi.

Za prvo serijo je značilna plast svetilne smole na notranji strani prstana, druga različica pa svetilno smolo dodaja v sredino obroča, kot prikazujeta fotografiji.

Nerbon svetleči 1

Prstani s svetlečo notranjo plastjo. (Vir slike: Nerbon)

Nerbon svetleči 2

Prstani s svetlečim obročem na zunanji strani. (Vir slike: Nerbon)

Prstani so na voljo v šestih svetlečih barvah: zeleni, morsko modri, modri, oranžni, beli in rdeči.

Kickstarter kampanja

Projekt Nerbon lahko podprete v okviru kampanje na platformi za množično financiranje Kickstarter. Sredstva, zbrana na ta način, bodo namenjena nakupu orodij za izdelavo večje količine prstanov.

Kampanja je v nekaj dneh že presegla zastavljeni cilj 3.500 dolarjev, zbrana sredstva skoraj 500 podpornikov pa so že presegla 30.000 dolarjev.

V okviru Kickstarter kampanje so na voljo tako svetleči kot nesvetleči prstani v dveh različicah, izberete pa lahko tudi kombinirano ali nezaobljeno varianto. Prve prstane naj bi podporniki prejeli že v avgustu.

Pohitite, v okviru posebne super early bird ponudbe si lahko nesvetleči prstan Nerbon zagotovite že za 35 dolarjev, svetleči različici pa za 40 oziroma 45 dolarjev!

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Email Marketing Master Class

Email Marketing Master Class

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz. Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo! Preberite več >>


PlantRay je prava rešitev za pozabljivce zalivanja rož

PlantRay je prava rešitev za pozabljivce zalivanja rož

Imate težave z odmiranjem rož? Pametni opomnik za zalivanje rastlin PlantRay, ki so ga razvili slovenski inovatorji, bo poskrbel, da vaše rože ne bodo nikoli več uvenele. Preberite več >>

Eko-humanitarni projekt “I AM PANDA” tudi na Kickstarterju

Eko-humanitarni projekt “I AM PANDA” tudi na Kickstarterju

Slovenski projekt "I AM PANDA" začenja svojo pot na Kickstarterju. S svojo humanitarno in ekološko noto želita mlada slovenska podjetnika Klemen Puh in Rok Setnikar v svet krutega kapitalizma vnesti vsaj malo sočutja. Preberite več >>

0xcert prepričal vlagatelje širom sveta

0xcert prepričal vlagatelje širom sveta

Slovensko podjetje Oxcert, ki je razvilo prvi protokol za upravljanje nedenarnih sredstev na blockchainu, je s prodajo kriptožetonov zbralo 10 milijonov dolarjev. Preberite več >>

Lahko SunContract sproži energetsko revolucijo?

Lahko SunContract sproži energetsko revolucijo?

Z uporabo platforme SunContract lahko uporabniki dostopajo do električne energije po nižji ceni. Gre za produkt slovenskega znanja, ki temelji na blockchain tehnologiji. Preberite več >>

“Zadovoljne stranke so najboljša promocija”

“Zadovoljne stranke so najboljša promocija”

Kreatorji stekleničke EQUA so lahko izredno zadovoljni s potekom kampanje na Kickstarterju. Za eno izmed trenutno najpametnejših stekleničk na tržišču so zabrali skoraj petkrat več sredstev od načrtovanega zneska. Preberite več >>

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

Petkova konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bo ob sodelovanju številnih priznanih strokovnjakov postregla tudi z okroglo mizo o različnih načinih financiranja podjetij. Preberite več >>

Gamebook bo uporabniku odprl nova obzorja

Gamebook bo uporabniku odprl nova obzorja

Na Kickstarterju poteka kampanja za zbiranje sredstev za Gamebook. Gre za zbirko starodavnih abstraktno strateških namiznih iger slovenskih avtorjev Hane Jesih in Petra Plantana. Preberite več >>

Steklenička EQUA hitro postala hit na Kickstarterju

Steklenička EQUA hitro postala hit na Kickstarterju

Slovensko podjetje EQUA je na platformi Kickstarter zagnalo kampanjo za novo pametno stekleničko. V dobrih 24 urah je projekt podprlo več kot 800 ljudi, tako da je zbrani znesek že presegel želenih 50 tisoč ameriških dolarjev. Preberite več >>

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Email Marketing Master Class

24.10.2018 od 15:00 do 18:00
Email Marketing Master Class

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

21.11.2018 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje