Ste poškodovali svoj pametni telefon?

20-letni Taha Jahmi vam lahko pomaga. Jahmi je del ekipe startupa iCracked, ki ga najbolje opišemo kot Uber za popravilo telefonov. Jahmi je s svojo žilico za popravilo telefonov odličen člen vse bolj dobičkonosnega posla.
Ste poškodovali svoj pametni telefon?

Startup iCracked, specializiran za popravilo pametnih naprav (Vir slike: YouTube).

»Srečeval sem ljudi v lokalih, na njihovih domovih, pisarnah, tudi na zabavah, povsod,« je Jahmi izdal tujim medijem. »Pametne telefone sem popravljal tudi ob 10. zvečer v barih, potem ko je nekdo popolnoma vinjen ponesreči vrgel telefon na tla.«

Soustanovitelja AJ Forsythe in Anthony Martin sta s startupom iCracked začela v svoji študentski sobi leta 2010, potem ko sta našla boljšo pot za popravilo iPhona ne da bi čakala v vrsti v Applovi trgovini. Podjetje sodeluje s samostojnimi pogodbeniki, ki so pripravljeni iti do strank, zamenjati razbite zaslone, baterije, popraviti gumbe in kable za napajanje.

Je pametni telefon del računalniške opreme? Furs pravi da >>

Kupil nekaj delov in začel sam popravljati

Zgodba se je začela razvijati zaradi Forsytheove nerodnosti. Kot otrok je pogosto razbil telefon, pozneje, ko je postal lastnik iPhona, pa je spoznal, da ga nerodnost lahko kar precej stane. »Želel sem poskusiti sam popraviti škodo, zato sem kupil nekaj delov na Alibabi in kmalu spoznal, da lahko sam precej hitreje in bolje popravim iPhone

Kako (pre)živi iCracked?

Svojim prijateljem je začel računati popravilo, na popravilo 75 dolarjev, v ekipo pa vpeljal še ambicioznega Martina. Lani sta ustvarila 25,2 milijonov dolarjev prihodkov. »Popraševanja dobivava vsak dan, je pa od nas odvisno, katerega bomo sprejeli,« v njuni mreži pa je okoli 3 tisoč popravljavcev, vsak pa tedensko popravi od 30 do 50 telefonov.

Ne pozabite na mobilni marketing! >>

Mreža, ki raste

Do konca letošnjega leta se bo mreža po njunih napovedih povečala na 5 tisoč. Storitev je mogoča za vse mobilne naprave, ne le za iPhone. Čeprav iCracked še nima tako razvejane mreže, kot jo ima Apple s svojimi možnostmi popravil, pa je iCrackedova prednost zagotovo cena in priročnost storitve.

Oznake: , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje