Top poslovnež leta 2013 je Elon Musk!

Vizionar in podjetnik Elon Musk je zasedel prvo mesto na lestvici Top poslovnežev 2013, ki jo sedaj že tradicionalno vsako leto sestavlja ameriška poslovna revija Fortune. Na vrh seznama se je uvrstil predvsem zaradi kulturnega vpliva na družbo in zaradi visokih zaslužkov njegovih podjetij.
Top poslovnež leta 2013 je Elon Musk!

Top poslovnež leta 2013 je Elon Musk! (Vir slike: Inc.com)

Ameriška poslovna revija Fortune je tudi letos sestavila lestvico Top poslovnežev leta 2013. Na vrh seznama se je uvrstil Elon Musk, vizionar in podjetnik z nešteto idejami in načrti, katerim strastno sledi in jih uresničuje.

Elon Musk je poznan kot ustanovitelj podjetij PayPal, Tesla Motors in SpaceX ter kot večinski lastnik podjetja SolarCity, ki so vsa močno vplivala na podobo sveta, kot ga poznamo danes. Leto 2013 je bilo zanj zares izjemno, saj je bil kulturni vpliv, ki ga je imel na družbo on sam ali pa njegova podjetja, zares ogromen. Po oceni revije Bloomberg Wealth pa je letos zrasla tudi njegova vrednost, in sicer na kar 7,7 milijarde dolarjev! 

Revija Fortune je pri izbiranju najboljšega poslovneža leta 2013 v zakup vzela več kriterijev. Predvsem so jih zanimali finančni rezultati podjetij poslovnežev, torej rast, dobiček, morebitne izgube, slabe poslovne odločitve ipd., pa tudi gibanje vrednosti delnic ter trenutna vrednost samega podjetja oz. podjetij, če je le-teh več. 

Poglejmo si seznam 10 najbolj uspešnih poslovnežev leta 2013, kot ga je sestavila revija Fortune:

Preberite tudi: Elon Musk – vizionar in podjetnik, ki spreminja svet

  1. Elon Musk: Tesla Motors, SpaceX, SolarCity
  2. Aktivni investitorji: Carl Icahn in David Einhorn – Apple; Jeffrey Ubben – Microsoft, Daniel Loeb – Sony
  3. “Pony” Ma Huateng: Tencent
  4. Angela Ahrendts: Burberry
  5. TIE: Jeff Bewkes: Time Warner, Reed Hastings, Netflix
  6. Jeff Bezos: Amazon
  7. Akio Toyoda: Toyota
  8. Larry Page: Google
  9. Warren Buffett:  Berkshire Hathaway
  10. Marissa Mayer: Yahoo

Vir: CNN Money

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje