Video: Izzivi zaposlovanja novih sodelavcev

V današnji video rubriki vam predstavljamo odlomek predavanja profesorja Williama A. Sahlmana, ki že leta poučuje na poslovni šoli Harvard. Tokrat je predaval o zaposlovanju v podjetjih, ki je za večino podjetnikov neprijetno opravilo, a hkrati eden najpogostejših razlogov za propad podjetja!
Video: Izzivi zaposlovanja novih sodelavcev

Video: Izzivi zaposlovanja novih sodelavcev (Vir slike: sxc.hu)

Profesor Sahlman je na duhovit način opisal, kako ponavadi poteka zaposlovanje novih sodelavcev v podjetju: ker je za večino podjetnikov prav iskanje novega delovnega kadra eno najneprijetnejših opravil, le-ti vedno upajo, da bo že naslednji kandidat primeren za delovno mesto. Nihče si namreč ne želi ponoviti povsem enakega razgovora z naslednjimi 50 kandidati! S tem v mislih kandidatu postavljajo njemu prilagojena vprašanja, saj želijo čimprej opraviti z razgovori in nadaljevati z drugimi opravki. Kar pa je velika napaka!

Pri zaposlitvi novega delavca imate namreč kar 50 odstotkov možnosti, da ste se odločili za napačno osebo. Prav zato bi morali temu področju posvetiti veliko več časa! Napačne osebe bodo sprejemale napačne odločitve, svojega dela ne bodo opravljale dobro, morda pa bodo v prihodnosti celo same zaposlile napačne osebe. Gre torej za verižno reakcijo, ki lahko vaše podjetje pripelje celo do propada!

Poglejte si kratek videoposnetek predavanja profesorja Sahlmana na poslovni šoli Harvard:

YouTube

In katera so tista področja, ki jim morate posvetiti največ časa pri zaposlovanju novih sodelavcev? To so iskanje integritete, primernega odnosa in prilagodljivosti v kandidatih.

Največ težav ponavadi povzročajo tisti zaposleni, ki so preveč samosvoji in ne znajo slediti navodilom. Taki bodo namreč prepogosto delali v svojo korist, ne pa v korist podjetja, v katerem so zaposleni. Nikar ne zaposlite osebe, za katero že na razgovoru menite, da ji boste težko zaupali!

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje