Elementi dobre spletne strani

Avtor — 03.09.2016
V današnjih časih skorajda ni več uspešnega podjetja, ki ne bi imelo predstavitveno stran na svetovnem spletu. A vse spletne strani niso enako kvalitetne - mnogim manjkajo pomembni elementi, zaradi katerih podjetja izgubljajo potencialne kupce, s tem pa tudi zaslužek.
Elementi dobre spletne strani

Elementi dobre spletne strani (Vir slike: SplitShire)

Kateri so elementi, ki jih mora vsebovati vsaka dobra spletna stran?

1. Jasno in glasno predstavljeno podjetje

Zagotovo ste že obiskali spletno stran podjetja in niste takoj vedeli s čim se ukvarja. To je velika napaka. Ljudje iščemo ogromno storitev in pomoči na spletu. V primeru, da spletna stran ne ponuja iskanega, jo bomo hitro zapustili.

2. Kontaktni obrazec

Vsak obiskovalec si lahko na vaši spletni strani ogleda ponudbo, cenike, vaše predhodno delo. Na spletno stran nujno dodajte kontaktni obrazec, preko katerega vas lahko potencialna stranka kontaktira.

3. Enoten grafičen izgled barv, besedila, oblik

Ljudje cenijo izgled. Res je, da mora biti spletna stran funkcionalna in pregledna, vendar je tudi oblikovanje spletne strani izjemno pomembno. Vašo spletno stran izdelajte tako, da ima enotno pisavo, obliko in barve.

4. “Call to action”

Vsako podjetje mora imeti cilj, kako uporabljati spletno stran. Pametno je predstaviti vaš izdelek ali storitev ter pozvati obiskovalca k nakupu, oddaji kontakta in registraciji na brezplačno testno storitev. Z gumbi »Call to action« pozovemo obiskovalca, da naredi naslednji korak.

5. Jasna navigacija

Veliko spletnih strani nima dobro urejene navigacije. Glavni meni ne vsebuje potrebnih povezav in obiskovalec se bo naveličal izgubljati čas in iskati informacije na vaši strani. Raje bo odšel k vašemu konkurentu. Uredite in preverite vse povezave in menije na vaši strani.

6. Preprostost – več je manj

Pri izdelavi spletne strani ni potrebno komplicirati. Preprosta spletna stran z vsemi potrebnimi informacijami je za obiskovalca izjemno prijetna. Uporabniško izkušnjo dvignite na nivo preprostosti in ponudite hitro dostopanje do vseh potrebnih podatkov.

7. Prijava na novice

V primeru, da se ukvarjate s pisanjem blogov oziroma novic, je nujno začeti graditi listo bralcev. Na spletno stran je potrebno dodati okvirček, v katerega bralec vpiše svoj email naslov, na katerega mu pošiljate novice in gradite odnos.

Avtor prispevka je Luka Peteh, NETX.SI

Oznake:
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>