Imate na družbenih omrežij objave, ki bi vas lahko stale službe?

Ste se kdaj zbali, da bi vam vaše stare objave na družbenih omrežij lahko povzročile težave na delovnem mestu? Zavedate se, da bi jih morali izbrisati, a ne najdete časa in energije, da bi to storili. Nova aplikacija, ki ima pomenljivo ime, Clear, lahko to stori namesto vas.
Imate na družbenih omrežij objave, ki bi vas lahko stale službe?

Aplikacija je povezljiva z najbolj priljubljenimi družbenimi omrežji (Vir slike: iTunes).

Aplikacija je povezljiva z najbolj priljubljenimi družbenimi omrežji, kot so Facebook, Twitter in Instagram. Kako deluje? Clear analiza vašo zgodovino in označi objave z neprimerno vsebino. Od kletvic, rasističnih pripomb do objav o spolni usmerjenosti. Ko je iskanje končano, uporabnik dobi seznam objav, ki bi bile potrebne za izbris. Aplikacija to izvaja s kombinacijo algoritmov in IBM-ovim superračunalnikom Watson za filtriranje materiala.

Idejni oče dobil idejo za aplikacijo potem, ko je sam tako izgubil službo

Idejo za aplikacijo je dobil Ethan Czahor, ki se je na naslovnicah medijev znašel po tem, ko je odstopil iz ekipe predsedniške kampanje Jeb Busha – zaradi starih tvitov, v katerih je ženske opisoval za cipe, in anti gejevskih vsebin. Czahor, ki je službo izgubil še isti teden, ko je začel delati v sklopu predsedniške kampanje, je sicer tvite označil za neškodljive šale.

Czahor se je zavedal morebitnih posledic, ki bi mu jih razkritje objav lahko prineslo. »Nisem si mislil, da se bo tako hitro razvedelo in na takšen način,« je povedal tujim medijem.

V čakalni vrsti okoli 300 ljudi

Pri iskanju spornih objav si lahko pomagamo z navajanjem ključnih besed. Aplikacija še ne deluje povsem brezhibno, potreben bo še nadaljnji razvoj. Trenutno je na čakalnem seznamu za uporabo aplikacije okoli 300 ljudi, tako da, če se vam mudi z brisanjem objav, se hitro prijavite na Clearjev seznam.

Glede na vse večjo priljubljenost ostalih omrežij, bo ekipa Czahorja morala v naslednjih mesecih povečati nabor družbenih omrežij, ki jih bo Clear lahko »očistil«.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje