Imate na družbenih omrežij objave, ki bi vas lahko stale službe?

Ste se kdaj zbali, da bi vam vaše stare objave na družbenih omrežij lahko povzročile težave na delovnem mestu? Zavedate se, da bi jih morali izbrisati, a ne najdete časa in energije, da bi to storili. Nova aplikacija, ki ima pomenljivo ime, Clear, lahko to stori namesto vas.
Imate na družbenih omrežij objave, ki bi vas lahko stale službe?

Aplikacija je povezljiva z najbolj priljubljenimi družbenimi omrežji (Vir slike: iTunes).

Aplikacija je povezljiva z najbolj priljubljenimi družbenimi omrežji, kot so Facebook, Twitter in Instagram. Kako deluje? Clear analiza vašo zgodovino in označi objave z neprimerno vsebino. Od kletvic, rasističnih pripomb do objav o spolni usmerjenosti. Ko je iskanje končano, uporabnik dobi seznam objav, ki bi bile potrebne za izbris. Aplikacija to izvaja s kombinacijo algoritmov in IBM-ovim superračunalnikom Watson za filtriranje materiala.

Idejni oče dobil idejo za aplikacijo potem, ko je sam tako izgubil službo

Idejo za aplikacijo je dobil Ethan Czahor, ki se je na naslovnicah medijev znašel po tem, ko je odstopil iz ekipe predsedniške kampanje Jeb Busha – zaradi starih tvitov, v katerih je ženske opisoval za cipe, in anti gejevskih vsebin. Czahor, ki je službo izgubil še isti teden, ko je začel delati v sklopu predsedniške kampanje, je sicer tvite označil za neškodljive šale.

Czahor se je zavedal morebitnih posledic, ki bi mu jih razkritje objav lahko prineslo. »Nisem si mislil, da se bo tako hitro razvedelo in na takšen način,« je povedal tujim medijem.

V čakalni vrsti okoli 300 ljudi

Pri iskanju spornih objav si lahko pomagamo z navajanjem ključnih besed. Aplikacija še ne deluje povsem brezhibno, potreben bo še nadaljnji razvoj. Trenutno je na čakalnem seznamu za uporabo aplikacije okoli 300 ljudi, tako da, če se vam mudi z brisanjem objav, se hitro prijavite na Clearjev seznam.

Glede na vse večjo priljubljenost ostalih omrežij, bo ekipa Czahorja morala v naslednjih mesecih povečati nabor družbenih omrežij, ki jih bo Clear lahko »očistil«.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje