Ime podjetja in logotip

Predstavljamo vam tri najpomembnejše korake, ki predstavljajo gradnjo vaše blagovne znamke: poimenovanje, načrtovanje in logotip. Ker pa ni vse odvisno samo od pravilne izbire imena in barv v logotipu, vam prilagamo še nekaj fotografij nesrečno postavljenih oglasov.
Ime podjetja in logotip

Ime podjetja in logotip. (Vir slike: sxc.hu)

Pri procesu gradnje nove blagovne znamke obstajajo trije pomembni koraki.

1. Ime podjetja

Ko boste v fazi poimenovanja vaše nove blagovne znamke ali startup podjetja, morate biti previdni, kljub temu pa se morate pri tem znati tudi zabavati.

Domisliti se morate imena, ki bo dovolj opisno, da bodo vaše stranke vedele, za kaj se gre, po drugi strani pa mora ime izzvati vsaj malo posameznikove domišljije.

Ko boste imeli izbrano ime podjetja, vsaj nekaj dni počakajte in v tem času preverjajte, kako se bo to ime ali ime blagovne znamke uporabljalo, kdaj in kje se ga bo uporabljalo ter kakšne bodo morebitne okrajšave. V kolikor boste izbrali ime, sestavljeno iz kratic ali tuje besede, preverite pri sosedih, kolegih in družinskih članih, če se ime izgovori brez težav in pravilno (tako, kot ste si zamislili).

2. Načrtovanje

Nič novega, kajne. Načrtovanje spremlja praktično vse faze startup podjetja, od postavljanja komunikacijskega omrežja, izdelave poslovnega načrta, marketinga pa do zaposlovanja. Tako je potrebno načrtovati tudi izbiro imena, registracijo in oblikovanje logotipa.

Več o izdelavi poslovnega načrta si preberite v MP članku Poslovni načrt.

3. Vizualno oblikovanje

Marsikateri podjetnik po tem, ko končno izbere ime podjetja, zraven doda še logotip, zgolj zato, ker je to del blagovne znamke. Ne glede na to, kako nepomemben se vam zdi logotip – naj vam povemo, da temu ni tako. Oblikovanju logotipa morate posvetiti nekaj časa in pozornosti. Ko izbirate logotip, imejte v mislih vašo ciljno skupino in različne situacije, v katerih se bo vaš logotip uporabljal. Nikar ne pretiravajte z detajli in nenavadnimi barvami, saj bo vse skupaj izgledalo precej nerodno natiskano na slabem ali črnobelem tiskalniku, da sploh ne omenjamo žigov.

Najlažji način za oblikovanje primernega logotipa je, da sestavite seznam atributov vaše blagovne znamke ali podjetja in dopišete še nekaj najpomembnejših lastnosti – vse besede na seznamu se morajo ujemati z vašim logotipom in s celostno podobo vašega podjetja.

Če ne posedujete oblikovalske žilice, vam priporočamo, da opazujete ostale logotipe in si shranjujete slike ali skice tistih, ki jih najbolj občudujete. Ko boste imeli zbranih dovolj primerov logotipov, boste oblikovalcu veliko lažje povedali, kaj želite.

Ne glede na to, kako pazite pri izdelavi logotipa in se posvetite filozofiji barv ter temu, kako te vplivajo na občutke, morate na koncu preveriti, kje bo vaš oglas prikazan in kako se bo vaš logotip vklopil v okolico. Malo za zabavo in kot opozorilo, da previdnost ni odveč, si poglejte nesrečno postavljena oglas.

                

Vir: business2community.com in businessinsider.com

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje