KEFIRKO – posoda za domačo pripravo sira

Avtor — 09.05.2017
Pričela se je Kickstarter kampanja podjetja Borgla, ki bo v že drugi tovrstni kampanji zbiralo sredstva za izdelavo in prodajo posode za pripravo sira Kefirko. Dovršen dizajn in enostavna uporaba bosta prepričali vsakogar, ki želi sam pripravljati svoje obroke.
KEFIRKO - posoda za domačo pripravo sira

Kefirko je v kampanji na Kickstarterju zbral več kot 150 tisoč dolarjev. (Vir slike: Borgla)

Podjetje Borgla je v preteklosti že uspešno zbiralo sredstva na platformi za množično financiranje Kickstarter. V letu 2014 so predstavili posodo za izdelavo kefirja – Kefirko, ki se uspešno prodaja na globalnem trgu. Danes s ponosom nadaljujejo zgodbo s posodo za pripravo sira na isti platformi, ki temelji na podpori s strani skupnosti.

Projekt Kefirko lahko podprete na povezavi.

Kefirko Cheese Maker je kuhinjski pripomoček za domačo pripravo sira iz kefirja ter ostalih vrst sira, kot so mocarela, skuta ali maskarpone. Za pripravo domačega sira iz kefirja enostavno nalijete kefir v Kefirko posodo za pripravo sira in pustite odcejati za nekaj ur ali čez noč. Strjenemu siru lahko pred serviranjem dodate še različne začimbe, zelišča ali sadje za boljši okus.

Najbolj svež sir je tisti, ki ga pripraviš sam!

Marko Borko, ustanovitelj podjetja Borgla, pravi: “Ljudje, ki cenijo domačo pripravo hrane, vedno iščejo nove načine za pripravo obrokov iz sestavin, ki jih izberejo sami. Sedaj lahko sami doma pripravijo celo probiotični sir brez uporabe siril in drugih dodatkov. V skoraj dvoletnem razvoju tega kuhinjskega pripomočka smo želeli ustvariti pripomoček, ki bo omogočal prijetno uporabniško izkušnjo. Zato smo veseli in ponosni, da ga končno lahko predstavimo širši skupnosti na platformi Kickstarter v upanju, da ga bodo uporabniki podprli in omogočili njegov vstop na trg!”

Uporaba posode Kefirko. (Vir slike: Borgla)

Posoda Kefirko za pripravo sira je uporabna za pripravo različnih vrst sira, prvotno pa je bila oblikovana za pripravo probiotičnega sira iz kefirja. Kompatibilna je tudi s posodo Kefirko, ki se uporablja za pripravo kefirja. Z njeno uporabo širimo spekter fermentirane hrane na vsakdanjem jedilniku.

Tehnične lastnosti

  • Vsi materiali so primerni za stik z živili: visoka kakovost stekla, košarica s sitom, obroč in pokrov so narejeni iz brizgane plastike brez BPA.
  • Na voljo v različnih barvah obroča: zelena, modra, roza, zlata.
  • Košarica s sitom iz najlona.
  • Prostornina kozarca 600 ml – količina kefirja zadošča za pripravo 200–300 g svežega kremnega sira.
  • Dimenzije: 185 mm x 115 mm / Teža: 605 g.

Različne barvne izvedbe posode Kefirko. (Vir slike: Borgla) 

Na Kickstarterju lahko podprete projekt Kefirko posode za pripravo sira že od 19 dolarjev dalje. Kasneje se bo posoda Kefirko prodajala za 29,90 EUR v spletni trgovini in v trgovinah po Sloveniji.

Oznake: ,