Na poslovno večerjo (ali kosilo) z družbeno noto

Iztekajo se dnevi letošnjega leta in poslovne večerje ter zabave so v polnem teku. Če še nimate ideje, kam peljati svoje poslovne partnerje ali sodelavce, smo za vas pripravili nekaj predlogov. Vsi so del socialnega podjetništva.
Na poslovno večerjo (ali kosilo) z družbeno noto

Obiščite gostilne in restavracije z družbeno noto. Na sliki Gostilna dela (Vir slike: Facebook).

Pokukajmo na ljubljanski konec

V stari Ljubljani se nahaja na videz običajen lokal, Druga violina. Ta ima poleg kulinaričnega razvajanja gostov cilj socialnega vključevanja zaposlenih. V Drugi violini namreč strežejo ljudje s posebnimi potrebami. Pripravijo pogrinjke, pozdravijo goste in poberejo naročila, skuhajo ter postrežejo kavo. Tja lahko peljete svoje poslovne partnerje na okusne malice, na račun bodo prišli tudi ljubitelji jedi na žlico.

Lokacija: Stari trg 21, Ljubljana

Odpiralni čas: ponedeljek – sobota: 8.00 – 24.00

Rezervacija in informacije: 08 205 25 06

V bližini, na Poljanski cesti 7, se nahaja Gostila dela, rezultat projekta Tovarna dela – Vstop v svet dela. V Gostilni dela usposabljajo mlade, od 17. do 25. leta za delo pomočnika v kuhinji in strežbi. Njihova kosila so na voljo za sedem evrov.

Lokacija: Poljanska 7, Ljubljana

Rezervacija: 051 491 491, naročilo hrane na 059 925 446

Poglejmo na štajerski konec

Verjetno ena najbolj znanih restavracij s področja socialnega podjetništva je v Mariboru – Romska restavracija. Ta velja za prvo tovrstno gostilno v državi in Evropi. Deluje z namenom zaposlitve romske manjšine, v primeru dobička, pa ga bodo nosilci projekta namenili za vzpostavitev novih gostilen in povečanja zaposlitev med Romi in Rominjami.

Lokacija: Gorkega 34, Maribor

Odpiralni čas: ponedeljek – četrtek: 7.00 – 23.00, petek: 7.00 – 24.00, sobota: 8.00 – 24.00, nedelja: 8.00 – 22.00

Rezervacije in ostale informacije: 040 933 990

Poslujete na Goričkem? Tam se nahaja Ekosocialna kmetija Korenika, ki sta jo zasnovala društvo za socialno vključenost Mozaik in zavod za usposabljanje in zaposlovanje invalidnih oseb Korenika.

Lokacija: Šalovci 86, Šalovci

Kontakt: 05 99 32 694. Skupine za voden ogled in za postrežbo z okusno malico sprejemajo po predhodni najavi.

Zadrugo Dobrina so ustanovili pridelovalci in predelovalci z majhnih tradicionalnih kmetij z območja Slovenskih goric v želji, da bi prebivalcem v urbanem okolju nudili svež, sezonski, lokalni in zdrav pridelek Za vse, ki želite lokalne dobrote ponuditi na vaših zabavah, prireditvah in ostalih priložnostih, nudijo tudi kmečki catering.

Lokacija: Jurovski Dol 1, Jurovski Dol

Kontakt: 051 388 343

Pred obiskom se najavite.

Kaj nudijo na obali?

V središču Portoroža, med promenado in plažo, zavijte v Oštarijo, ki je organizirana v obliki socialnega podjetja, Turistično gastronomskega zavoda Matjaž so.p. Razvajali vas bodo z mediterantskimi in istrskimi jedmi, ki so pripravljene po domačih receptih in s sestavinami z geografskim poreklom.

Odpiralni čas: ponedeljek – nedelja: 10.00 – 24.00

Kontakt: 05 674 40 04

Lokacija: Obala 16, Portorož

Tudi v zasavju se razvija socialno podjetništvo

V Zasavju se nahaja Slo-bar, ki je nastal na pobudo Matevža Slokarja. Slokar se je pred dvema letoma lotil še enega projekta v okviru socialnega podjetništva, S Project. Po zgledu restavracije Jamieja Oliverja, Fifteen v Londonu, se mladi, stari med 18. in 25. let, ki so predčasno končali šolanje, ne morejo pa dobiti službe, tam izobražujejo za kuharja.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje