Uber se je v Franciji v imenu varnosti suspendiral

Prejšnji teden so se francoski vozniki znova uprli podjetju Uber, ki ponuja alternative taksijem. Blokirali so ceste, delali zastoje, zažigali gume in prevračali Uberjeve avtomobile. Uber se je v duhu razmer odločil za suspenz v omenjeni državi.
Uber se je v Franciji v imenu varnosti suspendiral

Taksisti so zažigali gume, napadali avtomobile in blokirali dovoze do prometnih povezav (Vir slike: YouTube).

Uber, ki je suspendiral svojo UberPOP aplikacijo, se je znašel v velikih težavah. Povod za suspenz verjetno niso le izgredi 2.800 francoskih taksistov, ki so blokirali tudi dostope do letališč, železniških postaj in glavnih vpadnic, temveč tudi aretacija dveh menedžerjev aplikacije Uber. Bila sta aretirana zaradi nelegalne storitve, očitajo jima zavajanje in pomoč pri nezakonitih praksah. Septembra ju čaka sojenje, zaslišanje je napovedano za 30. september.

V izgredih je bilo skupno aretiranih kar deset ljudi, sedem policistov je bilo ranjenih, 70 avtomobilov pa poškodovanih.

Uber se v Istanbulu predstavlja z novo storitvijo >>

Varnost na prvo mesto

Ekipa startupa, ki ima sedež v San Franciscu, je v izjavi za javnost zapisala, da gre za izjemno žalosten dan za njihovih 500 tisoč potnikov, kolikor so jih našteli v Franciji, prav tako za vse voznike, ki so del te uspešne platforme. »Kakorkoli, varnost mora biti na prvem mestu,« so še dodali v izjavi.

Francoski taksisti: v dveh letih tudi do 40 odstotkov manj posla

Nekateri francoski predstavniki oblasti in taksisti so prepričani, da Uber deluje nelegalno, obenem pa predstavljajo nelojalno konkurenco, saj za voznike Uberja ne veljajo enaka pravila kot za taksiste. Francoski taksisti morajo za licenco plačati več tisoč evrov, medtem ko je Uberjevi vozniki sploh ne potrebujejo. Po podatkih, ki so jih podali taksisti, se je njihov posel na račun Uberja zmanjšal od 30 do 40 odstotkov v zadnjih dveh letih.

Visoke kazni, a težak nadzor

Uber prehitel Facebook >>

Da je storitev nelegalna, je prepričan tudi francoski notranji minister Bernard Cazeneuve. Uber se iz zagate rešuje in pravi, da ne gre za prevoz oziroma taksi službo, temveč za tehnološko platformo, ki ponuja tudi prevoz potnikov. Storitev je v Franciji prepovedana sicer že od januarja, a je kršitve težko nadzorovati. Za kršitelje je zagrožena zaporna kazen od enega leta ter kazen v višini 15 tisoč evrov.

Suspenz bo veljal vse do odločitve sodišča, ki bo, kot rečeno, najverjetneje padla še letos jeseni.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje