Uber se je v Franciji v imenu varnosti suspendiral

Prejšnji teden so se francoski vozniki znova uprli podjetju Uber, ki ponuja alternative taksijem. Blokirali so ceste, delali zastoje, zažigali gume in prevračali Uberjeve avtomobile. Uber se je v duhu razmer odločil za suspenz v omenjeni državi.
Uber se je v Franciji v imenu varnosti suspendiral

Taksisti so zažigali gume, napadali avtomobile in blokirali dovoze do prometnih povezav (Vir slike: YouTube).

Uber, ki je suspendiral svojo UberPOP aplikacijo, se je znašel v velikih težavah. Povod za suspenz verjetno niso le izgredi 2.800 francoskih taksistov, ki so blokirali tudi dostope do letališč, železniških postaj in glavnih vpadnic, temveč tudi aretacija dveh menedžerjev aplikacije Uber. Bila sta aretirana zaradi nelegalne storitve, očitajo jima zavajanje in pomoč pri nezakonitih praksah. Septembra ju čaka sojenje, zaslišanje je napovedano za 30. september.

V izgredih je bilo skupno aretiranih kar deset ljudi, sedem policistov je bilo ranjenih, 70 avtomobilov pa poškodovanih.

Uber se v Istanbulu predstavlja z novo storitvijo >>

Varnost na prvo mesto

Ekipa startupa, ki ima sedež v San Franciscu, je v izjavi za javnost zapisala, da gre za izjemno žalosten dan za njihovih 500 tisoč potnikov, kolikor so jih našteli v Franciji, prav tako za vse voznike, ki so del te uspešne platforme. »Kakorkoli, varnost mora biti na prvem mestu,« so še dodali v izjavi.

Francoski taksisti: v dveh letih tudi do 40 odstotkov manj posla

Nekateri francoski predstavniki oblasti in taksisti so prepričani, da Uber deluje nelegalno, obenem pa predstavljajo nelojalno konkurenco, saj za voznike Uberja ne veljajo enaka pravila kot za taksiste. Francoski taksisti morajo za licenco plačati več tisoč evrov, medtem ko je Uberjevi vozniki sploh ne potrebujejo. Po podatkih, ki so jih podali taksisti, se je njihov posel na račun Uberja zmanjšal od 30 do 40 odstotkov v zadnjih dveh letih.

Visoke kazni, a težak nadzor

Uber prehitel Facebook >>

Da je storitev nelegalna, je prepričan tudi francoski notranji minister Bernard Cazeneuve. Uber se iz zagate rešuje in pravi, da ne gre za prevoz oziroma taksi službo, temveč za tehnološko platformo, ki ponuja tudi prevoz potnikov. Storitev je v Franciji prepovedana sicer že od januarja, a je kršitve težko nadzorovati. Za kršitelje je zagrožena zaporna kazen od enega leta ter kazen v višini 15 tisoč evrov.

Suspenz bo veljal vse do odločitve sodišča, ki bo, kot rečeno, najverjetneje padla še letos jeseni.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje