MP dogodek: Kako financirati ustanovitev ter rast startupa?

Na Ekonomski fakulteti v Ljubljani tokrat organiziramo dogodek, namenjen vsem bodoičim ter mladim podjetjem. Tematika bo namreč več kot zanimiva - kako financirati ustanovitev ter rast startupa. Predstavili se bodo štirje predavatelji.
MP dogodek: Kako financirati ustanovitev ter rast startupa?

Kako financirati ustanovitev ter rast startupa?

Kdaj 27.02.2013 od 16:00 do 20:00
Kje Ekonomska fakulteta v Ljubljani, Mala dvorana
Facebook
Kontakt
Koledar

S tokratnim dogodkom bomo posegli na področje pridobivanja kapitala za vzpostavitev ter rast startup podjetja. Podali vam bomo informacije ter rešitve iz prve roke, s strani strokovnjakov in podjetnikov samih. Upamo, da vam bomo pričarali informacij polno ter prijetno podjetniško popoldne.

Dnevni red predavanj bo naslednji:

16:00: Pozdrav organizatorja in predstavnika glavnega sponzorja

16:15: Kako vam lahko na poti pomaga Zavod mladi podjetnik?

Zavod mladi podjetnik je organizacija, ki deluje na področju podpore podjetništva v Sloveniji. Informacije na portalu, brezplačna podjetniška izobraževanja, poglobljene delavnice, svetovanja, podjetniški forum, MP pisarna in virtualna pisarna, MP računovodstvo – to so le nekatere storitve, ki jih nudimo mladim podjetjem.

16:16: Kako prepričati investitorja tveganega kapitala?

Tvegani kapital, angelski kapital ter kapital skladov tveganega kapitala predstavljajo pogost vir financiranja rasti podjetja ob širitvi na tuje trge. V Sloveniji je pred nekaj leti denar v sklade tveganega kapitala vložila tudi država. Gre za kar 35 milijonov evrov, ki morajo biti porabljeni do leta 2015. Katere so zanimive panoge za investitorje, kako podjetje pripraviti, da bo lahko pridobilo investicijo tveganega kapitala ter še mnogo več nam bo razkril Jure Mikuž iz podjetja RSG Kapital, ki ste ga lahko kot investitorja spremljali tudi v oddaji Dober posel. Prijavi se >>

17:05: “Crowdfunding” – primer Kickstarterja

Kickstarter je spletna platforma, ki podjetjem z inovativnimi projekti omogoča zbiranje sredstev od simpatizerjev podjetja, ekipe oziroma projekta samega. Gre za podporo projektov v začetni fazi, ko se še razvijajo ter ustvarjalci nujno potrebujejo sredstva za zagon. Na tej platformi se je uspešno predstavilo tudi nekaj slovenskih podjetij, eno izmed njih je XVIDA. Uspešno in nadvse zanimivo zgodbo tega slovenskega startupa nam bo predstavil direktor podjetja Uroš ČadežPrijavi se >>

17:55: Kateri razpisi so zanimivi za mlada podjetja?

Pristojna ministrstva so že oziroma bodo do konca junija objavila 40 novih razpisov v skupni vrednosti 457 milijonov evrov. Gre za največjo vzpodbudo gospodarstvu v zgodovini naše države. Pomemben del teh razpisov je namenjen vzpodbujanju podjetništva, torej lahko za sredstva kandidirajo podjetja, za nekatera med njimi tudi mlada podjetja. To je odlična priložnost za startupe, da pridejo do zagonskih sredstev za razvoj svojih produktov. Andrej Kure iz podjetja Vinibis bo predstavil možnosti pridobivanja razpisov za mlada podjetja s poudarkom na aktualnih razpisih P2 in P1. Prijavi se >>

18:45: Kako do kredita?

Padec bonitetnih ocen, reševanje zgrešenih finančnih naložb, nevračanje kreditov ter pomanjkanje denarja na splošno, to je le nekaj razlogov, zakaj je danes bistveno težje priti do kredita kot pred krizo. Če ste mlado podjetje brez zagotovljenih prihodkov oziroma te le predvidevate v vašem poslovnem načrtu, je naloga še toliko težja. Igor Meh iz Banke Koper bo govoril o možnostih mladega podjetja za pridobitev kredita. Prijavi se >>

19:25: Zaključek ter pogostitev

Prijave

Udeležba na dogodku je brezplačna, število prijav je omejeno, obvezne pa so prijave! Edini pogoj za prijavo je, da nam dovolite, da vaš e-naslov vpišemo med prejemnike brezplačnih e-novic Zavoda mladi podjetnik. Od e-novic se lahko kadar koli odjavite. Prijava velja kot rezervacija mesta. V vsakem primeru vas vljudno prosimo, da se dogodka udeležite, če ste se prijavili. V nasprotnem nas o odpovedi obvestite, da bomo vaše mesto lahko prepustili drugemu.

  Prijavi se na dogodek!
  * Ime in priimek:
  * Vaš e-poštni naslov:
  * Kakšen je vaš status?:
  * Kje ste izvedeli za dogodek?:
     Ali želite brezplačno e-knjigo podjetja SAOP:
     Ali želite brezplačno e-knjigo Založbe Dashöfer:
  Strinjam se, da mi Verlag Dashöfer in SAOP na moj e-naslov po prejemu e-knjige obcasno posljeta obvestila o svojih produktih. Verlag Dashöfer in SAOP zagotavljata, da vasih podatkov ne bosta zlorabila ali jih posredovala tretjim osebam.
   
  Oznake: , ,
  Iskanje
  ↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

  Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

  21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
  Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

  Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
  Preberite več >>

  Blockchain Roadshow: Trbovlje

  21.11.2017 od 16:30 do 19:00
  Blockchain Roadshow: Trbovlje

  Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
  Preberite več >>

  MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijona – Luka Železnik in Dejan Kobal

  06.12.2017 od 15:00 do 17:00
  MP dogodek: Kingsbox: Od študenta do milijona – Luka Železnik in Dejan Kobal

  Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitrorastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
  Preberite več >>

  Blockchain Roadshow: Ljubljana

  07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
  Blockchain Roadshow: Ljubljana

  Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
  Preberite več >>

  Delavnica: Google Adwords

  07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
  Delavnica: Google Adwords

  Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
  Preberite več >>

  Vse za podjetje