Mlada podjetnika leta o ideji, izzivih in prihodnosti

Maja in Gregor, slavljenca letošnjega tekmovanja Mladi podjetnik leta, sta si po zmagi vzela čas in podala nekaj misli za rubriko MP intervju. Spregovorila sta o tem, kdaj se je porodila ideja, o težavah in veselju ob delu ter kako lahko s pravo organizacijo združiš intimen in poslovni odnos.
Mlada podjetnika leta o ideji, izzivih in prihodnosti

Maja in Gregor sta po zmagi na našem tekmovanju našla čas za pogovor.

Najprej čestitke za zmago in naziv Mladi podjetnik leta 2012! Kakšni so prvi občutki? Sta prejela veliko čestitk? 🙂
Končno imava nekaj čudovitega za obesit na steno 🙂 Plaketa in naziv pomenita ogromno. Čeprav se o prijavi nisva pogovarjala z nikomer, pa je prijateljica že minutko po osvojenem nazivu Mladi podjetnik leta 2012 prilepila sliko na Facebook in sva dobila ogromno čestitk. Ob takšnem uspehu sva za en dan dala malenkost na stran svojo skromnost in si priznala, da (vsaj malo) spreminjava svet.

Kdaj sta začutila, da ima ideja velik potencial. So prva množična naročila prišla že kmalu ali sta morala dolgo čakati?

 

Zanimivo, da še danes čutiva popolnoma enako hvaležnost ob vsakem naročilu kot prvi dan. Že pred odprtjem trgovine smo imeli e-mail in Facebook bazo, zato smo že preko prvega konca tedna dobili 80 naročil. Seveda se je potem tudi na začetku dogajalo, da se je nosilo na pošto po 5 paketkov na dan, ampak s trdim delom je številka naraščala in danes včasih komajda uspemo vse napakirati v enem dnevu. K sreči imava super ekipo, ki vse uredi in poskrbi, da so vse res vedno odposlana še isti dan v primeru naročila do 17.00 ure.

Kaj vajino podjetje loči od konkurence. V čem sta boljša?

 

Oglejte si galerijo:Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! in Izbor MP leta.

Največji faktor pri naši rasti je izjemno dobra komunikacija oz. gradnja baze za neposredno komunikacijo s potencialnimi in obstoječimi kupci.

Naša dva največja kanala sta Facebook stran in e-mailing lista. Na Facebooku nam trenutno aktivno sledi skorajda 70.000 uporabnikov, številka pa vztrajno iz dneva v dan raste. Podobno raste tudi naša e-mailing lista.

Sta podjetniški par. Torej imata poleg profesionalnega še partnerski odnos. Vaju je to morda kdaj oviralo pri poslu? Kakšne so prednosti tega, da sta par?

Pri zvezi in skupnemo podjetju sta samo dve poti. Lahko se skregaš takoj in gre vse po vodi. Ali pa se podpiraš in s skupnim ciljem zreš v prihodnost. Težko je imeti svoje podjetje, če partner ne razume, zakaj prihajaš domov sredi noči in vseskozi iščeš nove ideje. Teh problemov midva nimava in se nikoli ne prepirava. Se niti nimava časa 🙂

Ličila.si so na trgu sedaj že tretje leto. Kje sta pravzaprav dobila idejo, da bi prodajala ličila prek spleta?

Kot najstnica sem pred leti izgubljeno stala sredi drogerije in gledala na polico z ličili. Pudri, senčke, kako se to uporablja? Maskara? Je to naprava, s katero iztakneš oči kakšni tečki?

Popolnoma prestrašena sem končno zbrala pogum ter povprašala svetovalko za mnenje. Nič kaj pretirano prijazno mi je “prodala” eno izmed najdražjih maskar. Brez izkušenj sem pograbila njen nasvet in jo kupila. Ni bila v akciji, sem pa kot bonus dobila dobro popotnico za življenje. Kakšno, si preberite v celotnem intervjuju: MP intervju: Maja Švener in Gregor Koprivnik – MP leta!

Maja je za naš portal že pisala, in sicer izjemno brano kolumno z naslovom 44 milijonov prometa pri 24-ih letih in to v recesiji. Vabljeni k branju!

Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

08.05.2020 od 14:30 do 19:30
!PRESTAVLJENO NA 8. 5. 2020! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

KONFERENCO ZARADI RAZMER VEZANIH NA KORONAVIRUS PRESTAVLJAMO!!! Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje