Nekster, inovativno naložbeno množično financiranje

Pri zagotavljanju obstoja in nemotenega poslovanja mladih podjetij odigrajo ključno vlogo redni prilivi in zagotovljen denarni tok. Predvsem v prvih letih poslovanja pa to predstavlja precejšen izziv, ki ga podjetja rešujejo na klasičen ali sodoben način.
Nekster, inovativno naložbeno množično financiranje

V kombinaciji podpore podjetništvu in zagotavljanja nemotenega poslovanja ter realizacije zastavljenih ciljev s pomočjo globalne platforme investitorjev je slovenski startup Nekster prepoznal poslovno priložnost in koncept uspešno uveljavil tudi na ravni EU.

Nov poslovni model na ramenih trdno stoječega podjetja

Mlado fintech podjetje Nekster se je leta 2017 razvilo iz že uveljavljenega podjetja Achilles, ki z zagotovljenimi denarnimi prilivi skrbi za poplačilo odprtih terjatev in na ta način odločilno prispeva k zagonu poslovnih dejavnosti podjetij, ki bi sicer bili v primežu čakanja na svež denarni tok.

Achillesove stranke so tako startupi kot mala in srednje velika podjetja, izvozniki in dobavitelji, na letni ravni pa realizirajo za 25 milijonov evrov poplačil odprtih terjatev, kar jih umešča med vodilne v svojem segmentu pri nas.

Rast povpraševanja in višine zneskov, ki so zahtevali kritje, je botrovala vpeljavi novega poslovnega koncepta, iz katerega se je rodil Nekster – skupinsko financiranje (crowdfunding) zavarovanih posojil, za katere skrbi Achilles.

Inovativen finančni model in popolna avtomatizacija

Skupinsko financiranje je sodoben in vse bolj priljubljen način preverjanja poslovnega koncepta oz. produkta pri širši, celo globalni javnosti, največkrat v sklopu začetnega, semenskega financiranja ali testiranja poslovne ideje in produktnih prototipov. V zadnjem času pa se množičen dostop uveljavlja tudi v segmentu finančnih produktov, kar je pri nas prvi realiziral Nekster z istoimensko spletno platformo.

Nekster ponuja skupinsko financiranje oz. investiranje v ponudbe, ki so objavljene in se dnevno osvežujejo na spletni platformi. Te ponudbe so pravzaprav odprte terjatve, za kritje katerih na drugi strani skrbi Achilles s pomočjo zavarovanja terjatev. Investitorjem je tako omogočen dostop in vlaganje v finančni produkt, ki je poleg izvrstnega obvladovanja tveganja dodatno zaščiten z zavarovanjem pri kreditni zavarovalnici.

Pomemben element poslovanja podjetja Nekster je nedvomno tudi popolna avtomatizacija obratovanja spletne platforme, ki uporabnikom oz. množici investitorjem omogoča preprosto in jasno uporabo, pregled investicij in zahtevek izplačil. Na ta način je poslovanje Neksterja visoko obvladljivo in omogoča stabilno rast.

Stavijo na visoko varnost in zagotovljene donose

Že izkušnje iz podjetja Achilles, ki skrbi za poplačila odprtih terjatev v podjetjih, so kazale na nujnost sodelovanja z zavarovalnico, ki zavaruje terjatve pred neplačili. Visoko raven varnosti za vse deležnike so vpeljali in nadgradili tudi v poslovanju Neksterja, ki je tako postal ena najzanesljivejših platform za naložbe in zagotovljene donose pri nas in v EU.

Preden se ponudba objavi in omogoči za investiranje na Nekster platformi, mora namreč uspešno prestati nekaj testov preverjanja trdnosti naložbe, vključno z bonitetno oceno Bisnode in lastno Nekster boniteto, ter pridobiti zavarovalno kritje pri največji svetovni zavarovalni skupini, kar zagotavlja visoko varnost naložbe in neznatno tveganje za investitorja.

Skrb za zaščito uporabnikov je bila vodilo tudi pri vpeljavi jasnega označevanja varnosti posamezne investicije. Vsaka investicija je namreč zavarovana, za nekatere pa celo jamči garancija takojšnjega poplačila, brez čakanja na zavarovalnino v primeru nastanka škode.

Mlado fintech podjetje Nekster se je leta 2017 razvilo iz že uveljavljenega podjetja Achilles

Digitalizacija in mednarodni doseg

V koraku s časom in z zahtevami po prilagodljivosti je bil Nekster že od začetka zgrajen kot mednarodna platforma za množično investiranje, ki trenutno združuje uporabnike iz 14 držav. S stoodstotno digitalizacijo celotnega postopka na platformi pa si je Nekster odprl široke možnosti dosega in agilne načine optimizacije poslovanja.

Na ravni produkta, kakovosti in varnosti za uporabnika pa so šli še korak dlje. Nekster je danes – prav zaradi strogih varnostih elementov in inovativnosti koncepta – uspešno uveljavljen kot edina platforma za množično investiranje na ravni EU, ki je svoj poslovni model nadgradila z dodatnim kritjem prek partnerstva z zavarovalnico.

Svetla prihodnost za Nekster in sodobne finančne produkte

Skladno s prilagodljivostjo in agilnostjo novih poslovnih modelov se na trgu odpirajo in uveljavljajo tudi novi pristopi k financiranju, investiranju in pospeševanju rasti. Če je še pred nekaj leti bilo bančno posojilo prva ali edina možnost dodatnega financiranja, danes vse več podjetij pozna in koristi tudi druge, bolj učinkovite načine pridobivanja sredstev za zagon poslovanja, kjer se je uspešno zasidral Achilles. Na drugi strani so individualni uporabniki vse bolj spletno oz. digitalno orientirani ter iščejo vse več spletnih in udobnih rešitev za plemenitenje svojega kapitala.

Na preseku obeh polov je Nekster konkretno zastavil inovativen koncept poslovnega modela, ki kaže znake stabilne rasti že tretje leto zapored. Do danes je spletna platforma Nekster objavila že za več kot 15 milijonov evrov investicijskih ponudb, od tega za dober milijon in pol evrov le v mesecu juliju.

Trenutno je poznavanje množičnega investiranja še v zgodnji fazi, zato v prihodnje pričakujejo še večji porast povpraševanja. Prav zaradi težnje po stalnem razvoju in nadgraditvi ponudbe se Nekster v teh mesecih ukvarja s prenovo spletne platforme in mobilne aplikacije, kar bo še izboljšalo uporabniško izkušnjo in povečalo možnosti za rast.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Virtualna pisarna / sedež podjetja v Ljubljani

Virtualna pisarna / sedež podjetja v Ljubljani

Virtualna pisarna je odlična rešitev za vse, ki ne potrebujete lastne pisarne ali ne morete pridobiti dovoljenja za registracijo naslova. Virtualna pisarna v Ljubljani omogoča dovoljenje za poslovanje na našem naslovu, hkrati pa lahko na naši SPOT točki odprete podjetje / spremenite sedež podjetja. Preberite več >>


Bomo leta 2030 ustvarili dvakrat več startupov kot danes?

Bomo leta 2030 ustvarili dvakrat več startupov kot danes?

Državni sektretar Matevž Frangež je ta teden na konferenci Podim predstavil izhodišča Slovenske startup strategije. Cilj strategije, ki je nastajala v sodelovanju z aktivnimi deležniki ekosistema, je do leta 2030 doseči preboj Slovenije med najbolj privlačna okolja za startup podjetja. Preberite več >>

Disney bo v zabaviščne parke vložil 60 milijard dolarjev

Disney bo v zabaviščne parke vložil 60 milijard dolarjev

Disney bo občutno povečal svoje investicije v zabaviščne parke. Zakaj se je družba odločila za takšno potezo in kakšen zaključek lahko iz tega potegnemo mi? Preberite več >>

Šestmesečni euribor je že presegel 4%

Šestmesečni euribor je že presegel 4%

Evropska centralna banka v zadnjem času stalno zvišuje ključne obrestne mere. Opazno je poskočila tudi referenčna obrestna mera euribor. Vrednost šestmesečnega euriborja je že presegla 4%. Preberite več >>

7 dejavnikov, ki lahko vplivajo na učinkovitost vaših naložb

7 dejavnikov, ki lahko vplivajo na učinkovitost vaših naložb

Vrednost naložb je odvisna od tržnih pogojev. Zavedati se morate, da pretekli donosi ne zagotavljajo nujno, da boste dosegli dobre finančne rezultate tudi v prihodnosti. Vedno se posvetujte s finančnim svetovalcem, preden sprejmete kakršne koli naložbene odločitve. Preberite več >>

South Central Ventures pomembno prispeva k razvoju zagonskega ekosistema v regiji Jugovzhodne Evrope

South Central Ventures pomembno prispeva k razvoju zagonskega ekosistema v regiji Jugovzhodne Evrope

South Central Ventures, vodilni regijski upravljavec skladov tveganega kapitala s pisarnami v Ljubljani, Zagrebu, Beogradu in Skopju, z odprtjem novega sklada SCV Technology Fund III povečuje sredstva v njihovem upravljanju za 70 milijonov evrov. V novi sklad so investirali tako institucionalni kot dobro poučeni zasebni vlagatelji, največja tuja med njimi sta Evropski investicijski sklad (EIF) in Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD), od slovenskih vlagateljev pa Zavarovalnica Triglav d. d. in BTC d. d. Preberite več >>

Kako izbrati zanesljivo slovensko igralnico v 2022

Kako izbrati zanesljivo slovensko igralnico v 2022

Spletne igralnice so v Sloveniji postale bolj priljubljene in priročne kot v preteklih letih. Igre na srečo so v državi zakonite od leta 1995, ko je bil uveljavljen slovenski Zakon o igrah na srečo. Z novim Zakonom o igrah na srečo iz leta 2013 so spletne igralnice postale uradno zakonite. Preberite več >>

3 nasveti za uspešno iskanje investitorjev

3 nasveti za uspešno iskanje investitorjev

Zbiranje sredstev je izjemno naporno in dolgotrajno početje – zahtevni sestanki s potencialnimi vlagatelji podnevi, mučno ukvarjanje s številkami ponoči. Čeprav vas lahko proces izčrpa, se ne smete predati. Mladim podjetnikom v iskanju investitorjev ponujamo nekaj nasvetov. Preberite več >>

Najem stanovanjskega kredita

Najem stanovanjskega kredita

Najem kredita za nakup ali gradnjo nepremičnine je zelo pomembna odločitev, kjer se je predhodno potrebno dobro pozanimati pod kakšnimi pogoji nudijo kredite različne banke. V tem članku bomo predstavili predvsem katere pogoje morate izpolnjevati, da vam banka lahko odobri kredit in kako se določa kreditna sposobnost pri posameznih bankah. Preberite več >>

Iz prve roke: poslovni angeli kot investitorji in delovanje kluba Poslovni angeli Slovenije

Iz prve roke: poslovni angeli kot investitorji in delovanje kluba Poslovni angeli Slovenije

Poslovni angeli so ena izmed možnosti, kako lahko inovativni startupi pridobijo finančna sredstva, ki jih potrebujejo za zagon ali širjenje poslovanja. V Sloveniji je glavni akter na tem področju klub Poslovni angeli Slovenije, katerega namen je v povezovanju poslovnih angelov z ustreznimi startupi. Preberite več >>

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje