Nekster, inovativno naložbeno množično financiranje

Pri zagotavljanju obstoja in nemotenega poslovanja mladih podjetij odigrajo ključno vlogo redni prilivi in zagotovljen denarni tok. Predvsem v prvih letih poslovanja pa to predstavlja precejšen izziv, ki ga podjetja rešujejo na klasičen ali sodoben način.
Nekster, inovativno naložbeno množično financiranje

V kombinaciji podpore podjetništvu in zagotavljanja nemotenega poslovanja ter realizacije zastavljenih ciljev s pomočjo globalne platforme investitorjev je slovenski startup Nekster prepoznal poslovno priložnost in koncept uspešno uveljavil tudi na ravni EU.

Nov poslovni model na ramenih trdno stoječega podjetja

Mlado fintech podjetje Nekster se je leta 2017 razvilo iz že uveljavljenega podjetja Achilles, ki z zagotovljenimi denarnimi prilivi skrbi za poplačilo odprtih terjatev in na ta način odločilno prispeva k zagonu poslovnih dejavnosti podjetij, ki bi sicer bili v primežu čakanja na svež denarni tok.

Achillesove stranke so tako startupi kot mala in srednje velika podjetja, izvozniki in dobavitelji, na letni ravni pa realizirajo za 25 milijonov evrov poplačil odprtih terjatev, kar jih umešča med vodilne v svojem segmentu pri nas.

Rast povpraševanja in višine zneskov, ki so zahtevali kritje, je botrovala vpeljavi novega poslovnega koncepta, iz katerega se je rodil Nekster – skupinsko financiranje (crowdfunding) zavarovanih posojil, za katere skrbi Achilles.

Inovativen finančni model in popolna avtomatizacija

Skupinsko financiranje je sodoben in vse bolj priljubljen način preverjanja poslovnega koncepta oz. produkta pri širši, celo globalni javnosti, največkrat v sklopu začetnega, semenskega financiranja ali testiranja poslovne ideje in produktnih prototipov. V zadnjem času pa se množičen dostop uveljavlja tudi v segmentu finančnih produktov, kar je pri nas prvi realiziral Nekster z istoimensko spletno platformo.

Nekster ponuja skupinsko financiranje oz. investiranje v ponudbe, ki so objavljene in se dnevno osvežujejo na spletni platformi. Te ponudbe so pravzaprav odprte terjatve, za kritje katerih na drugi strani skrbi Achilles s pomočjo zavarovanja terjatev. Investitorjem je tako omogočen dostop in vlaganje v finančni produkt, ki je poleg izvrstnega obvladovanja tveganja dodatno zaščiten z zavarovanjem pri kreditni zavarovalnici.

Pomemben element poslovanja podjetja Nekster je nedvomno tudi popolna avtomatizacija obratovanja spletne platforme, ki uporabnikom oz. množici investitorjem omogoča preprosto in jasno uporabo, pregled investicij in zahtevek izplačil. Na ta način je poslovanje Neksterja visoko obvladljivo in omogoča stabilno rast.

Stavijo na visoko varnost in zagotovljene donose

Že izkušnje iz podjetja Achilles, ki skrbi za poplačila odprtih terjatev v podjetjih, so kazale na nujnost sodelovanja z zavarovalnico, ki zavaruje terjatve pred neplačili. Visoko raven varnosti za vse deležnike so vpeljali in nadgradili tudi v poslovanju Neksterja, ki je tako postal ena najzanesljivejših platform za naložbe in zagotovljene donose pri nas in v EU.

Preden se ponudba objavi in omogoči za investiranje na Nekster platformi, mora namreč uspešno prestati nekaj testov preverjanja trdnosti naložbe, vključno z bonitetno oceno Bisnode in lastno Nekster boniteto, ter pridobiti zavarovalno kritje pri največji svetovni zavarovalni skupini, kar zagotavlja visoko varnost naložbe in neznatno tveganje za investitorja.

Skrb za zaščito uporabnikov je bila vodilo tudi pri vpeljavi jasnega označevanja varnosti posamezne investicije. Vsaka investicija je namreč zavarovana, za nekatere pa celo jamči garancija takojšnjega poplačila, brez čakanja na zavarovalnino v primeru nastanka škode.

Mlado fintech podjetje Nekster se je leta 2017 razvilo iz že uveljavljenega podjetja Achilles

Digitalizacija in mednarodni doseg

V koraku s časom in z zahtevami po prilagodljivosti je bil Nekster že od začetka zgrajen kot mednarodna platforma za množično investiranje, ki trenutno združuje uporabnike iz 14 držav. S stoodstotno digitalizacijo celotnega postopka na platformi pa si je Nekster odprl široke možnosti dosega in agilne načine optimizacije poslovanja.

Na ravni produkta, kakovosti in varnosti za uporabnika pa so šli še korak dlje. Nekster je danes – prav zaradi strogih varnostih elementov in inovativnosti koncepta – uspešno uveljavljen kot edina platforma za množično investiranje na ravni EU, ki je svoj poslovni model nadgradila z dodatnim kritjem prek partnerstva z zavarovalnico.

Svetla prihodnost za Nekster in sodobne finančne produkte

Skladno s prilagodljivostjo in agilnostjo novih poslovnih modelov se na trgu odpirajo in uveljavljajo tudi novi pristopi k financiranju, investiranju in pospeševanju rasti. Če je še pred nekaj leti bilo bančno posojilo prva ali edina možnost dodatnega financiranja, danes vse več podjetij pozna in koristi tudi druge, bolj učinkovite načine pridobivanja sredstev za zagon poslovanja, kjer se je uspešno zasidral Achilles. Na drugi strani so individualni uporabniki vse bolj spletno oz. digitalno orientirani ter iščejo vse več spletnih in udobnih rešitev za plemenitenje svojega kapitala.

Na preseku obeh polov je Nekster konkretno zastavil inovativen koncept poslovnega modela, ki kaže znake stabilne rasti že tretje leto zapored. Do danes je spletna platforma Nekster objavila že za več kot 15 milijonov evrov investicijskih ponudb, od tega za dober milijon in pol evrov le v mesecu juliju.

Trenutno je poznavanje množičnega investiranja še v zgodnji fazi, zato v prihodnje pričakujejo še večji porast povpraševanja. Prav zaradi težnje po stalnem razvoju in nadgraditvi ponudbe se Nekster v teh mesecih ukvarja s prenovo spletne platforme in mobilne aplikacije, kar bo še izboljšalo uporabniško izkušnjo in povečalo možnosti za rast.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
WEBINAR! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

WEBINAR! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Konferenco Trendi digitalnega marketinga 2020 bomo zaradi COVID-19 izvedli v obliki webinarja! Že tretjič zapored vas  vabimo na spletno konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.   Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.

Preberite več >>

Virtualna pisarna / sedež podjetja v Ljubljani

Virtualna pisarna / sedež podjetja v Ljubljani

Virtualna pisarna je odlična rešitev za vse, ki ne potrebujete lastne pisarne ali ne morete pridobiti dovoljenja za registracijo naslova. Virtualna pisarna v Ljubljani omogoča dovoljenje za poslovanje na našem naslovu, hkrati pa lahko na VEM točki odprete podjetje / spremenite sedež podjetja. Tudi v času karantene! Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>


Iz prve roke: poslovni angeli kot investitorji in delovanje kluba Poslovni angeli Slovenije

Iz prve roke: poslovni angeli kot investitorji in delovanje kluba Poslovni angeli Slovenije

Poslovni angeli so ena izmed možnosti, kako lahko inovativni startupi pridobijo finančna sredstva, ki jih potrebujejo za zagon ali širjenje poslovanja. V Sloveniji je glavni akter na tem področju klub Poslovni angeli Slovenije, katerega namen je v povezovanju poslovnih angelov z ustreznimi startupi. Preberite več >>

Kako pridobiti sredstva za financiranje startupa?

Kako pridobiti sredstva za financiranje startupa?

Da bi lahko vaša podjetniška ideja zaživela, morate vanjo praviloma vložiti določeno vsoto začetnih sredstev. Kateri so možni viri za pridobitev teh sredstev? Preberite več >>

Napaka v podjetništvu ni napaka, temveč priložnost za učenje

Napaka v podjetništvu ni napaka, temveč priložnost za učenje

V podjetništvu so napake dobrodošle, so nekaj naravnega, zato napaka pravzaprav ni napaka. So namreč priložnost za raziskovanje, spoznavanje ter učenje. A zapomnite si, da prostora za njihovo nenehno ponavljanje ni. Preberite več >>

Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Chris Fralic je priznan tvegani kapitalist, ki si je pot do uspešne kariere skoval premišljeno in vztrajno. Sam zasluge za svoj uspeh pripisuje predvsem kvalitetni mreži poznanstev, ki jo je začel graditi že pred leti. Preberite več >>

3 nasveti za uspešno iskanje investitorjev

3 nasveti za uspešno iskanje investitorjev

Zbiranje sredstev je izjemno naporno in dolgotrajno početje – zahtevni sestanki s potencialnimi vlagatelji podnevi, mučno ukvarjanje s številkami ponoči. Čeprav vas lahko proces izčrpa, se ne smete predati. Mladim podjetnikom v iskanju investitorjev ponujamo nekaj nasvetov. Preberite več >>

Oznake: , ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje