Nov slovenski projekt na Kickstarterju – Spoznajte Evolve Garden

Te dni lahko na Kickstarterju podprete nov slovenski projekt Evolve Garden. Gre za kit, ki omogoča enostavno gojenje “mikrozelenjave” in začimb na okenski polici, kuhinjskem pultu ali celo v pisarni. Izdelek je v celoti izdelan v Evropski uniji iz naravi prijaznih materialov in zasleduje “low waste” trende.
Evolve Garden

Evolve Garden – Gojenje mikrozelenjave in začimb v 7 dneh?

Evolve Garden je sestavljen iz lesenega okvirja, plastičnega podstavka za večkratno uporabo in posebnih blazinic s semeni iz kokosovih vlaken, ki omogočajo gojenje mikrozelenjave in začimb brez uporabe zemlje.

Zaenkrat lahko podporniki na Kickstarterju izbirajo med 10 različnimi vrstami mikrozelenjave, ekipa za Evolve Garden pa ima v načrtu v prihodnosti dodati še več različnih vrst zelenjave.

Ekipa poudarja, da so vsa semena slovenskega porekla, pridelana organsko in brez gensko spremenjenih organizmov, pri gojenju pa ne potrebujete gnojil in drugih dodatkov.

Posebna podloga iz kokosovih vlaken odlično zadržuje vlago zato je potrebno semena zaliti le prvič, vmesne nege ne potrebuje. Mikrozelenjava je pripravljena za uživanje v samo 7 do 10 dneh.

“Nikoli nisem imel zanimanja za gojenje lastne hrane, čeprav imamo doma velik vrt. Enkrat mi je uspelo celo, da se mi je posušil kaktus 🙂 Ampak z Evolve Garden lahko tudi sam vzgojim okusno mikrozelenjavo brez problema. Kit sem zasnoval tako, da res le dodaš vodo, potem pa samo še gledaš kako zelenjavca raste”, je povedal Sašo Kastelic, ustanovitelj Evolve Garden.

Evolve Garden

Kaj sploh je mikrozelenjava oz. “microgreensi” in kako lahko vsebuje kar 40X več hranilnih snovi kot odrasla zelenjava?

Mikrozelenjava pridobiva na popularnosti v tujini in tudi pri nas. Gre za zgodnjo stopnjo v rasti rastline, preden ta začne oblikovati plod in poženejo prvi klični listi. Vse potrebne hranilne snovi za rast so že shranjene v semenu, zato je takšna oblika zelenjave prava vitaminska bomba.

Študija ameriške USDA je pokazala, da imajo nekatere vrste mikrozelenjave kar 40x višje koncentracije hranilnih snovi od “odrasle” zelenjave. Vsebujejo ogromno vitaminov, mineralov, vlaknin in celo beljakovin.

Mikrozelenjava je prisotna kot okras na krožnikih vrhunskih kuharjev doma in po svetu že leta, vedno pogosteje pa se uporablja tudi v domačih kuhinjah. Odlična je za solate, juhe kot dodatek sendvičem in celo smoothijem.

Kampanja

Projekt Evolve Garden lahko podprete na Kickstarterju. Ekipa mora za realizacijo projekta zbrati vsaj 20.200 ameriških dolarjev oz. približno 18.000 EUR.

Podprete jo lahko tukaj: kickstarter.com

Evolve Garden

Kako se je razvila ideja za Evolve Garden?

Ustanovitelj in idejni vodja Evolve Garden, Sašo Katelic je za MP povedal: “Kot ljubiteljski kuhar redno spremljam trende in novosti. Microgreensi so v zadnjem času v strmem porastu. Glede na to, da jih je pri nas težko dobiti, sem se odločil, da jih začnem vzgajati sam, pri tem pa sem doživel kar nekaj preprek.

Vsi, ki se s tem ukvarjajo vam bodo povedali, da je gojenje res enostavno, v isti sapi pa bodo začeli govoriti o pH vrednosti zemlje, stopnji in trajanju zatemnitve, kelvinih osvetlitve luči… Zadal sem si nalogo, da ustvarim nekaj bolj enostavnega in nastal je Evolve Garden, v katerem je vse pripravljeno za gojenje, le zaliješ z vodo in opazuješ kako tvoj pridelek raste.”

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi. Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.

Preberite več >>

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>


Slovenski projekti, ki so v letu 2019 zbirali sredstva prek Kickstarterja

Slovenski projekti, ki so v letu 2019 zbirali sredstva prek Kickstarterja

Kickstarter med Slovenci ostaja priljubljeno orodje zbiranja sredstev za razvoj podjetniške ideje. Koliko slovenskih projektov se je na tej platformi za množično financiranje predstavilo v letu 2019 in kolikšna je bila uspešnost njihovih kampanj? Preberite več >>

Slovenski projekt na Kickstarterju: 2-in-1 holder for phone & GoPro

Slovenski projekt na Kickstarterju: 2-in-1 holder for phone & GoPro

Naprava "2-in-1 holder for phone& GoPro" je namenjena stabilizaciji pametnega telefona med vožnjo z avtom, kolesom, motorjem. Uporabna pa je tudi za domačo rabo kot podstavek za telefon. Preberite več >>

Slovenski projekt na Kickstarterju: oWinder

Slovenski projekt na Kickstarterju: oWinder

Na Kickstarterju lahko podprete slovenski projekt: oWinder je navijalec avtomatskih mehanskih ur s posebnim načinom navijanja in pogona, kar mu omogoča neslišno delovanje. Zagotavlja točen čas in daljšo življenjsko dobo ročnim uram. Preberite več >>

Slovenski projekt na Kickstarterju: LayOn travel pad

Slovenski projekt na Kickstarterju: LayOn travel pad

Na Kickstarterju lahko podprete slovenski projekt LayOn travel pad. Gre za idealen pripomoček za popotnike, ki se lahko uporablja kot ležalka ali vzglavnik. Preberite več >>

Slovenski projekt na Adrifundu: ekološka sveča EDINA

Slovenski projekt na Adrifundu: ekološka sveča EDINA

Na slovenski platformi za množično financiranje Adrifund lahko podprete kampanjo za projekt EDINA. Gre za okolju prijazno nagrobno svečo, ki jo je možno v celoti reciklirati. Za njeno izdelavo bodo uporabljeni naravni materiali, ki so proizvedeni izključno v Sloveniji. Preberite več >>

Slovenski projekt na Kickstarterju: Puffers

Slovenski projekt na Kickstarterju: Puffers

Na Kickstarterju lahko podprete še en slovenski projekt; Puffers. Gre za prvo napihljivo majico na svetu, ki vas bo med ukvarjanjem z vodnimi športi učinkovito ščitila pred hladno vodo in škodljivimi sončnimi žarki. Preberite več >>

Projekt na Adrifundu: GT collection moških ur in nakita

Projekt na Adrifundu: GT collection moških ur in nakita

Na slovenski platformi za množično financiranje Adrifund se predstavlja "GT collection moških ur in designerskega nakita". Ustanovitelj blagovne znamke, Gašper Tratnik, namerava z zbranim zneskom širiti prepoznavnost blagovne znamke. Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje