Povejte mi kaj o sebi …

To vprašanje ste zagotovo že slišali. Najverjetneje na kakšnem razgovoru za službo. Velja namreč za eno najpogosteje zastavljenih vprašanj, ki bo prišlo iz ust vašega bodočega delodajalca. Pripravite se nanj!
Povejte mi kaj o sebi …

Kaj boste odgovorili, če vas na razgovoru prosijo, da poveste kaj o sebi (Vir slike: YouTube).

Ko prejmete takšno vprašanje, to seveda ne pomeni, da svojemu sogovorniku poveste celotno življenjsko zgodbo. Na vprašanje se lahko pripravite že kar doma. Vadite, dokler se ne boste počutili dovolj samozavestne za nastop pred potencialnim delodajalcem. Deljenje preveč ali premalo informacij ni dobra popotnica na razgovoru, saj delodajalec ne želi izvedeti vsega o vas, a če mu boste povedali premalo, bo imel občutek, da ste zadržani, morda nezainteresirani za službo.

Odgovarjajte po formuli sedanjost-preteklost-prihodnost

Kathryn Minshew, ustanoviteljica portala The Muse, svetuje, da ponudite odgovor po formuli sedanjost-preteklost-prihodnost. Torej, začnite s tem, kaj ste danes, kaj počnete in podobno, nadaljujte s segmentom, ki se nanaša na preteklost, v katerem lahko poveste nekaj o svojih znanjih in izkušnjah, in za konec še o prihodnosti.

Izogibajte se političnim in verskim temam

V svoj odgovor lahko vključite tudi svoje hobije, kaj vas navdušuje v življenju. Hobiji, kot je rekreacija, vas bodo prikazali kot zdravega, energičnega delavca. Izogibajte se temam o politiki in veri. Prav tako vam ni potrebno dajati informacij o vaši družini.

Odgovor naj bo kratek; vsakemu segmentu namenite do tri stavke oziroma ne bodite daljši od petih minut. Bodite natančni in ne načenjajte bolečih zgodb iz preteklosti.

Ne pozabite se osredotočiti na vaše izkušnje in znanja, ki so pomembni za delovno mesto, za katerega konkurirate. Ne bojte se malce sprostiti, pri tem odgovoru si lahko privoščite povedati tudi kakšno anekdoto ali krajšo zgodbo, ki pa naj ima nek pomen. Srečno!

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

29.01.2020 od 16:45 do 20:00
2. HardwareSTART meetup v Katapultu z Anžetom Miklavcem – EQUA

Anže Miklavec je eden izmed najuspešnejših slovenskih mladih podjetnikov. V prvi fazi smo ga spoznali predvsem prek uspešnih kampanj na Kickstarterju, kjer je skupno zbral že preko 1,2 milijona dolarjev sredstev. Ne samo zbral, ampak tudi porabil za dokončanje prototipov in vzpostavitev serijske proizvodnje produktov kot so Goat Mug, Gina ter vsem dobro poznana (pametna) steklenička za vodo EQUA!
Preberite več >>

SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

30.01.2020 od 15:00 do 19:00
SIO: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje