Povejte mi kaj o sebi …

To vprašanje ste zagotovo že slišali. Najverjetneje na kakšnem razgovoru za službo. Velja namreč za eno najpogosteje zastavljenih vprašanj, ki bo prišlo iz ust vašega bodočega delodajalca. Pripravite se nanj!
Povejte mi kaj o sebi …

Kaj boste odgovorili, če vas na razgovoru prosijo, da poveste kaj o sebi (Vir slike: YouTube).

Ko prejmete takšno vprašanje, to seveda ne pomeni, da svojemu sogovorniku poveste celotno življenjsko zgodbo. Na vprašanje se lahko pripravite že kar doma. Vadite, dokler se ne boste počutili dovolj samozavestne za nastop pred potencialnim delodajalcem. Deljenje preveč ali premalo informacij ni dobra popotnica na razgovoru, saj delodajalec ne želi izvedeti vsega o vas, a če mu boste povedali premalo, bo imel občutek, da ste zadržani, morda nezainteresirani za službo.

Odgovarjajte po formuli sedanjost-preteklost-prihodnost

Kathryn Minshew, ustanoviteljica portala The Muse, svetuje, da ponudite odgovor po formuli sedanjost-preteklost-prihodnost. Torej, začnite s tem, kaj ste danes, kaj počnete in podobno, nadaljujte s segmentom, ki se nanaša na preteklost, v katerem lahko poveste nekaj o svojih znanjih in izkušnjah, in za konec še o prihodnosti.

Izogibajte se političnim in verskim temam

V svoj odgovor lahko vključite tudi svoje hobije, kaj vas navdušuje v življenju. Hobiji, kot je rekreacija, vas bodo prikazali kot zdravega, energičnega delavca. Izogibajte se temam o politiki in veri. Prav tako vam ni potrebno dajati informacij o vaši družini.

Odgovor naj bo kratek; vsakemu segmentu namenite do tri stavke oziroma ne bodite daljši od petih minut. Bodite natančni in ne načenjajte bolečih zgodb iz preteklosti.

Ne pozabite se osredotočiti na vaše izkušnje in znanja, ki so pomembni za delovno mesto, za katerega konkurirate. Ne bojte se malce sprostiti, pri tem odgovoru si lahko privoščite povedati tudi kakšno anekdoto ali krajšo zgodbo, ki pa naj ima nek pomen. Srečno!

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

20.11.2019 od 9:00 do 20:00
HardwareSTART – mednarodna konferenca – 2019

Slovenska hardware scena - povežimo se! V povezavi s slovenskimi startup podjetji se pogovarjamo predvsem o storitvenih, razvijalskih in podjetjih, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Imamo pa tudi veliko uspešnih primerov startup podjetij, ki se ukvarjajo z razvojem strojne opreme: Visionect, Sleepy bottle, Equa... takšnih podjetij si želimo še več. Zato smo pripravili aktivnosti v okviru programa HardwareSTART kateri glavni namen je povečati število ter rast startup podjetij, ki delujejo na področju razvoja strojne opreme.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

22.11.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje