Prvi mož Alibabe izgubil že 3,7 milijarde dolarjev

V zadnjem mesecu je vrednost delnic na kitajskih borzah precej padla. To so občutili tudi številni milijarderji in investitorji. Skupno so najbogatejši Kitajci v le enem mesecu izgubili kar 195 milijard dolarjev.
Prvi mož Alibabe izgubil že 3,7 milijarde dolarjev

Na sliki Jack Ma (Vir slike: YouTube).

Po Forbesovi oceni iz letošnjega marca je vrednost najbogatejših Kitajcev dosegla kar 565 milijard dolarjev, kar v primerjavi z letom prej pomeni, da so njihovi žepi težji za kar 200 milijard. A kriza, ki je zajela borzni del v zadnjih tednih, ni prizanesla niti njim.

205 kitajskih milijarderjev je po oceni Forbesa izgubilo 195 milijard dolarjev, torej približno toliko, kolikor so si v enem letu povečali premoženje. Delnice so v enem mesecu izgubile skoraj tretjino vrednosti.

Kdo je izgubil največ?

Najbogatejši Kitajec Wang Jianlin je izgubil kar 6,5 milijarde dolarjev, kar pa ni največja izguba. Največjo je imel podjetnik Wang Wenyin, ki je v zadnjem mesecu izgubil kar 7,3 milijarde dolarjev.

Kaj Jacka pomirja? >>

Izgubo pa je imel tudi prvi mož Alibabe, Jack Ma, katerega premoženje se je zmanjšalo za 3,7 milijarde dolarjev. Danes je njegovo premoženje ocenjeno na 21,7 milijard dolarjev in se uvršča na drugo mesto lestvice najbogatejših Kitajcev oziroma 33. mesto letošnje lestvice milijarderjev.

V borzni krizi si je napolnil žepe s 3,3 milijardami dolarjev

Edini milijarder, ki mu je v dani situaciji uspelo povečati premoženje, je Ma Jianrong, ki je svoje premoženje ustvaril v pleteninah in v izvozu oblačil. Njegovo premoženje je ocenjeno na 3,3 milijarde dolarjev, trenutno pa je 48. najbogatejši Kitajec. Gre za nekdanjega delavca v tovarni, ki je danes član uprave Shenzhou International, enega največjih kitajskih izvoznikov pletenin in oblek. Shenzhou ima med drugim tudi tovarno v Kambodži. Podjetje je na borzo vstopilo pred 10 leti.

V dogajanje na kitajskih borzah je pred dnevi posegla tudi kitajska vlada in sprejela nove ukrepe proti padcem delnic.

Oznake: ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

09.12.2019 od 13:00 do 21:00
Konferenca: Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Kje preživeti ponedeljek, 9. decembra? Če razvijate oziroma vodite svoj posel, potem si ne moremo zamisliti boljšega kraja kot NLB Center inovativnega podjetništva. Na ta dan se bomo namreč v družbi uspešnih slovenskih mladih podjetnikov družili ob temah, ki vam bodo pomagale pri razvoju in rasti podjetja. Če bi radi v letu 2020 kot mladi podjetniki napravili korak naprej, te BREZPLAČNE konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje