Izognite se medlemu zaključku vaše predstavitve

Avtor — 04.09.2014
Medtem ko bo začetek prezentacije pritegnil pozornost vaše publike, bo zaključni del tisti, ki se ji bo najbolj vtisnil v spomin ... vendar le, če ga boste pravilno izpeljali! V nadaljevanju preberite tri nasvete, kako svojega nastopa ne smete zaključiti.
Izognite se medlemu zaključku vaše predstavitve

3 najslabši možni načini za zaključek vaše predstavitve

Z zaključkom vaše predstavitve imate možnost, da ustvarite dolgo trajajoč vtis na vaše občinstvo, pri čemer ne pozabite na povzetek ključnih točk in bistva vašega sporočila. Naslednjim trem oblikam zaključka se ognite v čim širšem krogu.

1. Brez najave, da predstavitev končujete

Občinstvo pogosto postane zmedeno, če govorec jasno ne nakaže, da predstavitev počasi prihaja h koncu. Zato je nujno potrebno, da konec govora publiki tudi nakažete, saj se s tem pri poslušalcih dvigne raven njihove pozornosti. To bo vodilo k temu, da se jim bo predstavitev bolj vtisnila v spomin. Nekaj primerov, kako lahko to izvedete:

»Naj vam ob zaključku moje predstavitve zastavim naslednje vprašanje.«

»Svojo predstavitev bi si želel/-a zaključiti z …«

»V zaključku naj povem …«

2. Brez povzetka predstavitve

Pozornost povprečnega odraslega človeka naj bi po raziskavi Lloyds TBS Insurance trajala le pet minut. Hitro napredujoča tehnologija, napolnjeni urniki in posledično deficit pozornosti so razlogi, zakaj morate vašo publiko nenehno opominjati o ključnih točkah vašega sporočila. Zato na koncu nujno naredite kratek povzetek vaše prezentacije. Uporabite lahko naslednji obliki:

»Če povzamem …«

»Dovolite mi, da strnem svojo predstavitev v nekaj ključnih misli.«

3. Brez klica k akciji

Namen predstavitve je ponavadi prepričevalen. Ne glede na to, ali je vaša vsebina informativne ali zabavne narave, bi si verjetno želeli, da vaši poslušalci odgovorijo na določen način; z mislimi, besedami ali akcijo. Zato na koncu predstavitve ne pozabimo ustreznega poziva k debati. Naj povedano ne obvisi v zraku brez zanimive diskusije in raznovrstnih epilogov.

Vir: Businessinsider

Vabimo vas na delavnico Trening javnega nastopanja
Datum: 6.4., 13.4. in 20.4. 2016 od 17:00 do 19:30 (delavnica skupno vsebuje 3 srečanja!)
Kraj: Center Sonček
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje