Aplikacija Slack se širi kot virus

Avtor — 06.04.2016
Spletni medij Forbes lani ni pretiraval, ko je ocenil, da je Slack poslovna aplikacija z največjo in najhitrejšo rastjo v zgodovini. Tukaj je najnovejša statistika o številu uporabnikov Slacka.
Aplikacija Slack se širi kot virus

Uporabljate Slack? Veste, da to aplikacijo uporablja več kot 60 tisoč ekip na svetu? (Vir slike: YouTube).

Podjetje je ravno v teh dneh prejelo novo 200 milijonov dolarjev težko investicijo, skupno že 540 milijonov. Danes je vredno 3,8 milijarde dolarjev – za primerjavo, v istem obdobjem lani je bilo ocenjen na 2,8 milijardi. Tri leta staro podjetje danes zaposluje okoli 430 delavcev.

500 tisoč uporabnikov v letu in pol

Avgusta bo Slack praznoval tretji rojstni dan. Poglejmo pa, kako je število uporabnikov skozi leta naraščalo. Februarja leta 2014 je ekipa naštela 16 tisoč dnevno aktivno uporabnikov, pol leta pozneje že 140 tisoč ter 40 tisoč plačljivih računov. Konec oktobra istega leta se je dnevno aktivnih uporabnikov v primerjavi z avgustom skorajda podvojilo, bilo jih je 268 tisoč, skorajda podvojilo se je tudi število plačljivih (73 tisoč) uporabnikov.

Februarja lani so dosegli prvi večji mejnik – 500 tisoč dnevno aktivnih uporabnikov in 135 tisoč tistih, ki so za dodatne funkcije odprli denarnico. Dva meseca pozneje je bilo dnevno aktivnih že 750 tisoč, plačljivih pa 200 tisoč. Junija se je ekipa lahko pohvalila že z več kot 1,1 milijona dnevno aktivnimi uporabniki in 300 tisoč plačljivimi uporabniki, pol leta pozneje pa že z dvema milijonoma, izjemen porast so zabeležili tudi v številu plačljivih (570 tisoč).

Kot je razvidno iz podatkov, rast v zadnjih mesecih ostaja podobna. Prvega aprila so našteli 2,7 milijona dnevnih uporabnikov in 800 tisoč plačljivih. Tako lahko najverjetneje že kmalu pričakujemo nove vesele novice iz podjetja, na čelu katerega je Stewart Butterfiled. Kdo je Butterfiled, lahko preberete v članku Kdo je prvi mož aplikacije Slack.

Vsak teden od tri do pet odstotkov novih uporabnikov

Slack uporablja kar 60 tisoč ekip po celem svetu, ki med delovnikom na njem preživijo kar 320 minut, torej več kot 5 ur, mesečno pa naj bi vsi uporabniki preživeli 100 milijonov ur. Tedensko naj bi se baza uporabnikov povečala za od tri do pet odstotkov.

Aplikacije pa ne uporabljajo zgolj tisti manjši startupi, temveč tudi večja podjetja. Med njimi je tudi Uber, ki pa se je nedavno odločil, da prekine z njegovo uporabo. Razlog naj bi bil v tem, da ekipa Slacka ni bila sposobna zagotoviti nemoteno in simultano delovanje Uberjevi ekipi, ki šteje več kot tisoč zaposlenih. To so potrdili zaposlenih obeh podjetij.

Oznake: ,
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>