Ekipa Popolne Postave bo navduševala tudi Nemce

Avtor — 14.04.2016
Le kdo ne pozna mladeniča, ki nam na YouTubu predstavlja treninge in deli nasvete, kako svoje telo spremeniti v popolno postavo? To je Miha Geršič, ki skupaj z Matejem Beštrom in Jako Žukovcem in štirimi drugimi navdušenci nad zdravim življenjem ustvarja Popolno Postavo.
Ekipa Popolne Postave bo navduševala tudi Nemce

Ko opazim izraz na obrazu, ko se posameznik v svojem telesu počuti odlično in se zave, da je s pravim delom in pravi energijo vse mogoče … to je zame največja zmaga oziroma uspe, pravi Miha Geršič, ki skupaj z Matejem Beštrom in Jako Žukovcem in štirimi drugimi navdušenci nad zdravim življenjem ustvarja Popolno Postavo (Vir slike: Popolna Postava).

Ekipa Popolne Postave točnega podatka o številu Slovencev, ki so jim pomagali na poti do bolj zdravega življenja, nima, pravzaprav ga tudi ni mogoče pridobiti, pojasnjujejo, saj večji del vsebine delijo brezplačno na svojem blogu. Zato pa številki mesečnih uporabnikov – teh je več kot 200 tisoč – in sledilcev na družabnih omrežjih – več kot 100 tisoč – povesta precej več. Tudi to, da Popolna Postava po obisku zlahka prehiti marsikateri slovenski medij.

Popolna Postava pa ni le spletna stran, na kateri si lahko ogledamo vaje za določene predele telesa in recepte. V svojo ponudbo je ekipa umestila tudi dopolnila k prehrani, ponuja pa tudi program mentorstva. »Gre za pristop, s katerim poskrbimo za čisto vsa področja preobrazbe. Od dopolnil, motivacije, razlag, prehrane, treningov in podobno. Zdi se nam, da prek fizičnega stika vezi, ki smo jih zgradili prek spleta, še dodatno učvrstimo in oplemenitimo,« pojasnjuje Miha Geršič, eden od treh ustanoviteljev Popolne Postave.

Ekipa Popolne Postave med vsakim izzivom daruje en evro za vsak njihov izgubljen kilogram dobrodelni organizaciji Anina zvezdica (Vir slike: Popolna postava).

Nov izziv: nemško govoreči trg

Na začetku so delali zgolj »trije mušketirji«, od katerih je Geršič najbolj prepoznaven član, saj prav njega večinoma vidimo na posnetkih (ekipa ima namreč tudi svoj YouTube kanal, na katerem objavlja treninge in nasvete). Danes pa ekipa šteje že sedem članov, ki jih povezujejo podobne želje in prava energija. V naslednjih mesecih se bodo gotovo še širili, predvsem na račun vstopa na nemško govoreči trg. Matej Bešter, prav tako član ekipe, potrjuje, da so v pripravah, najverjetneje bo do lansiranja spletne strani prišlo maja ali junija. »Glede na podatek, da je nemško govoreči trg v Evropski uniji vsaj od 40 do 50-krat večji od slovenskega, si obetamo najmanj 10 do 20-krat več uporabnikov in prihodkov,« razkriva.

Letos si obetajo milijon evrov prihodkov

Ta širitev ne bo njihova prva – prisotni so že na hrvaškem trgu, kjer si letos obetajo še boljše rezultate. Lani so jih tam ustvarili 10 odstotkov (skupno so lanski prihodki znašali 350 tisoč evrov), letos naj bi se povečali na 25 odstotkov. Medtem pa naj bi jim novi trg že letos prinesel 10 odstotkov prihodkov – skupno pa naj bi se letošnji prihodki vrteli okoli milijona evrov.

Kako prehiteti konkurenco?

Konkurenca je na vseh trgih huda, a to oviro je zlahka prebroditi, če so trdo delo, strast in predanost sestavni del delavnika. »Zdi se mi, da je poleg marketinga, ki je na področju Slovenije drugačen od ostalih, podpora uporabnikom odigrala prav tako pomembno vlogo,« saj, kot pravi Geršič, slovijo po tem, da odgovorijo prav na vsako vprašanje, s posamezniki pa ostanejo do konca preobrazbe. »To je tisto, na kar večina (preostala konkurenca, op.a.) pozabi.«

Njihov povprečni uporabnik v Sloveniji je ženska, stara od 35 do 45 let. »Gre za posameznike, ki se odločijo, da je čas, da si povrnejo samozavest, oblikuje fit postavo in zaživijo življenje, ki si ga zaslužijo,« pravi 27-letni Geršič (na sliki desno z eno od svojih varovank med treningom, vir slike: Popolna Postava), ki je sicer študiral na Fakulteti za varnostne vede. Zanj in njegovo ekipo je največji uspeh skupek izgube kilogramov in sprememba načina življenja: »Treba se je zavedati, da se tekom preobrazbe ne spreminja samo telo, ampak tudi posameznik kot celota. Opažamo, da poleg nižje številke na tehtnici, bolj zdravega telesa in lepše postave, ljudje spremenijo način razmišljanja in na splošno vidijo več dobrega.«

Z vsakim izgubljenim kilogramom darujejo en evro

»Ko opazim izraz na obrazu, ko se posameznik v svojem telesu počuti odlično in se zave, da je s pravim delom in pravi energijo vse mogoče … to je zame največja zmaga oziroma uspeh.« Da bi svoje varovance spodbudili k beleženju in poročanju rezultatov, so se odločili, da med vsakim izzivom (letno pripravijo tri večje izzive) darujejo en evro za vsak njihov izgubljen kilogram dobrodelni organizaciji Anina zvezdica.

Telo je eno samo, ne zanemarimo ga!

»Čeprav vem, da je časa malo, napor pa hud,« Geršič spregovori o tistih, ki večino dneva preživijo za pisalnimi mizami medtem ko razvijajo nove ideje in postavljajo svoj posel, »vsem svetujem, da ne pozabijo nase in si ne glede na vse vzamejo pol ure zase in naredijo tisto, kar čutijo, da je prav. Lahko je to sprehod, meditacija, svež obrok, skratka karkoli, s čimer lahko nagradimo telo. Ne smemo pozabiti, da je eno samo in če ga zanemarimo, nam ne bo služijo tako, kot si želimo

Na izbor Mladi podjetnik leta se lahko prijavite vse do 31. maja letos (do polnoči). Šestega junija bodo člani komisije izbrali deset polfinalistov, tri dni pozneje pa bodo potekali javni pitchi, ki se jih lahko udeleži vsakdo. Trinajstega junija bo komisija izbrala pet finalistov, končna odločitev pa bo padla 16. junija. Zelo pomemben del ocene predstavlja tudi javni pitch na dan razglasitve zmagovalca.
Na izbor se lahko prijavite sami, v kolikor pa poznate osebo, ki bi lahko osvojila letošnji naziv, pa jo lahko tudi nominirate (oseba mora ustrezati pogojem za prijavo) in nam tako pomagate najti domače podjetniške talente! Zmagovalca izbora Mladi podjetnik leta čaka medijska izpostavljenost in nagradni sklad v vrednosti kar 20 tisoč evrov.

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje