Slovenski startup Facility prejel 550 tisoč evrov investicije

Avtor — 09.09.2016
Slovenska aplikacija, s katero lahko vsi zaposleni v hotelu, od direktorja do sobarice, s klikom ali dvema pridobijo informacije, potrebne za učinkovito delo, je prejela 550 tisoč evrov težko investicijo. V slovenski startup je investiral avstrijski investicijski sklad Speedinvest.
Slovenski startup Facility prejel 550 tisoč evrov investicije

Startup, ki sta ga ustanovila Luka Berger in Aljaž Ketiš, je prejel investicijo s strani avstrijskega investicijskega sklada Speedinvest (Vir slike: Facility).

»Facility nas je prepričal z izjemno ekipo in produktom, ki rešuje resnične težave v hotelski industriji – industriji, ki se sredi velikih sprememb še vedno zanaša na analogne procese. Faciliy omogoča velike izboljšave pri učinkovitosti dela in kakovosti storitev v hotelih,« je povedal Werner Zahnt, partner in menedžer investicij pri Speedinvestu. Dodal je še, da je prvi potencialni kupec, pri katerem so pokazali rešitev Facility, takoj želel kupiti podjetje, ki je rešitev razvilo. Startup, ki sta ga ustanovila Luka Berger in Aljaž Ketiš, je sicer lani že zbral 150 tisoč evrov.

V portoroškem hotelu prihranili kar 200 ur na mesec

Rešitev Facility, ki jo danes uporablja že več kot 100 strank, optimizira komunikacijo v hotelih in tako pripomore k prihranku delovnih ur, povečanju števila opaženih težav v hotelu in s tem večanju zadovoljstva gostov. Tako so na primer v portoroškem Grand hotelu Bernardin, ki ima 241 sob, s pomočjo slovenske aplikacije mesečno prihranili 200 delovnih ur, v ljubljanskih hotelih Union, ki imajo skupaj 574 sob, pa so zmanjšali izgubo drobnega materiala za skoraj 15 odstotkov.

Sobarica v nekaj sekundah izve, katere sobe je treba pospraviti

Vsi zaposleni v hotelu, od direktorja do sobarice, lahko z enim ali dvema klikoma pridobijo informacije, ki so nujne za učinkovito delo. »Sobarica lahko na primer v nekaj sekundah izve, katere sobe je treba očistiti, obvesti vzdrževalca o morebitnih potrebnih opravilih v sobi in sporoči recepciji, ko je soba pripravljena na gosta. Nadrejeni lahko spremljajo napredek dela, ki se v aplikaciji sproti posodablja, in imajo tako popoln nadzor nad potekom dela,« razložijo člani. »Z uporabo aplikacije Facility hoteli v povprečju za trikrat povečajo število opaženih težav v hotelu, ki jih je potrebno odpraviti, s čimer vplivajo na večje zadovoljstvo gostov,« pravijo člani ekipe Facility.

Naslednje leto širitev na ameriški trg

»Naša vizija je postati vodilni ponudnik v svojem segmentu na svetu. Naslednji cilj je širitev v še več držav in vsaj tisoč hotelov v prihodnjem letu, načrtujemo pa tudi vstop na ameriški trg,« napoveduje Luka Berger, idejni oče aplikacije. Slovensko aplikacijo trenutno uporabljajo hoteli iz Hrvaške, Srbije, Avstrije in Slovenije.

Preberite tudi
Pasti investicijskih pogodb

Pasti investicijskih pogodb

Eden najbolj pomembnih trenutkov v razvoju zagonskega podjetja je sklenitev prve pogodbe o zunanji investiciji. Začne se namreč novo poglavje, v podjetje pa neredko vstopijo novi akterji, zunanji investitorji, s čimer se odprejo nove priložnosti in prerazporedi dosedanji režim.

Preberite več >>
Kaj je skrbni pregled poslovanja?

Kaj je skrbni pregled poslovanja?

Skrbni pregled (angl. due diligence) je storitev, ki jo opravljajo odvetniške, svetovalne, računovodske in druge pisarne oziroma podjetja, da naročnika podrobno seznanijo s poslovanjem in finančnimi tveganji drugega podjetja.

Preberite več >>
Infografika: Besedišče s področja vrednostnih papirjev

Infografika: Besedišče s področja vrednostnih papirjev

Razumevanje trga vrednostnih papirjev je zahtevna naloga za nove vlagatelje. Novi koncepti, tehnična terminologija, dobronamerni nasveti – vse to lahko zmede in odvrne še tako zagnanega posameznika. V infografiki predstavljamo osnovno besedišče s tega področja v angleškem jeziku.

Preberite več >>
Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Chris Fralic je priznan tvegani kapitalist, ki si je pot do uspešne kariere skoval premišljeno in vztrajno. Sam zasluge za svoj uspeh pripisuje predvsem kvalitetni mreži poznanstev, ki jo je začel graditi že pred leti.

Preberite več >>
Celtra prejela 15 milijonsko investicijo!

Celtra prejela 15 milijonsko investicijo!

Slovensko tehnološko podjetje Celtra je naznanilo prejetje nove investicije – tokrat v višini 15 milijonov dolarjev. V eno najbolj naprednih podjetij na svetu, ki deluje na področju razvoja mobilnih interaktivnih oglasov, so tokrat investirali Unilever Ventures in WPP.

Preberite več >>
Odločite se za primeren način financiranja!

Odločite se za primeren način financiranja!

Za zagon uspešnega podjetja potrebujete odlično idejo, zavzeto ekipo in določeno količino finančnih sredstev. Kateri viri financiranja zagonskih podjetij so na voljo mladim podjetnikom ter kakšne so njihove prednosti in slabosti, predstavljamo v nadaljevanju.

Preberite več >>
Datafy.it z mednarodno angelsko naložbo

Datafy.it z mednarodno angelsko naložbo

Mlado slovensko podjetje Datafy.it, ki se ukvarja z digitalnimi poslovnimi informacijami, je pred kratkim pridobilo investicijo v višini 250 tisoč evrov, ki so jih prispevali poslovni angeli iz Slovenije, Estonije, Madžarske in drugih držav.

Preberite več >>
3 nasveti za uspešno iskanje investitorjev

3 nasveti za uspešno iskanje investitorjev

Zbiranje sredstev je izjemno naporno in dolgotrajno početje – zahtevni sestanki s potencialnimi vlagatelji podnevi, mučno ukvarjanje s številkami ponoči. Čeprav vas lahko proces izčrpa, se ne smete predati. Mladim podjetnikom v iskanju investitorjev ponujamo nekaj nasvetov.

Preberite več >>
500 tisoč evrov investicije za slovenski Mediately

500 tisoč evrov investicije za slovenski Mediately

Podjetje Mediately, vodilni ponudnik medicinskih informacij na mobilnikih v regiji, katerega aplikacije uporablja več kot 50 tisoč zdravstvenih delavcev, je zbralo pol milijona evrov v semenskem financiranju. Z investicijo bo podjetje podprlo načrte za širitev na nove trge.

Preberite več >>
Skočite v misli investitorja!

Skočite v misli investitorja!

Če ste v fazi, ko iščete investicijo, vas bodo spodnje vrstice še kako zanimale. Kaj je tisto, s čimer boste prepričali investitorje, da bodo za vas odprli denarnice? Je to dober produkt, dobra ekipa, priložnost na trgu?

Preberite več >>
Oznake: , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.

Preberite več >>
Vse za podjetje