Startup leta 2016 je podjetje Nizkocenovci!

Avtor — 12.05.2016
Podjetje Nizkocenovci, ki razvija tehnološko platformo GoAvio, namenjeno povezovanju nizkocenovnih letov z železniškimi in avtobusnimi prevozi, je prejelo nagrado Slovenski startup leta 2016. Ta se podeljuje v okviru mednarodne konference Podim v Mariboru.
Startup leta 2016 je podjetje Nizkocenovci!

Podjetje Nizkocenovci je prejelo nagrado Slovenski startup leta 2016 (Vir slike: Podim).

Zmagovalna ekipa, ki jo sestavljajo Matej Gaser, Uroš Simovič, Matej Velikonja in Jan Gorjanc, bo prejela mentorstvo Marvina Liao-a, partnerja elitnega ameriškega pospeševalnika 500startups, srečanje z investitorjem Timom Draperjem, all-inclusive paket na Pioneers Festival na Dunaju, vstopnico za demo dan ABC pospeševalnika ter tisoč evrov na predplačniški Visa kartici Nove KBM. Kot sporočajo organizatorji Podima, je bila letošnja nagrada Startup leta »močno nadgrajena, saj gre za projekt tesnega sodelovanja aktivnih deležnikov slovenskega startup ekosistema«.

V startup leta 2016 sta pred kratkim investirala bolgarski sklad semenskega kapitala Launchub in češki Credo, vsak po 150 tisoč evrov, s čimer je cena podjetja narasla na 1,5 milijona evrov. O investicijah, ki jih je prejela ekipa, smo pisali v članku Kako lahko slovenski startup pomaga Ryanairu?.

Za letošnji naslov Slovenski startup leta se je potegovalo 10 ekip v dveh tekmovalnih kategorijah. Mladi izzivalci in startupi v različnih fazah razvoja (Vir slike: Podim).

Ekipa Nizkocenovci razvija tehnologijo, primerno za velike iskalnike letalskih prevozov, kot je na primer Skyscanner. Na tovrstnih iskalnikih več kot 100 milijonov uporabnikov mesečno išče letalske prevoze, zdaj pa bodo z uporabo platforme GoAvio našli še cenejše možnosti za prevoz.

Kdo so bili letošnji finalisti?

Prej omenjena nadgradnja se kaže tudi v tem, da se za nagrado poteguje deset nominiranih podjetij v dveh tekmovalnih kategorijah: mladi izzivalci ter startupi v različnih fazah razvojah, ki so jih nominirali deležniki slovenskega ekosistema. Skupino mladih izzivalcev, startup podjetja v najzgodnejših fazah razvoja, ki so se najbolje uvrstila v procesu tekmovanja Start:up Slovenija, so tvorili startupi Blub Blub, Feelif, Ulla Labs, VinTech in 45HC.com, skupino podjetij, ki so jih nominirali deležnika slovenskega startup ekosistema, pa Adora Med, Gotky, Nizkocenovci, Doctrina in Chipolo.

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje