Talking Friends dosegli nov mejnik: 3 milijarde prenosov

Avtor — 15.10.2015
Serija zabavnih mobilnih in tabličnih aplikacij Talking Friends, ki jih je razvilo podjetje s slovenskimi koreninami Outfit7, je dosegla nov izjemen mejnik: 3 milijarde prenosov.
Talking Friends dosegli nov mejnik: 3 milijarde prenosov

Talking Friends dosegli nov mejnik: 3 milijarde prenosov (Vir slike: venturebeat.com)

Podjetje Outfit7, ki je zaslovelo z interaktivnimi govorečimi 3D liki Talking Friends, je na svojo polico uspehov dodalo še enega. Njihove zabavne mobilne in tablične aplikacije so pred kratkim namreč zabeležile že 3 milijarde prenosov!

Uspeh je presenetljiv predvsem zaradi dejstva, da se Outfit7 nikoli ni posluževal večjih marketinških akcij na tradicionalnih medijih, kot je na primer televizija. Kljub temu pa danes, pet let po tem, ko se je na tržnici aplikacij pojavila Talking Tom, prva izmed serije Talking Friends, podjetje mesečno beleži kar 250 milijonov aktivnih uporabnikov v več kot 230 državah sveta. Predvsem gre za odrasle (teh je namreč med uporabniki aplikacij Talking Friends več kot polovica!), pri čemer ni bistvenih razlik med številom moških in žensk, saj so aplikacije priljubljene tako pri enih kot tudi pri drugih. 

Večina uporabnikov aplikacij Talking Friends prihaja iz Kitajske, Brazilije, Združenih držav Amerike, Rusije, Vietnama, Indije, Mehike, Turčije, Savdske Arabije in Kolumbije. Za najbolj priljubljeni že od nekdaj – in tudi še danes – veljata Talking Tom in Talking Angela. Slednji namreč zasedata oziroma sta zasedali prvo mesto po številu prenosov v kar 135 državah sveta. 

Samo Login, ustanovitelj in izvršni direktor v podjetju, je nad uspehom navdušen: “Naši oboževalci po vsem svetu dobro vedo, da so aplikacije Talking Friends namenjene zabavi. Prav to je namreč misija našega podjetja: ustvariti zabavno, kreativno in privlačno izkušnjo za uporabnika.” A nad izjemno rastjo priljubljenosti blagovne znamke Talking Friends pravzaprav ni presenečen, saj je že v prvih nekaj dneh po tem, ko so se pojavile na tržnici aplikacij, te dosegle 10 milijonov prenosov. A prepričan je, da je k zadnjem uspehu veliko pripomogla tudi spletna animirana serija Talking Tom in prijatelji, ki ima na YouTube že preko 3,5 milijarde ogledov. 

Vir: Venture Beat

Talking Tom je leta 2011 beležil “le” 100 milijonov prenosov >>

Oznake: , , ,