38. PODIM s pestrim programom in zvezdniškimi gosti

Prihodnji teden bo v znamenju konference PODIM v Mariboru. Tudi letos jo bodo obiskala številna znana imena iz podjetniškega sveta. Med rekordnim številom udeležencev bodo mnogi zanimivi govorci.
PODIM

38. konferenca PODIM bo na sporedu 15. in 16. maja v Mariboru (vir: Facebook Podim Conference)

Konferenca PODIM bo kot največji in najbolj vpliven start-up dogodek v Sloveniji in regiji Alpe Adria tudi letos prinaša številčno udeležbo uspešnih podjetnikov iz celega sveta. Prisotnih bo več kot tisoč visokotehnoloških start-upov. Konference se bodo udeležili tudi predstavniki korporacij, mednarodnih investitorjev in ostalih deležnikov start-up ekosistema.

PODIM z mednarodno uglednimi gosti

Ob pestrem konferenčnem programu bo v torek in sredo v kongresnem centru Habakuk v Mariboru potekalo tudi okrog 600 spoznavnih “matchmaking” sestankov v PODIM 1:1 Areni. Glavni oder konference bo gostil več kot 50 zanimivih govorcev. Obiskovalci bodo lahko uživali v predavanjih zvezdniških imen iz sveta podjetništva, start-upov, inovacij in investicij. Med njimi bodo David Rose (MIT, ZDA), Mike Sigal (500 Startups, ZDA), Carolyn N. Spencer (Amazon, ZDA), Carlos Eduardo Espinal (Seedcamp, VB) in številni drugi.

Kako se razvija slovenski podjetniški ekosistem?

Otvoritveni dan konference PODIM bo ob 12.30 uri v dvorani Priol gostil novinarsko konferenco. Na njej bodo mag. Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), državni sekretar Tadej Slapnik, prof. dr. Miroslav Rebernik, EPF UM,  mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar na MGRT, Ulla Hudina Kmetič, namestnica vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji in Matjaž Jelenič, direktor sektorja informacijske tehnologije pri Novi KBM, podali pomembne informacije o razvoju slovenskega podjetniškega ekosistema.

  • mag. Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), ki je so-organizator PODIM-a. Predstavila bo pomen dogodka za nacionalni in regijski start-up ekosistem ter portfeljske start-upe SPS. Obenem bo predstavila letošnje finaliste za nagrado Slovenski start-up leta.
  • Tadej Slapnik, državni sekretar. Predstavil bo ključne ukrepe vladnega akcijskega načrta ”Slovenija, dežela start-upov”. Pokomentiral bo vlogo in pomen PODIM-a v procesu oblikovanja ter sprejemanja podjetništvu prijaznejše zakonodaje.
  • prof. dr. Miroslav Rebernik, EPF, Univerza v Mariboru. Prvič bo javno predstavil najbolj pomembne rezultate ugledne mednarodne raziskave GEM – Global Entrepreneurship Monitor za Slovenijo, povezane z izzivi visokotehnološkega start-up podjetništva.
  • mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar na MGRT. Predstavil bo glavne ukrepe MGRT za slovenske start-upe. V njihovi luči bo komentiral rezultate raziskave GEM za Slovenijo. Predstavil bo tudi vizijo MGRT za nadaljnji uspešni razvoj podjetniškega podpornega okolja v Sloveniji.
  • Matjaž Jelenič, direktor sektorja informacijske tehnologije pri Novi KBM, ki je večletna generalna pokroviteljica PODIM-a. Predstavil  bo pomen sodelovanja banke s PODIM-om in “fintech” podjetji z inovativnimi rešitvami ter prednostmi le-teh za bančništvo.
  • Ulla Hudina Kmetič, namestnica vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji. Predstavila bo pobude Evropske komisije za zagon naložb v Evropi, spodbujanje financiranja s tveganim kapitalom za razvoj start-upov in podjetij (#InvestEU, #VentureEU) ter številne korake na ravni Komisije na področju podpore razvoja blockchain tehnologij. Pojasnila bo tudi, kako dogodki, kot je PODIM, prispevajo k nadaljnji krepitvi start-up okolja in njegovi mednarodni promociji v EU in širše.

Predstavitev izsledkov raziskave GEM

Prvič bodo širši javnosti predstavljeni izsledki ugledne mednarodne raziskave GEM – Global Entrepreneurship Monitor za Slovenijo, povezani z izzivi visokotehnološkega start-up podjetništva.

V drugem delu novinarske konference bosta prof. dr. Miroslav Rebernik in direktor javne agencije SPIRIT Gorazd Mihelič, skupaj z ostalimi člani GEM raziskovalne skupine za Slovenijo nadaljevala s predstavitvijo poglobljenih rezultatov raziskave GEM. Ob podrobni analizi bo predstavljeno, kako se izsledki GEM odražajo v primerjavi z realnim stanjem v naši družbi in slovenskem podjetniškem okolju.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Le še 10 dni časa za prijavo na izbor Mladi podjetnik leta 2018!

Le še 10 dni časa za prijavo na izbor Mladi podjetnik leta 2018!

V četrtek, 31. maja 2018, ob 23:59 uri, se izteče rok za prijavo na izbor Mladi podjetnik leta 2018, ki ga letos v Zavodu mladi podjetnik organiziramo že osmič zapovrstjo. Preberite več >>

Raje kot v nakup Ferrarija investirata v razvoj

Raje kot v nakup Ferrarija investirata v razvoj

Zgodba sežanskega podjetja TNG Oprema in njihove blagovne znamke KingsBox je nedvomno zgodba o uspehu. Glede na vnemo Luke Železnika in Dejana Kobala je pred podjetjem novo uspešno obdobje. Preberite več >>

“Ljudje se ponovno učijo tujih jezikov za zabavo”

“Ljudje se ponovno učijo tujih jezikov za zabavo”

S sodobnimi metodami poučevanja Jezikovna akademija skrbi za kakovostno učenje tujih jezikov za celoten spekter prebivalstva - od otrok do najzahtevnejših poslovnežev. Finalisti izbora Mladi podjetnik leta 2016 želijo postati vodilni ponudnik jezikovnih tečajev in prevajalskih storitev na slovenskem trgu. Preberite več >>

Konferenca PODIM z rekordnimi številkami

Konferenca PODIM z rekordnimi številkami

Letošnja konferenca PODIM se lahko pohvali z rekordnimi številkami. V Maribor je prispelo več kot 1000 udeležencev iz 25 držav, med katerimi so številni ugledneži. Preberite več >>

Uspešna spletna prodaja ključna za rast Okay.si

Uspešna spletna prodaja ključna za rast Okay.si

Sestrska naveza Sandra in Nadja Keržan je pred dobrima dvema letoma na trg lansirala spletno trgovino Okay.si. Zanimiv projekt iz meseca v mesec beleži boljše prodajne rezultate ter se prebija tudi na mednarodno tržišče. Preberite več >>

Popolna postava se podaja v osvajanje tujih trgov

Popolna postava se podaja v osvajanje tujih trgov

Finalist izbora Mladi podjetnik leta 2016, podjetje Popolna postava, je lani izpolnilo finančni cilj. Preseglo je milijon evrov prihodkov, do leta 2023 pa želi postati vodilno “health&fitness” podjetje na evropskih tleh. Preberite več >>

Mali junaki želijo osvojiti tudi ameriški trg

Mali junaki želijo osvojiti tudi ameriški trg

Finalisti izbora Mladi podjetnik 2016, Mali junaki, so se uspešno prebili na nemški in italijanski trg. Že v letošnjem letu nameravajo s pomočjo konkretnega finančnega vložka osvojiti tudi zahtevno tržišče v Združenih državah Amerike. Preberite več >>

SmartNinja: “Najpomembnejša komisija je kupec.”

SmartNinja: “Najpomembnejša komisija je kupec.”

Eden izmed finalistov izbora Mladi podjetnik leta 2016, SmartNinja, pomaga ljudem odkriti in razviti talente in veščine na sodobnem IT področju. Te udeležencem pomagajo pri iskanju službe ali pri odločitvi za lastno podjetje. Intervju z ekipo si lahko preberete v spodnjem prispevku. Preberite več >>

Panorganic: S kakovostnim produktom se odpirajo vrata

Panorganic: S kakovostnim produktom se odpirajo vrata

Zmagovalec izbora Mladi podjetnik leta 2016, podjetje Panorganic iz Ljutomera, že 5 let uspešno deluje. V prihodnosti si obeta nove izzive, ki so povezani tudi s širitvijo iz Prlekije v sosednje države in na vzhodno Evropo. Preberite več >>

“Naziv mladi podjetnik leta sva izkoristila za krepitev blagovne znamke”

“Naziv mladi podjetnik leta sva izkoristila za krepitev blagovne znamke”

Pivovarna Pelicon je mikropivovarna, ki deluje v Ajdovščini, osrčju Vipavske doline. Vari nefiltrirana, nepasterizirana piva polnega okusa, ki jih lahko najdemo v lokalih po celotni Sloveniji. Anita Lozar in Matej Pelicon sta naša stara znanca, ki smo ju med drugim spoznali v času Kickstarter kampanje. V letu 2017 smo jima podelili naziv mladi podjetnik leta, kar je posledica njunega dobrega dela v preteklih letih. Preberite več >>

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje