Čedalje več start-upov se odloča za zaposlovanje ljudi, ki delo opravljajo na daljavo

Start-upi se čedalje pogosteje odločajo za zaposlovanje ljudi, ki dela ne opravljajo na sedežu podjetja, ampak od doma ali s katere druge lokacije. V nadaljevanju lahko preberete, zakaj ima tak način sodelovanja z zaposlenimi številne prednosti za podjetje.
Delo na daljavo (Vir: Pixabay)

Delo na daljavo (Vir: Pixabay)

Članek povzema izsledke raziskave, ki je preučevala delo na daljavo v letu 2017.

Delo od doma je vse bolj pogosta praksa. Kar 52 % zaposlenih dela izven podjetja vsaj en dan v tednu. Ta delež se razlikuje glede na področje delovanja podjetja. Tako npr. na področju poslovnega razvoja, inženirskih dejavnosti, marketinga in informacijskih tehnologij izven podjetja dela še bistveno večji delež ljudi, medtem ko je na področju storitvenih dejavnosti, financ in upravljanja s človeškimi viri tako delo zastopano v manjši meri.

Delo na daljavo po panogah (Vir: onstartups.com)

Delo na daljavo po panogah. (Vir: onstartups.com)

Tak način dela je še posebej prisoten pri start-upih. Zakaj je tako?

V sklopu študije je bilo ugotovljeno, da je pri majhnih podjetjih možnost, da se bo vodstvo odločilo, da bodo njihovi zaposleni delo opravljali od domakar dvakrat večja kot pri večjih podjetjih. Za majhna podjetja je sodelovanje z oddaljenimi sodelavci bolj praktično, saj so taka podjetja bolj fleksibilna, večja pa je tudi potreba po inovativnosti.

Kakšne so prednosti oddaljenega dela za start-upe?

Prek dela na daljavo do širšega nabora kandidatov

Pri start-upih, za katere je značilno, da si šele utirajo pot do uspeha, je še toliko bolj pomembno, da vodstvo okoli sebe zbere kar najboljšo ekipo. Tako bo uspeh podjetja dosti bolj verjeten. Najti primerne sodelavce je lahko izjemno težka naloga, še posebej če ste omejeni z izbiro ljudi v okolici podjetja. Pri oddaljenem delu geografske meje odpadejo. Tako je nabor kandidatov naenkrat veliko večji, s čimer si vodstvo poveča možnosti, da izbere najboljšo osebo za iskano delovno mesto.

Podjetja, ki so odprta za ljudi, ki bi delo opravljali od doma, imajo toliko širšo izbiro, kar jim omogoča, da lahko najdejo osebo, ki ima vsa potrebna znanja in izkušnje za opravljanje nekega dela, ter pri tem ne sprejemajo kompromisov. V sklopu študije je bilo ugotovljeno tudi, da pri podjetjih, ki se odločijo za sodelovanje z zaposlenimi, ki delo opravljajo izven podjetja, zaposlovanje poteka kar 33 % hitreje kot pri ostalih podjetjih.

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Heterogena ekipa

Znano je že, da je za uspeh podjetja ključnega pomena, da so v njem zaposleni ljudje z različnimi znanji, sposobnostmi in načini razmišljanja. Na tak način vsak posameznik prispeva delček k mozaiku in pokriva svoje področje. Ko se podjetje odloči, da se pri zaposlovanju ne bo geografsko omejevalo, pride do tega, da se zaposleni nahajajo na različnih koncih države ali celo kontinenta oziroma sveta.

Londonska poslovna raziskava, ki je izvedena vsako leto, je pokazala močno povezavo med heterogenostjo skupine zaposlenih in možnostjo za razvoj inovacij, ki so gonilo vsakega podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je v podjetjih, v katerih so zaposleni ljudje različnih kulturnih ozadij, razvoj novih produktov verjetnejši kot v bolj homogeni ekipi. Različni pogledi na določeno temo so zelo dobrodošli pri snovanju novih idej.

Delo na daljavo gradi zaupanje

Ko se vodstvo podjetja prvič odloči za zaposlovanje ljudi, ki bodo delo opravljali na daljavo, jih upravičeno skrbi, kakšna bo dejanska produktivnost zaposlenih. Ker je tak način dela težje kontrolirati, se delodajalec lahko vpraša, ali zaposleni efektivno izkorišča delovni čas.

Ustavite se pri tej točki za nekaj trenutkov. Kaj je pravzaprav problem? Ali je problem v tem, da zaposleni delo opravlja kilometre stran od podjetja? Ne. V bistvu gre za pomanjkanje zaupanja do sodelavcev.

Ključnega pomena pri delu na daljavo je, da zaupate svojim zaposlenim. Čeprav ne morete vedeti, da zaposleni ob dogovorjenem času dejansko opravlja delo, so pri delu na daljavo pomembni rezultati, ki jih zlahka preverite. Ko najdete ustrezne mehanizme za komunikacijo z oddaljenimi zaposlenimi in načine za preverjanje njihove produktivnosti, je zadeva rešena. Sploh pa je v novonastalih podjetjih toliko dela, da časa za nadziranje svojih zaposlenih vodstvo niti nima na pretek.

Večja fleksibilnost

Raziskava na področju oddaljenega dela je pokazala, da se 51 % ljudi, ki delo opravljajo od doma, za tak način dela odloči, da lažje usklajujejo poslovno in zasebno življenje. Delo na daljavo v življenje zaposlenega prinaša večjo fleksibilnost, kar večini predstavlja pomembno prednost. Zaposleni, ki so zadovoljni z načinom dela, ki ga opravljajo, so še toliko bolj pripravljeni trdo delati za podjetje.

Razlogi za odločitev za delo na daljavo (Vir: onstartups.com)

Razlogi za odločitev za delo na daljavo. (Vir: onstartups.com)

Razvoj kulture v podjetju

Kultura podjetja se začne razvijati na samem začetku poslovanja. Večje kot postane podjetje, težje jo je spreminjati. Za podjetja, ki razmišljajo o oddaljenem delu, je najbolje, da se tega lotijo že na samem začetku. Tako bo lahko vodstvo tak način dela razvijalo in spreminjalo najprej v okviru manjšega števila ljudi, z rastjo podjetja pa bo sistem že tako utečen, da tudi pri velikem številu zaposlenih to ne bo predstavljalo problema. S tega vidika je start-up odlično izhodišče za delo na daljavo. Kasneje je takšne spremembe veliko težje izpeljati.

Znižanje stroškov

Še posebej pri start-upih, ki še nimajo veliko prihodkov, šteje vsak evro, zato je stroške treba oklestiti, kjer je to možno. Tudi v tem je prednost dela na daljavo, saj bo podjetje na ta račun prihranilo pri stroških nakupa oziroma najema pisarn, kjer bi sicer delali zaposleni, privarčevalo pa bo tudi pri vsej opremi in pisarniških potrebščinah, ki bi jih moralo zagotoviti zaposlenim pri delu na sedežu podjetja.

Obdržati zaposlene v podjetju

V sklopu raziskave, opravljene na področju dela na daljavo, je bilo ugotovljeno tudi, da zaposleni pri takem načinu dela delovno mesto zapuščajo kar v 25 % manjši meri. Fleksibilnost, ki jo s sabo prinaša delo na daljavo, ustreza številnim zaposlenim. Zadovoljni zaposleni pa se redkeje odločajo za odhod z delovnega mesta.

Kot lahko vidimo, ima odločitev za sodelovanje z zaposlenimi na daljavo številne prednosti za podjetje. Podjetja, ki slonijo na fleksibilnosti, heterogenosti in zaupanju zaposlenim, pa imajo zelo dobro izhodišče za uspeh.

Vir: onstartups.com

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Pravno svetovanje prek e-maila ali video klica

Pravno svetovanje prek e-maila ali video klica

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. V MP sta vam v vsakem trenutku na voljo dva pravnika.

V času karantene bodo vsa svetovanja izvedena bodisi prek e-maila ali video klica.

Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.

Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>


Mali junaki leto zaključili z več kot 27 milijoni prihodkov

Mali junaki leto zaključili z več kot 27 milijoni prihodkov

Mlado slovensko podjetje Hooray Studios (pri nas poznano pod imenom Mali junaki) je s prodajo personaliziranih knjig za otroke in njihove starše v letu 2019 ustvarilo več kot 27 milijonov evrov prihodkov, kar je več kot 100 % rast v primerjavi z letom poprej. Zabeležili so prodajo milijonte knjige, odprli so novo podružnico v Veliki Britaniji ter danes na več kot 1000 m2 v središču Ljubljane sodelujejo že z več kot 140 kreativnimi posamezniki. Preberite več >>

Mali junaki izdali že milijonto personalizirano knjigo!

Mali junaki izdali že milijonto personalizirano knjigo!

Pri slovenski založbi Mali junaki, ki se ukvarja s snovanjem personaliziranih knjig za otroke, so izdali že milijon knjig. Ta dosežek so pred nekaj dnevi tudi uradno proslavili. Ob pomembni prelomnici za podjetje se je ekipa spomnila tudi na otroke po svetu, ki so žrtve zlorab in nasilja. Preberite več >>

Mladi vse bolj socialno usmerjeni: naziv Naj mladinski startup leta 2019 prejela Veronika Rožmanc

Mladi vse bolj socialno usmerjeni: naziv Naj mladinski startup leta 2019 prejela Veronika Rožmanc

V ponedeljek je v Predsedniški palači potekal izbor za Naj mladinski startup leta 2019, ki je potekal pod okriljem socialnega podjetja Ustvarjalnik. Naziv je prejela Veronika Rožmanc za projekt otroški šotor Oli. Ta je bil hkrati nagrajen tudi za naj globalno odgovorno idejo. Preberite več >>

Slovenski startup Viar se uspešno povezuje z večjimi slovenskimi in tujimi podjetji

Slovenski startup Viar se uspešno povezuje z večjimi slovenskimi in tujimi podjetji

Slovenski startup Viar je na področju virtualne resničnosti zasnoval že številne rešitve, ki jih uporabljajo tako priznana slovenska kot tuja podjetja. Finančno podporo so prejeli tudi s strani ameriških investitorjev. Preberite več >>

Podjetja nikar ne ustanavljajte sami

Podjetja nikar ne ustanavljajte sami

Statistika zagotovo ne kaže v prid podjetniškim navdušencem, ki sanjajo o ustanovitvi lastnega podjetja. Kar 8 od 10 podjetjih naj bi namreč propadlo v prvih 18 mesecih poslovanja, je pokazala raziskava, ki so jo opravili pri časniku Bloomberg. Preberite več >>

3 nasveti za uspešno iskanje investitorjev

3 nasveti za uspešno iskanje investitorjev

Zbiranje sredstev je izjemno naporno in dolgotrajno početje – zahtevni sestanki s potencialnimi vlagatelji podnevi, mučno ukvarjanje s številkami ponoči. Čeprav vas lahko proces izčrpa, se ne smete predati. Mladim podjetnikom v iskanju investitorjev ponujamo nekaj nasvetov. Preberite več >>

Oznake: ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje