Čedalje več start-upov se odloča za zaposlovanje ljudi, ki delo opravljajo na daljavo

Start-upi se čedalje pogosteje odločajo za zaposlovanje ljudi, ki dela ne opravljajo na sedežu podjetja, ampak od doma ali s katere druge lokacije. V nadaljevanju lahko preberete, zakaj ima tak način sodelovanja z zaposlenimi številne prednosti za podjetje.
Delo na daljavo (Vir: Pixabay)

Delo na daljavo (Vir: Pixabay)

Članek povzema izsledke raziskave, ki je preučevala delo na daljavo v letu 2017.

Delo od doma je vse bolj pogosta praksa. Kar 52 % zaposlenih dela izven podjetja vsaj en dan v tednu. Ta delež se razlikuje glede na področje delovanja podjetja. Tako npr. na področju poslovnega razvoja, inženirskih dejavnosti, marketinga in informacijskih tehnologij izven podjetja dela še bistveno večji delež ljudi, medtem ko je na področju storitvenih dejavnosti, financ in upravljanja s človeškimi viri tako delo zastopano v manjši meri.

Delo na daljavo po panogah (Vir: onstartups.com)

Delo na daljavo po panogah. (Vir: onstartups.com)

Tak način dela je še posebej prisoten pri start-upih. Zakaj je tako?

V sklopu študije je bilo ugotovljeno, da je pri majhnih podjetjih možnost, da se bo vodstvo odločilo, da bodo njihovi zaposleni delo opravljali od domakar dvakrat večja kot pri večjih podjetjih. Za majhna podjetja je sodelovanje z oddaljenimi sodelavci bolj praktično, saj so taka podjetja bolj fleksibilna, večja pa je tudi potreba po inovativnosti.

Kakšne so prednosti oddaljenega dela za start-upe?

Prek dela na daljavo do širšega nabora kandidatov

Pri start-upih, za katere je značilno, da si šele utirajo pot do uspeha, je še toliko bolj pomembno, da vodstvo okoli sebe zbere kar najboljšo ekipo. Tako bo uspeh podjetja dosti bolj verjeten. Najti primerne sodelavce je lahko izjemno težka naloga, še posebej če ste omejeni z izbiro ljudi v okolici podjetja. Pri oddaljenem delu geografske meje odpadejo. Tako je nabor kandidatov naenkrat veliko večji, s čimer si vodstvo poveča možnosti, da izbere najboljšo osebo za iskano delovno mesto.

Podjetja, ki so odprta za ljudi, ki bi delo opravljali od doma, imajo toliko širšo izbiro, kar jim omogoča, da lahko najdejo osebo, ki ima vsa potrebna znanja in izkušnje za opravljanje nekega dela, ter pri tem ne sprejemajo kompromisov. V sklopu študije je bilo ugotovljeno tudi, da pri podjetjih, ki se odločijo za sodelovanje z zaposlenimi, ki delo opravljajo izven podjetja, zaposlovanje poteka kar 33 % hitreje kot pri ostalih podjetjih.

Heterogena ekipa

Znano je že, da je za uspeh podjetja ključnega pomena, da so v njem zaposleni ljudje z različnimi znanji, sposobnostmi in načini razmišljanja. Na tak način vsak posameznik prispeva delček k mozaiku in pokriva svoje področje. Ko se podjetje odloči, da se pri zaposlovanju ne bo geografsko omejevalo, pride do tega, da se zaposleni nahajajo na različnih koncih države ali celo kontinenta oziroma sveta.

Londonska poslovna raziskava, ki je izvedena vsako leto, je pokazala močno povezavo med heterogenostjo skupine zaposlenih in možnostjo za razvoj inovacij, ki so gonilo vsakega podjetja. Ugotovljeno je bilo, da je v podjetjih, v katerih so zaposleni ljudje različnih kulturnih ozadij, razvoj novih produktov verjetnejši kot v bolj homogeni ekipi. Različni pogledi na določeno temo so zelo dobrodošli pri snovanju novih idej.

Delo na daljavo gradi zaupanje

Ko se vodstvo podjetja prvič odloči za zaposlovanje ljudi, ki bodo delo opravljali na daljavo, jih upravičeno skrbi, kakšna bo dejanska produktivnost zaposlenih. Ker je tak način dela težje kontrolirati, se delodajalec lahko vpraša, ali zaposleni efektivno izkorišča delovni čas.

Ustavite se pri tej točki za nekaj trenutkov. Kaj je pravzaprav problem? Ali je problem v tem, da zaposleni delo opravlja kilometre stran od podjetja? Ne. V bistvu gre za pomanjkanje zaupanja do sodelavcev.

Ključnega pomena pri delu na daljavo je, da zaupate svojim zaposlenim. Čeprav ne morete vedeti, da zaposleni ob dogovorjenem času dejansko opravlja delo, so pri delu na daljavo pomembni rezultati, ki jih zlahka preverite. Ko najdete ustrezne mehanizme za komunikacijo z oddaljenimi zaposlenimi in načine za preverjanje njihove produktivnosti, je zadeva rešena. Sploh pa je v novonastalih podjetjih toliko dela, da časa za nadziranje svojih zaposlenih vodstvo niti nima na pretek.

Večja fleksibilnost

Raziskava na področju oddaljenega dela je pokazala, da se 51 % ljudi, ki delo opravljajo od doma, za tak način dela odloči, da lažje usklajujejo poslovno in zasebno življenje. Delo na daljavo v življenje zaposlenega prinaša večjo fleksibilnost, kar večini predstavlja pomembno prednost. Zaposleni, ki so zadovoljni z načinom dela, ki ga opravljajo, so še toliko bolj pripravljeni trdo delati za podjetje.

Razlogi za odločitev za delo na daljavo (Vir: onstartups.com)

Razlogi za odločitev za delo na daljavo. (Vir: onstartups.com)

Razvoj kulture v podjetju

Kultura podjetja se začne razvijati na samem začetku poslovanja. Večje kot postane podjetje, težje jo je spreminjati. Za podjetja, ki razmišljajo o oddaljenem delu, je najbolje, da se tega lotijo že na samem začetku. Tako bo lahko vodstvo tak način dela razvijalo in spreminjalo najprej v okviru manjšega števila ljudi, z rastjo podjetja pa bo sistem že tako utečen, da tudi pri velikem številu zaposlenih to ne bo predstavljalo problema. S tega vidika je start-up odlično izhodišče za delo na daljavo. Kasneje je takšne spremembe veliko težje izpeljati.

Znižanje stroškov

Še posebej pri start-upih, ki še nimajo veliko prihodkov, šteje vsak evro, zato je stroške treba oklestiti, kjer je to možno. Tudi v tem je prednost dela na daljavo, saj bo podjetje na ta račun prihranilo pri stroških nakupa oziroma najema pisarn, kjer bi sicer delali zaposleni, privarčevalo pa bo tudi pri vsej opremi in pisarniških potrebščinah, ki bi jih moralo zagotoviti zaposlenim pri delu na sedežu podjetja.

Obdržati zaposlene v podjetju

V sklopu raziskave, opravljene na področju dela na daljavo, je bilo ugotovljeno tudi, da zaposleni pri takem načinu dela delovno mesto zapuščajo kar v 25 % manjši meri. Fleksibilnost, ki jo s sabo prinaša delo na daljavo, ustreza številnim zaposlenim. Zadovoljni zaposleni pa se redkeje odločajo za odhod z delovnega mesta.

Kot lahko vidimo, ima odločitev za sodelovanje z zaposlenimi na daljavo številne prednosti za podjetje. Podjetja, ki slonijo na fleksibilnosti, heterogenosti in zaupanju zaposlenim, pa imajo zelo dobro izhodišče za uspeh.

Vir: onstartups.com

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz. Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo! Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>


Inžiniring in inovacije v zdravstvu

Inžiniring in inovacije v zdravstvu

Razvoj na področju inženiringa in predvsem 3D tiskanja je ključen za izzive prihodnosti. Čeprav se tega kolektivno zavedamo, je le malo storjenega na področju povezovanja inženirjev med seboj in v iskanju kompatibilnosti med razvitimi tehnologijami, zaradi česar nastanejo t.i. inovacijski otoki. Preberite več >>

Slovenskemu projektu HeritageLab prestižna evropska nagrada

Slovenskemu projektu HeritageLab prestižna evropska nagrada

Letošnje tekmovanje za Evropsko socialno inovacijo 2018 je minilo v znamenju slovenskega projekta HeritageLab. Ideja društva Idrija 2020 je slavila v močni konkurenci 720 projektov. Preberite več >>

Konferenca o evropskem podpornem sistemu start-upov in inovacij

Konferenca o evropskem podpornem sistemu start-upov in inovacij

V Tehnološkem parku Ljubljana je prejšnji teden potekala dvodnevna Konferenca o start-up podjetjih in prenosu tehnologij v inovacijskih ekosistemih v jugovzhodni Evropi in v alpskem prostoru. Kakšni so izsledki predavanj? Preberite več >>

Voditelj prihodnosti je srčni voditelj

Voditelj prihodnosti je srčni voditelj

Vodstvo vpliva na klimo v celotnem podjetju, ta pa določa počutje in delovanje zaposlenih. Kako lahko z določenim načinom vodenja izboljšate poslovne rezultate in zakaj se tradicionalni način vodenja v današnjih časih ne obnese več? Preberite več >>

Kako svojo podjetniško ekipo pripeljati do odličnih rezultatov?

Kako svojo podjetniško ekipo pripeljati do odličnih rezultatov?

Da bi lahko uspešno vodili podjetje, je nujno, da znate iz zaposlenih izvabiti njihove najboljše lastnosti in potenciale. Pri tem je ključno, da spoznate, kako zaposlene motivirati, navdušiti in jih pripraviti do tega, da vam bodo sledili. Preberite več >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

17.01.2019 od 15:00 do 19:00
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

22.01.2019 od 16:00 do 19:00
WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje