Kako spodbuditi zaposlene k inovativnosti?

Inovativnost je gonilo vsakega podjetja. Sploh v današnjih hitro spremenljivih časih podjetje ne more uspešno poslovati na dolgi rok, če ne uvaja ustreznih sprememb in prilagoditev. Pomembno je, da se v proces kreiranja idej vključi tudi zaposlene. Kako naj se vodstvo tega loti?
V podjetju ustvarite ugodno klimo za razvoj inovacij (Vir: Pixabay)

V podjetju ustvarite ugodno klimo za razvoj inovacij (Vir: Pixabay)

Dajte vsem zaposlenim enake možnosti, da izražajo svoje ideje

Ko organizirate sestanke z namenom iskanja novih rešitev, pozabite na nazive in položaje zaposlenih. Vsakega spodbudite, da izrazi svoje ideje. Če bodo imeli zaposleni občutek, da jih spoštujete in da vam je njihovo mnenje pomembno, bodo z vami delili svoje ideje. Večji nabor idej, kot imate, večja je možnost, da bodo med njimi tudi dobre in uporabne.

Bodite odprti do vseh idej

Pomembno je, da se na nobeno idejo ne odzovete negativno. Čim date nekomu vedeti, da je njegova ideja slaba, neuporabna, lahko pri tem človeku in tudi pri drugih zaposlenih zavrete dotok inovativnosti. Iz strahu, da bi bila njihova ideja interpretirana kot manj vredna, se lahko zaprejo vase.

Ustvarite okolje, kjer bodo vse ideje dobro sprejete. Do vsake ideje pokažite pozitiven odnos. Ko ugotovite, da ideja v določenem primeru ni uporabna, to argumentirajte na spoštljiv način in pri tem vedno izpostavite prednosti ideje in njene potenciale.

Nagradite dobre ideje

Inovativne ideje lahko bistveno pripomorejo k uspehu podjetja in povečanju dobička. Pomembno v procesu motiviranja je, da zaposlene nagradite, če prispevajo k razvoju dobre ideje.

Nekatera podjetja se odločijo, da zaposleni dobi nekaj procentov od posledično povečane prodaje. Lahko pa določite neko konstantno denarno ali nedenarno nagrado, ki je bo deležen tisti, ki bo pripomogel k inovativnosti vašega podjetja. S tem, ko boste nekoga nagradili za dobro idejo, boste spodbudili tudi druge, da se bodo še naprej trudili.

Zamenjajte okolje

Stalno zadrževanje v istih prostorih lahko deluje monotono. Posledično se zmanjša tudi kreativnost. Če želite od zaposlenih dobiti nove, sveže ideje, se lahko kot dobra možnost obnese menjava okolja. Peljite svojo ekipo v naravo. Svež zrak bo dobro učinkoval tudi na miselne procese. Možnost za porajanje novih zamisli bo bistveno večja.

Predstavite jim širšo sliko in jim dajte vse potrebne podatke

Preden se začne proces zbiranja idej, zaposlene seznanite s problematiko na določenem področju delovanja podjetja. Pojasnite jim, kakšne so težave, kako to vpliva na celotno poslovanje in jim podajte vse informacije, ki ste jih do sedaj sami zbrali na to tematiko.

Pomembno je, da se zaposleni zavedajo širše slike in da pridobijo čim več informacij. To jim bo dalo neko ogrodje, znotraj česar bodo iskali rešitve in ideje. Več podatkov, kot bodo imeli, bolj bodo lahko rešitve uporabne in smiselne. Ko jim podate vse informacije, jim pustite, da se razmisleka lotijo samostojno.

Zaposlenim zagotovite vse potrebne informacije (Vir: Pixabay)

Zaposlenim zagotovite vse potrebne informacije (Vir: Pixabay)

Vprašajte zaposlene po njihovem mnenju

Zaposleni so tisti, ki so vse dni vpeti v konkretne delovne naloge in vidijo, kako poteka poslovni proces oziroma njegov specifičen del. Direktno jih vprašajte, katere pomanjkljivosti vidijo, kaj se njim zdi, da bi bilo treba izboljšati, s katerimi težavami se srečujejo. Ko vam bodo predstavili pogled s svojega zornega kota, vam bo marsikaj postalo bolj jasno.

Seznanite se s potrebami strank

Zbiranje mnenj, želj in kritik glede vaših produktov ali storitev naj se ne bi končalo v fazi izdelave poslovnega načrta. S strankami morate ohranjati konstanten stik in jih spodbujati k deljenju povratnih informacij. Spodbudite tudi zaposlene, da so čim več v stiku z njimi. Bolj kot bodo poznali potrebe vaših strank, bolj bodo lahko njihove rešitve uporabne.

Zaposleni naj izvedo, s kakšnimi problemi se stranke srečujejo v zvezi s storitvijo, ki jo ponujate; kakšnih izboljšav bi si želele itd. Povratne informacije strank so gonilo novih idej pri izboljšanju poslovnega procesa.

Spodbudite zaposlene, da ideje iščejo tudi zunaj podjetja

Ne moremo pričakovati inovativnosti, če smo dnevno vpeti v enake informacije, naloge in delovne procese. Do inovacij prihaja takrat, ko posameznik kombinira znanje z različnih področij. Veliko inovacij nastane kot posledica povezave dveh povsem drugačnih izdelkov ali storitev.

Prav zato je pomembno, da zaposlene spodbudite, da rešitve iščejo tudi izven podjetja. Spodbujajte jih k temu, da bodo raziskali, kako so se druga podjetja v enaki ali drugi panogi lotila rešitve podobnega problema. Ne gre za to, da bi kopirali modele drugih podjetij. Gre za širjenje obzorja in vzpostavljanje novih povezav.

Nekatera podjetja zaposlene spodbujajo, da nekaj ur na teden delajo tudi na drugih projektih ali področjih. Tudi to je ena od možnosti povečevanja inovativnosti in snovanja novih rešitev.

Vir: smallbiztrends.com

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Poskrbite, da bodo vaši sestanki učinkoviti

Poskrbite, da bodo vaši sestanki učinkoviti

Sestanki so pomemben del podjetniškega sveta, zato je pomembno, da tako podjetnik kot tudi njegovi zaposleni od njih odnesejo kar največ koristnih informacij v najkrajšem možnem času. Richard Branson zato svetuje, da sestanke nekoliko začinite in vanje vnesete svežino. Preberite več >>

S poznavanjem delovanja možganov do večje učinkovitosti pri delu

S poznavanjem delovanja možganov do večje učinkovitosti pri delu

Če veste, na kakšen način delujejo možgani, boste lahko optimalno izkoristili njihove zmožnosti. Kako torej načrtovati delovni proces, da boste povečali svojo učinkovitost? Preberite več >>

Nejc Zupan: »Podjetja, ki ne bodo delala na daljavo, čez desetletje, dve ali tri ne bodo več obstajala«

Nejc Zupan: »Podjetja, ki ne bodo delala na daljavo, čez desetletje, dve ali tri ne bodo več obstajala«

V sodobnem svetu so geografsko razpršene ekipe vedno bolj pogoste, saj moderna tehnologija posameznikom s celega sveta omogoča sprotno sodelovanje. Delo na daljavo vključuje različne izzive – v nadaljevanju ponujamo nekaj nasvetov, kako se soočiti z njimi. Preberite več >>

Z dobro jutranjo rutino do boljše produktivnosti skozi dan

Z dobro jutranjo rutino do boljše produktivnosti skozi dan

V povprečju se človek v odrasli dobi prebudi v 25 tisoč novih dni in le od njega samega je odvisno, kako jih bo izkoristil. Skrivnost dobro izkoriščenih dni naj bi se skrivala predvsem v dobri jutranji rutini, saj naj bi prav ta določala, kako bo potekal posameznikov dan. Preberite več >>

Škodljive navade so sovražnik produktivnosti

Škodljive navade so sovražnik produktivnosti

Če želite biti bolj produktivni, začnite delati bolj pametno in izkoristite vsak dan. V prispevku predstavljamo, kako se znebiti pogostih slabih navad. Preberite več >>

5 jutranjih navad za izboljšanje produktivnosti

5 jutranjih navad za izboljšanje produktivnosti

Zdi se, da se po jutru res dan pozna. Včasih ste že zjutraj osredotočeni na vsak detajl, drugič pa se želite v pisarno pretihotapiti neprespani. Preberite več >>

Video: Kako se izogniti nekoristnim sestankom

Video: Kako se izogniti nekoristnim sestankom

Sodelavci in nadrejeni nam vsak dan kradejo čas, pravi David Grady. S tem cilja na nekoristne in neproduktivne sestanke, ki so stalnica poslovnega okolja. Preberite več >>

Ideje za pokončno podjetniško držo in razbremenitev stresnega dneva

Ideje za pokončno podjetniško držo in razbremenitev stresnega dneva

Redno gibanje je izjemno pomembno za ohranjanje zdravja in vitalnosti. Vendar pri napetem življenjskem slogu pogosto zmanjka volje in energije za šport. Preberite več >>

Video: Kako upravljati z največjim tatom našega časa?

Video: Kako upravljati z največjim tatom našega časa?

Čeprav bi se ravno podjetniki morali zavedati, kako odlašanje negativno vpliva na posel, tudi oni podležejo moči stavka "Ah, saj to lahko opravim jutri." Preberite več >>

Naučite se bolje upravljati s svojim časom

Naučite se bolje upravljati s svojim časom

Pogosta težava podjetnikov je pomanjkanje časa. Mnogi si želijo več opraviti v danem času, a jim to zaradi napačne organizacije ne uspeva. Preberite več >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

17.01.2019 od 15:00 do 19:00
Delavnica: Kako z email marketingom do vrhunskih rezultatov?

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

22.01.2019 od 16:00 do 19:00
WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo!
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

20.02.2019 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje