Med izbranimi start-upi na ScaleIT tudi slovenski Visionect

Na četrtem ScaleIT v Milanu se bo konec oktobra med 15 inovativnimi start-upi iz regije predstavilo tudi slovensko podjetje Visionect. Med investitorji so veliki skladi tveganega kapitala iz celega sveta.  
ScaleIT-Visionect

Med top start-upi na ScaleIT tudi slovenski Visionect (foto: www.gabrielezanon.com)

Letošnji ScaleIT, ki ga bo 27. in 28. oktobra gostil Milano, bo minil ob udeležbi kar 30 priznanih mednarodnih investicijskih skladov. Med njimi so tudi veliki skladi tveganega kapitala Insight Venture Partners, Accel, Index, Early Bird VC, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Partech, Acton, Aster, Iris in Nauta.

ScaleIT-ova sposobnost mreženja v kombinaciji z investicijskimi skladi ima vedno pomembnejšo vlogo pri pretvarjanju velikega potenciala v efektivno rast posla. Ekipa ScaleIT je za predstavitev na odmevnem dogodku izbrala 15 inovativnih podjetij iz Italije in jugovzhodne Evrope, ki bodo v Milanu dobila priložnost povezovanja z mednarodnimi investitorji.

Misija ScaleIT je podpreti razvoj ekonomije

“Tokratna izvedba dogodka odseva vizijo, ki jo ScaleIT promovira že od svoje ustanovitve – izkoristiti konkretni potencial italijanskih podjetij za privabljanje tujih investicij. V prvi polovici leta 2018 so mlada inovativna italijanska podjetja pridobila investicije v skupni vrednosti 233 milijonov evrov. Od tega 176 milijonov predstavljajo investicije z vsaj enim tujim vlagateljem. Naša misija je z večanjem obsega investicij podpreti razvoj ekonomije v državah, v katerih smo prisotni. Podpora 30 pomembnih vlagateljev kaže, da smo naredili še en korak v pravo smer,” je pojasnil ustanovitelj ScaleIT, Lorenzo Franchini.

lorenzo-franchini-scaleIT

“Podpora 30 pomembnih vlagateljev kaže, da smo naredili še en korak v pravo smer,” je pojasnil ustanovitelj ScaleIT, Lorenzo Franchini (foto: www.gabrielezanon.com)

Skupaj je analiziral poslovanje tisoč podjetij iz ScaleIT-ove podatkovne baze. Svetovalni odbor pod vodstvom Lorenza Franchinija, v katerem med drugim sedijo novinar in podjetnik Emil Abirascid, angelski investitor Pietro De Nardis, imetnik tveganega kapitala Michele Novelli in investitor Niccolò Colussi, je izbral 15 podjetij, med katerimi jih 11 prihaja iz Italije in po eno iz Grčije, Makedonije, Bolgarije in Slovenije. Scaleup podjetja bodo mednarodnim investitorjem predstavila svoje načrte rasti s ciljem, da pridobijo financiranje v vrednosti od 3 pa vse do 30 milijonov evrov.

Med izbranci tudi slovenski Visionect

Slovenske barve med izbrano druščino bo branilo podjetje Visionect. Ustanovljeno je bilo leta 2007, ukvarja pa se z oblikovanjem in izdelovanjem prikazovalnikov naslednje generacije. Visionect je razvil unikatno, ultra nizkoenergetsko platformo, ki je 99 odstotkov bolj energetsko učinkovita kot katerakoli konkurenčna rešitev na trgu. Tehnološko dovršena platforma poganja delovanje interaktivnih brezžičnih digitalnih prikazovalnikov na osnovi e-papirja. Njihov najbolj uspešen izdelek je dlančnik Joan, rešitev za rezervacijo prostora in označevanje zasedenosti v sejnih in konferenčnih sobah ter učilnicah.

Start-upi se bodo predstavili v treh kategorijah

 • ScaleUp – podjetja, ki v celoti izpolnjujejo ScaleIT pogoje,
 • Later Stage – podjetja, ki že beležijo več kot 10 milijonov evrov prometa,
 • Earlier Stage – podjetja v zgodnji razvojni fazi, a z jasnimi indici rasti v kratkem času, zahvaljujoč svojim inovativnim poslovnim modelom in ambicioznim načrtom širjenja. Podjetja v tej kategoriji delujejo v sektorju “fintech-insurtech”, ki je eden najbolj dinamičnih in aktivnih.

Start-upi v kategoriji ScaleUp:

 • Codemotion (IT) – inovativno vozlišče za razvijalce in platforma, ki povezuje podjetja in zaposlene na področju IT-ja s tehnološko skupnostjo,
 • Direttoo (IT) – spletna platforma za nakup in prodajo izdelkov za restavracije,
 • Fite (US/BG) – platforma za pretakanje (»streaming«) borilnih športov preko interneta,
 • Greater Fool Media (IT) – podjetje za distribucijo videa, specializirano za spletne vsebine, še posebej YouTube,
 • InPlayer (UK/MCD) – platforma za monetizacijo videa in digitalnih sredstev,
 • Intale (GR) – platforma za komunikacijo in poslovno inteligenco, ki povezuje operaterje v sektorju maloprodaje,
 • Kippy (IT) – GPS lokator in storitvena platforma za domače ljubljenčke,
 • Visionect (SLO) – platforma in inovativni brezžični digitalni prikazovalniki, ki temeljijo na tehnologiji e-papirja,
 • Wanderio (IT) – aplikacija za rezervacije multimodalnih transportnih storitev,
 • Xceed (IT/ES) – platforma za upravljanje nočnih klubov in prodajo vstopnic javnosti.

Start-upi v kategoriji Later Stage

 • Bending Spoons (IT) – programska oprema za oblikovanje in marketing mobilnih aplikacij,
 • Safety21 (IT) – italijansko podjetje, ki javnim agencijam in policiji pomaga izboljšati varnostne standarde na cestah.

Start-upi v kategoriji Earlier stage fintech-insurtech:

 • Oval Money (UK/IT) – aplikacija, ki uporabnikom omogoča spremljanje porabe in upravljanje prihrankov,
 • Insoore (IT) – platforma, ki oskrbuje zavarovalnice s fotografskim pregledom zavarovanih avtomobilov,
 •  InsurEngines (IT) – glavna platforma za masovne podatke in strojno učenje v sektorju zavarovalništva, med drugim specializirana za internet stvari.

Dogodek podpirajo globalni velikani

ScaleIT v svoji četrti izdaji dokazuje, da je postal pomembni igralec v poslovnem okolju in svetu tehnoloških inovacij. Glavni partner dogodka je Euronext, vodilni vseevropski borzni trg, ki v skladu s svojo strategijo podpira razvoj tehnoloških podjetij. Euronext vidi v podjetjih, izbranih za letošnji dogodek, visok potencial rast. Dogodku se pridružujejo novi partnerji McKinsey, Orrick, Docebo and Ludovici, Piccone & Partners, podprla pa ga bodo tudi vodilna globalna podjetja kot so Generali, Amazon Web Services, Salesforce, Silverpeak in Badenoch & Clark.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
WEBINAR! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

WEBINAR! Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Konferenco Trendi digitalnega marketinga 2020 bomo zaradi COVID-19 izvedli v obliki webinarja! Že tretjič zapored vas  vabimo na spletno konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.   Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.

Preberite več >>

Virtualna pisarna / sedež podjetja v Ljubljani

Virtualna pisarna / sedež podjetja v Ljubljani

Virtualna pisarna je odlična rešitev za vse, ki ne potrebujete lastne pisarne ali ne morete pridobiti dovoljenja za registracijo naslova. Virtualna pisarna v Ljubljani omogoča dovoljenje za poslovanje na našem naslovu, hkrati pa lahko na VEM točki odprete podjetje / spremenite sedež podjetja. Tudi v času karantene! Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

SIO delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja – vsa mesta so zapolnjena!

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>


Nekster, inovativno naložbeno množično financiranje

Nekster, inovativno naložbeno množično financiranje

Pri zagotavljanju obstoja in nemotenega poslovanja mladih podjetij odigrajo ključno vlogo redni prilivi in zagotovljen denarni tok. Predvsem v prvih letih poslovanja pa to predstavlja precejšen izziv, ki ga podjetja rešujejo na klasičen ali sodoben način. Preberite več >>

Iz prve roke: poslovni angeli kot investitorji in delovanje kluba Poslovni angeli Slovenije

Iz prve roke: poslovni angeli kot investitorji in delovanje kluba Poslovni angeli Slovenije

Poslovni angeli so ena izmed možnosti, kako lahko inovativni startupi pridobijo finančna sredstva, ki jih potrebujejo za zagon ali širjenje poslovanja. V Sloveniji je glavni akter na tem področju klub Poslovni angeli Slovenije, katerega namen je v povezovanju poslovnih angelov z ustreznimi startupi. Preberite več >>

Kako pridobiti sredstva za financiranje startupa?

Kako pridobiti sredstva za financiranje startupa?

Da bi lahko vaša podjetniška ideja zaživela, morate vanjo praviloma vložiti določeno vsoto začetnih sredstev. Kateri so možni viri za pridobitev teh sredstev? Preberite več >>

Napaka v podjetništvu ni napaka, temveč priložnost za učenje

Napaka v podjetništvu ni napaka, temveč priložnost za učenje

V podjetništvu so napake dobrodošle, so nekaj naravnega, zato napaka pravzaprav ni napaka. So namreč priložnost za raziskovanje, spoznavanje ter učenje. A zapomnite si, da prostora za njihovo nenehno ponavljanje ni. Preberite več >>

Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Kako zgraditi res kvalitetno mrežo poznanstev?

Chris Fralic je priznan tvegani kapitalist, ki si je pot do uspešne kariere skoval premišljeno in vztrajno. Sam zasluge za svoj uspeh pripisuje predvsem kvalitetni mreži poznanstev, ki jo je začel graditi že pred leti. Preberite več >>

Oznake: ,
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje