Moderne oblike računovodstva olajšajo in pocenijo poslovanje

V napornem podjetniškem urniku je še kako dobrodošlo, če lahko velik del računovodskih nalog prenesete na svojega računovodjo. Z internetnimi in mobilnimi aplikacijami ter računovodstvom v oblaku se je podjetnikom močno olajšalo poslovanje.
calculator-elektronsko-racunovodstvo

Novodobno računovodstvo lahko podjetnikom močno olajša poslovanje (foto: Pixabay.com)

Sodobna tehnologija podjetnikom omogoča, da imajo vpogled v stanje svojih poslovnih računov 24 ur dnevno, 7 dni v tednu, 365 dni na leto. Spremljanje saldakontov kupcev in dobaviteljev, izpisovanje računov in dobavnic ter potnih nalogov, pregledovanje bilanc, vodenje zaloge in ostalih nujno potrebnih opravil pri vodenju podjetja je ob uporabi naprednih računovodskih aplikacij bistveno olajšano. Tudi e-računi, ki jih morajo subjekti izdati vsem proračunskim uporabnikom, so postali enostavno opravilo.

Varnejša in cenejša oblika poslovanja

Različne programske aplikacije omogočajo učinkovit nadzor nad papirologijo, brez nevarnosti, da bi prišlo do uničenja pomembnih računov in ostalih dokumentov. Uporaba elektronskih računovodskih rešitev tako velikim podjetjem kot samostojnim podjetnikom prinaša tudi zniževanje stroškov poslovanja.

secretary-računovodstvo

Z uporabo spletnih oblik računovodstva imajo podjetniki na voljo več časa za svoje podjetniške storitve (foto: Pixabay.com)

Katere so prednosti spletnih aplikacij?

Med najbolj priljubljenimi oblikami elektronskega računovodstva je aplikacija miniMAX, ki ga je razvilo podjetje SAOP d.o.o.. Glavne prednosti uporabe omenjene aplikacije so:

  • Spletna računovodsko-poslovna programska rešitev: Aplikacija omogoča podjetnikom in računovodjem, da so med seboj 100-odstotno usklajeni in imajo vedno na voljo najnovejše računovodske podatke. To je izvedeno prek ene same baze, kar omogoča, da delajo vsi z istimi podatki.
  • Ažurni podatki: Spletno računovodstvo omogoča pregledovanje in izvajanje računovodskih storitev s poljubne lokacije, ob katerikoli uri ali dnevu. Po želji lahko nujne primere rešujete tudi z dopusta, saj je moč do programa dostopati s kateregakoli spletnega brskalnika.
  • Varnost podatkov: Sistem uporablja za delovanje najmodernejše predpisane varovalne mehanizme. Vsi poslovni podatki so zaščiteni s šiframi in gesli ter varovani s požarnimi zidovi. Podatki se samodejno shranjujejo vsak dan. Do izgube podatkov v nobenem primeru ne more priti, ne zaradi naravnih nesreč ali uničenja vašega računalnika.
  • Dostopnost podatkov: 
V sistem je vgrajen digitalni dokumentacijski sistem z mnogimi rešitvami, kot je na primer samodejno shranjevanje dokumentov po strankah.
  • Usklajenost z zakonodajo: 
Visoko usposobljena ekipa skrbi za pravočasno in samodejno uveljavljanje novih zakonskih sprememb in ažuriranje podatkov.
  • Znižanje stroškov računovodstva: 
Spletna rešitev je postavljena na oddaljenih strežnikih, zato nameščanje, nastavljanje, posodabljanje in vzdrževanje sistema ni potrebno. S tem se stroški knjigovodskega dela v podjetju bistveno zmanjšajo.

Kaj je računovodstvo v “oblaku”?

V podjetju SAOP d.o.o. so razvili računovodstvo v “oblaku”, ki prinaša dodatne prednosti za podjetnike. “Gre za dostopanje do podatkov in programov preko interneta, ki so shranjeni na oddaljenih strežnikih, namesto na lokalnem računalniku. “Oblak” je metafora za “farmo strežnikov”, izraz izhaja iz preteklosti in prvih shematskih predstavitev, kjer so oddaljene strežnike narisali kot “puhaste oblačke”, ki sprejemajo in oddajajo informacije,” so pojasnili pri SAOP d.o.o.

cloud-computing-računovodstvo

Računovodstvo v oblaku prinaša številne prednosti (foto: Pixabay.com)

Gre za obliko poslovanja, s katero se v bistvu srečujemo vsakodnevno – pri spletnem bančništvu, mobilnih aplikacijah, spletni pošti in podobnih opravilih. Strokovnjaki menijo, da je tehnologija v oblaku prinesla bistvene spremembe v način poslovanja.

Pregledno za podjetnike in računovodje

V primeru, da se odločite za uporabo računovodstva v oblaku, boste lahko uživali v teh prednostih:

  • Program ni nameščen na lokalnem računalniku, temveč na oddaljenem strežniku. Vsakič, ko se uporabnik prijavi, vstopa v zadnjo različico programa, saj za nadgradnje skrbi ponudnik programa.
  • Podatki so preko interneta dostopni od kjerkoli in kadarkoli. Do istih podatkov in dokumentov lahko dostopata podjetnik in računovodja, kar omogoča  pregleden in hiter pretok informacij.
  • Spletnih programov se ne kupuje, temveč se zanje plačuje mesečni najem za uporabo. Vključene so vse nadgradnje, vzdrževanje, posodabljanje obračunskih podatkov in podpora uporabnikom.
coins-racunovodstvo

Z modernimi oblikami računovodstva prihranite čas in denar (foto: Pixabay.com)

Delovno okolje se ne spreminja

Novodobni podjetniki zahtevajo stalno dosegljivost podatkov, obenem pa se zavedajo pomena varnosti podatkov. Računovodstvo v oblaku omogoča ravno to, saj se okolje, v katerem delate ne spreminja, ne glede na to, kateri računalnik uporabljate. Program podatke samodejno shranjuje v oblak, tako da ti ostajajo dosegljivi tudi v primeru okvare računalnika, s kakovostnim kriptiranjem pa je onemogočena zloraba podatkov s strani zlonamernih oseb.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>

MP računovodstvo

MP računovodstvo

MP računovodstvo je mreža računovodskih servisov po vsej Sloveniji. Vsa računovodstva uporabljajo sistem e-računovodstva, kar podjetnikom omogoča nižanje stroškov, lažji pregled nad delom in možnost za hitrejše poslovno odločanje. Preberite več >>


Razlike med dvostavnim in enostavnim knjigovodstvom

Razlike med dvostavnim in enostavnim knjigovodstvom

Če so letni prihodki podjetja nižji od 50.000 €, potem se podjetnik lahko sam odloči za enostavno ali dvostavno knjigovodstvo. Katera opcija je boljša? Katero je bolj smiselno izbrati? Preberite več >>

Dvostavno in enostavno knjigovodstvo – kakšne so razlike?

Dvostavno in enostavno knjigovodstvo – kakšne so razlike?

Kot podjetnik morate ob podajanju na samostojno pot poskrbeti tudi za knjigovodstvo. Boste to vodili na enostaven ali dvostaven način? Da bi vam predstavili razlike, smo pripravili prispevek. Preberite več >>

Koliko znašajo prispevki za s.p.?

Koliko znašajo prispevki za s.p.?

Na tem mestu si lahko ogledate stopnjo oziroma višino prispevkov za socialno varnost, ki jih mora davčnemu uradu mesečno plačevati vsak samostojni podjetnik. Od januarja 2017 dalje se podatki o višini prispevkov avtomatsko oddajo v e-davke. Preberite več >>

Prenos s.p. na družinskega člana

Prenos s.p. na družinskega člana

V poslovni praksi je veliko primerov, ko samostojni podjetniki iz najrazličnejših razlogov prenehajo opravljati svojo dejavnost (med najpogostejšimi je upokojitev) in želijo, da njihovo dejavnost nadaljuje neka druga oseba (njihovi otroci, zakonec, brat, vnuk ali kakšna druga oseba). Preberite več >>

Prispevki za s.p. v času porodniškega dopusta

Prispevki za s.p. v času porodniškega dopusta

Samostojni podjetnicam med porodniškim dopustom ni potrebno plačevati prispevkov, saj jim te plača država iz proračuna. Pravico do materinskega dopusta in nadomestila lahko začnejo koristiti 28 dni pred predvidenim dnem poroda. Preberite več >>

Prednosti računovodskega servisa za podjetja

Prednosti računovodskega servisa za podjetja

Računovodski servis poskrbi za to, da so vsi poslovni dogodki v podjetju pravilno evidentirani. Računovodstvo je pomemben temelj za načrtovanje poslovanja v podjetju v prihodnje. Preberite več >>

UJP portal: kako izdati račun za proračunske uporabnike?

UJP portal: kako izdati račun za proračunske uporabnike?

UJP portal je namenjen prav izstavljanju računov uporabnikom državnega proračuna oziroma predstavnikom javne uprave. V prispevku vam pojasnjujemo, kako uporabljati ta portal. Preberite več >>

Knjigovodstvo – osnova računovodskega sistema podjetja

Knjigovodstvo – osnova računovodskega sistema podjetja

Knjigovodstvo je v poslovnem podjetju osnova računovodskega sistema podjetja. Vključuje evidentiranje, shranjevanje in pridobivanje finančnih transakcij za podjetje, neprofitno organizacijo ali posameznika. Preberite več >>

Oznake: , , ,
Iskanje
Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
Projekt Mentorsko izobraževanje socialnega podjetja zavod MP
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

13.12.2019 od 13:00 do 17:30
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu! (nov termin)

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.


Preberite več >>

Vse za podjetje