Na konferenci CES 2018 se predstavljajo tudi češka zagonska podjetja

Na letošnji konferenci Consumer Electronics Show, ki pravkar poteka v Las Vegasu v Združenih državah Amerike, se predstavljajo tudi češka zagonska podjetja.
Ces 2018, CzechInvest

Na konferenci CES 2018 se predstavljajo tudi češka zagonska podjetja. (Vir slike: Bigstockphoto)

V Las Vegasu se med 9. in 12. januarjem 2017 odvija prestižna konferenca CES 2018. Letošnje izvedbe se udeležuje tudi sedem čeških zagonskih podjetij. Nekatera od njih sodelujejo v projektu CzechDemo, ki se odvija pod okriljem agencije za razvoj podjetij in investicij CzechInvest.

Idealna priložnost za vstop v svet najnovejših tehnologij

»CES 2018 je idealna priložnost za češka zagonska podjetja, da vstopijo v svet najnovejših tehnologij. Na tem dogodku lahko predstavijo svoje izdelke ob boku večjih igralcev na trgu in tako pritegnejo pozornost potencialnih partnerjev, strank in vlagateljev. Konference se vsako leto udeleži več kot 165 tisoč obiskovalcev iz 150 držav s celega sveta,« je ob tem dejala Markéta Havlová, vodja oddelka za zagonska podjetja v agenciji.

Izbrana zagonska podjetja se bodo letos predstavljala v okviru t. i. češkega paviljona. CzechInvest pa je v sodelovanju s češkim zunanjim ministrstvom organiziral tudi dodaten program za udeležena zagonska podjetja. Njihovi predstavniki se bodo neformalno srečali s predstavniki ameriške zvezne države Nevada in lokalne poslovne skupnosti.

Cilj takšnih srečanj je izmenjava izkušenj in pozitivnih praks v povezavi z delovanjem na ameriškem trgu, pridobivanje novih kontaktov in predstavljanje čeških zagonskih podjetij zainteresirani strokovni javnosti.

Czechinvest, CES

Predstavniki čeških zagonskih podjetij na konferenci CES. (Vir slike: CzechInvest)

Katera češka podjetja bodo sodelovala na konferenci CES?

Izbrana češka podjetja, ki se bodo predstavila v okviru konference CES 2018, predstavljajo vrh čeških zagonskih podjetij in imajo ogromen potencial za širjenje izven meja matične države. Zato vseh sedem podjetij in njihove produkte oziroma storitve v nadaljevanju na kratko predstavljamo.

Actijoy

Zagonsko podjetje Actijoy predstavlja unikatno rešitev za spremljanje zdravja in aktivnosti psov. Njihov sofisticirani sistem je sestavljen iz nosljivega sledilnika, ki spremlja zdravje in aktivnost psa, kompleta pametnih skled za hrano in vodo ter mobilne aplikacije, ki je na voljo za operacijska sistema iOS in Android.

Direktor podjetja Robert Hasek, ki prihaja iz družine, v kateri se že vse življenje ukvarjajo z vzrejo psov, je opisal svojo motivacijo za ustanovitev podjetja in oblikovanje inovativne rešitve: »Actijoy prihaja iz srca, in sicer z željo, da bi psi živeli dolgo in zdravo življenje s svojimi lastniki.«

Unikatni »vse v enem« sistem lastniku pomaga pri nadzorovanju pasje aktivnosti, počitka, količine zaužite vode in hrane, splošnega zdravstvenega spanja in obnašanja. Vsi podatki bodo shranjeni v t. i. Health Book, v okviru katere bo lastnik lahko tudi načrtoval obiske pri veterinarju. Aplikacija ga bo opozorila na vsakršno spremembo ali nepravilnost, vključuje pa tudi orodje, poimenovano Barkfie, ki omogoča fotografiranje s kužkom.

Zagonsko podjetje je pred kratkim prejelo investicijo v vrednosti 1,2 milijona dolarjev evropskega proizvajalca hrane za hišne ljubljenčke Vafo Holding, ki svoje izdelke izvaža v 66 držav. Investicija je odlična priložnost za nadaljnji razvoj podjetja Actijoy in njegov preboj na mednarodne trge.

Actijoy sledilnik

Sledilnik in aplikacija Actijoy. (Vir slike: Actijoy)

ApuTime

Podjetje ApuTime se na konferenci CES predstavlja s svojo inovativno platformo oziroma orodjem za vodenje in upravljanje projektov. Kot je povedal Martin Lonsky, direktor zagonskega podjetja, »človeški možgani ustvarjajo podobe iz vseh informacij, ki jih sprejmejo«. Ključni parametri platforme ApuTime so tako čustva, vizualizacija in igra.

Orodje vključuje sestavne dele projektov, kot so stroški, viri in opravila. Vsakemu opravilu lahko uporabnik v okviru platforme doda različne elemente, orodje pa lahko izračuna tudi predvideni čas trajanja podjetja in končne stroške. Tako lahko uporabniki na vsaki stopnji načrtovanja in izvedbe projekta spremljajo tudi pregled celotnega projekta.

Navdih za platformo so njeni razvijalci našli tudi v igranju vlog. Principe igre vlog so vpeljali v samo platformo, da bi povečali motivacijo njenih uporabnikov.

Platforma ApuTime je namenjena razvijalcem programske opreme in projektnim vodjem, ki želijo spoznati nov način za doseganje rezultatov v današnjem decentraliziranem digitalnem svetu.

FrameXX

Na konferenci CES 2018 se zagonsko podjetje FrameXX predstavlja z najpametnejšim digitalnim okvirjem za fotografije na svetu. Digitalni okvir FrameXX prehaja omejitve prikazovanja fotografij iz notranje shrambe, saj je povezan s spletom in omogoča prikazovanje fotografij iz različnih virov – tudi z Instagrama, Facebooka in Dropboxa.

V digitalni okvir FrameXX je vključen spletni brskalnik, ki lahko prikaže katerokoli spletno stran. Okvir omogoča tudi povezovanje s televizorjem in predvajanje določenih televizijskih kanalov ter sinhronizacijo. Vgrajena storitev za napovedovanje vremena prikazuje tridnevno vremensko napoved, kar spreminja okvir v zanesljivo vremensko postajo.

Poleg tega podjetje v okviru konference prvič predstavlja tudi inovativno rešitev InView, ki omogoča hitro in preprosto pošiljanje fotografij in posnetkov s pametnih mobilnih telefonov in računalnikov neposredno v digitalni okvir FrameXX. Prejeti posnetki so lahko predvajani takoj.

FrameXX

Digitalni okvir FrameXX (Vir slike: CzechInvest)

HE3DA

Zagonsko podjetje HE3DA razvija in proizvaja novo generacijo litij-ionskih baterij, namenjenih tako domači kot industrijski rabi. V okviru konference CES bodo najavili odprtje tovarne za izdelavo 3-dimenzionalnih nanotehnoloških litij-ionskih baterij za industrijsko rabo v Združenih državah Amerike.

Ob tem je direktor podjetja Jan Procházka dejal: »Spodbude za razvoj obnovljivih virov energije pospešujejo rast trga s povečevanjem potrebe po uporabi pridobljene energije. To bo vodilo v povečano povpraševanje po litij-ionskih baterijah.«

Baterije, ki jih razvijajo v podjetju, so namenjene shranjevanju energije iz obnovljivih virov. Njihove baterije so tudi do 10.000-krat večje od baterij, ki so trenutno v rabi, in izjemno trpežne. Tehnologija je zaradi varnosti baterij primerna predvsem za shranjevanje energije.

Podjetje HE3DA v letošnjem letu načrtuje proizvodnjo baterij za domače in industrijsko shranjevanje energije. Naslednji izziv je razvoj enot, ki bodo primerne za električne avtomobile.

Oscar Senior

Na letošnji konferenci CES se podjetje Oscar Senior predstavlja s svojo platformo in mobilno aplikacijo, ki sta namenjeni upokojencem in drugim starejšim posameznikom. Cilj nove aplikacije je olajšati in izboljšati samostojno življenje starejše populacije s preprostim orodjem za vsakodnevna opravila, družabne izkušnje in zabavo.

Aplikacija vključuje nezlomljiv vmesnik, velike pozive in poudarek na varnosti. Prilagojena je za uporabo na različnih operacijskih sistemih, omogoča pa tudi konfiguracijo na daljavo – kar je izjemno koristno za mlajše družinske člane.

Novost, ki jo bodo predstavniki podjetja razkrili v okviru konference CES, je posodobljena programska rešitev na posebnem prilagojenem mobilnem telefonu. Nova aplikacija združuje komunikacijske funkcije priljubljenih aplikacij in preprost dostop do uporabnih spletnih storitev. Pametni mobilni telefon bo tako vključeval dodatne storitve, med drugim preprost meni, hitro klicanje, gumb za fotografiranje, gumb za klic na pomoč in posebej glasne zvočnike.

»Oscar Senior predstavlja najlažji način za vstopanje starejših v digitalni svet in hkratno povezovanje z družino in uporabnimi storitvami,« je ob tem dejal direktor podjetja Tomas Posker.

Oscar Senior

Aplikacija Oscar Senor. (Vir slike: Oscar Senior)

Passright

Podjetje Passright je po besedah direktorja Lirana Rosenfelda vzniknilo iz »bolečin priseljevanja in neučinkovitosti tradicionalnih odvetniških pisarn«. V podjetju tako ponujajo hitro rešitev za priseljevanje v Združene države Amerike, ki temelji na umetni inteligenci.

»Passright je prva ameriška blagovna znamka za storitve na področju priseljevanja. V arhaično in fragmentirano industrijo, ki jo poganja strah, vnašamo zaupanje, transparentnost, dostopnost in osredotočanje na stranke,« je ob tem dejal direktor podjetja.

V podjetju tako razvijajo tehnologije, povezane z umetno inteligenco, za opolnomočenje tako strank kot odvetnikov. Razvite rešitve lahko avtomatskim generirajo dokumente, potrjujejo vnose in predlagajo izboljšave. Njihov je cilj je tako preprostejši, hitrejši in varnejši proces priseljevanja v ZDA.

Podjetje je razdeljeno v dve pravni entiteti: podjetje za razvoj tehnologije in odvetniško pisarno. V prihodnosti se bodo še nadalje osredotočali na razvoj tehnologije za pomoč podjetjem in posameznikom pri njihovih težavah s priseljevanjem.

2Realistic

Inovativno zagonsko podjetje 2Realistic se na konferenci CES 2018 predstavlja z interaktivnim orodjem za vizualizacijo produktov. Njihovo orodje temelji na tehnologiji računalništva v oblaku. Na zahtevo stranke orodje v realnem času pripravi 3-dimenzionalno podobo produkta, kar še pred izvedbo naročila strankam omogoči izjemno realistično izkušnjo.

Rešitev podjetja 2Realistic je prilagojena za različne platforme, od prikazovanja v okviru spletnih brskalnikov do vključitve v aplikacije za naprave za navidezno resničnost.

Stranke se lahko na primer sprehajajo po imaginarnem prostoru, vidijo druge obiskovalce in si ogledujejo predmete. Vizualizacija se pretoči neposredno na spletno stran. Stranke jo lahko nadzirajo kar iz brskalnika ali s pomočjo mobilnega telefona oziroma z uporabo očal za navidezno resničnost.

Direktor podjetja Juraj Hudak je ob tem dejal: »Verjamemo, da lahko nove možnosti vizualizacije pomagajo različnim industrijam pri povečanju stopnje konverzije, še posebej avtomobilski industriji, arhitektom, notranjim oblikovalcem, ponudnikom personaliziranih izdelkov, trgovcem in drugim.«

Vir: CzechInvest

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>

Email Marketing Master Class

Email Marketing Master Class

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz. Preberite več >>

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

WordPress delavnica: postavi svojo spletno stran!

Pri prvih korakih v WordPressu vam bo priskočil na pomoč strokovnjak, ki je postavil že 250 spletnih strani! WordPress je najbolj popularen CMS (ang. content management system), saj obvladuje kar med 50 in 60 odstotkov tržnega deleža. Nameravate postaviti svojo spletno stran? Uporabljamo ga tudi za naš portal in ga toplo priporočamo! Preberite več >>

Registracija blagovne znamke

Registracija blagovne znamke

Blagovna znamka je tako rekoč srce in duša vsakega uspešnega podjetja. Lahko predstavlja ugled, prestiž, kakovostno blago ali storitve, obljubo po napredku in nečem novem, zvestobo, konsistentnost. Njen bistveni element, celo cilj, je prepoznavnost. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>


PlantRay je prava rešitev za pozabljivce

PlantRay je prava rešitev za pozabljivce

Imate težave z odmiranjem rož? Pametni opomnik za zalivanje rastlin PlantRay, ki so ga razvili slovenski inovatorji, bo poskrbel, da vaše rože ne bodo nikoli več uvenele. Preberite več >>

Evegreen kot primer dobre prakse krožnega gospodarstva

Evegreen kot primer dobre prakse krožnega gospodarstva

Mlado podjetje Evegreen iz Mislinje želi nadomestiti plastiko z biorazgradljivimi materiali, izdelanimi iz odpadne hrane. Za svoje delo so prejeli veliko pohval in številne nagrade, vse bolj prepoznavni pa so tudi v tujini. Preberite več >>

Slovenski podjetniki med najboljšimi inovatorji v Evropi

Slovenski podjetniki med najboljšimi inovatorji v Evropi

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) že 16. podelila nacionalna priznanja, ki so jih prejela najbolj inovativna podjetja, inovatorji in javno raziskovalni zavodi. Preberite več >>

Konferenca AI4GOOD – powered by Huawei navdušila udeležence

Konferenca AI4GOOD – powered by Huawei navdušila udeležence

Fakulteta za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani je 26. septembra gostila konferenco: AI4GOOD – powered by Huawei. Več kot 200 udeležencem so strokovnjaki predstavili trenutne trende na področju umetne inteligence. Preberite več >>

Kako oblikovati popolno sporočilo, s katerim boste pritegnili pozornost?

Kako oblikovati popolno sporočilo, s katerim boste pritegnili pozornost?

Ko novo storitev ali izdelek ponudite trgu, morate v povezavi s tem ustvariti tudi sporočilo, ki jo boste povedali javnosti. Učinkovito sporočilo mora biti hkrati preprosto in privlačno.   Preberite več >>

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

GDPR po GDPR (delavnica s konkretnimi rešitvami)

18.10.2018 od 14:00 do 17:00
GDPR po GDPR (delavnica s konkretnimi rešitvami)

Vsi smo že slišali za GDPR - zaostritev pravil na področju varstva osebnih podatkov, ki močno vpliva na poslovanje podjetij, ki zbirajo osebne podatke o strankah. Kako se na spremembe, ki jih je prinesla uredba GDPR, pripraviti v praksi in kaj je potrebno urediti kar se tiče hranjenja osebnih podatkov o strankah?
Preberite več >>

Email Marketing Master Class

24.10.2018 od 15:00 do 18:00
Email Marketing Master Class

Email je eden izmed najmočnejših marketinških kanalov za podjetja vseh velikosti, z enim od najnižjih cen na konverzijo in najvišjo stopnjo uspeha. Še vedno pa ga mnogi neuspešno izkoriščajo. Zato ti bomo na delavnici pokazali, kako zgradiš in maksimalno izkoristiš potencial svojih email baz.
Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

21.11.2018 od 9:00 do 13:00
MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja!
Preberite več >>

Vse za podjetje