Bodo delodajalci pri zaposlitvi osebe mlajše od 29 let oproščeni plačila prispevkov?

1. julij prinaša veliko sprememb za podjetja na slovenskem trgu, od (morebitnega) povišanja plačila prispevkov za obvezno zdravstveno zavarovanje do oprostitve plačila prispevkov po prvem vpisu samozaposlene osebe v predpisan register.
Bodo delodajalci pri zaposlitvi osebe mlajše od 29 let oproščeni plačila prispevkov?

1. julij prinaša veliko sprememb za podjetja na slovenskem trgu. (Vir slike: www.sxc.hu)

»Brezposelnost mladih narašča in prav to je eden od problemov, s katerimi se moramo bolj aktivno soočiti,” poudarja ministrica za delo Anja Kopač Mrak.

S 1. julijem naj bi delodajalce, ki bodo zaposlili mlado brezposelno osebo do 29 let, oprostili plačila prispevkov, je napovedala Kopač Mrakova.

Prav tako je poudarila, da bodo podprli ohranitev vsakega delovnega mesta ter ohranitev zdravih delovnih jeder v tistih podjetjih, ki so v stečaju ali likvidacijskem postopku.

Vir: siol.net in times.si

Oznake: , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje