Projekt Burger (Vir: osebni arhiv)

Projekt Burger (Vir: osebni arhiv)

Projekt Burger – 12. najboljši burger v Evropi

Projekt Burger je postal prava atrakcija. Glas o najboljšem burgerju daleč naokrog se hitro širi. Ustanovitelja podjetja Žiga Antolin in Klemen Bassanese sta namreč iznašla recepturo odličnega okusa, pri pripravi burgerjev pa so vedno uporabljene najbolj kakovostne sestavine.
Projekt Burger (Vir: osebni arhiv)

Projekt Burger (Vir: osebni arhiv)

Enega najboljših burgerjev si lahko privoščite v Kranju, v neposredni bližini Kavarne Bazen. O Projektu Burger, ki deluje že štiri leta, sva se pogovarjala z Žigom Antolinom, soustanoviteljem in vodjo podjetja.

Ideja se je utrnila na Pivo in burger festu 2014

Pred zagonom podjetja se je Žiga preizkušal v različnih službah. Vedno pa je v njem tlela želja po tem, da bi se podal na podjetniško pot. S kolegom Klemnom sta v prostem času večkrat pripravljala burgerje. Na idejo, da bi svoj hobi pretvorila v posel, sta prišla na Pivo in burger festu.

»S Klemnom sva na Pivo in burger festu 2014 poskusila vse burgerje. Od obiskovalcev sva slišala, da so bili zadovoljni in presenečeni nad ponudbo. Prepričana sva bila, da lahko midva narediva še boljše.«

Enega najboljših burgerjev v Evropi si lahko privoščite v Kranju (Vir: osebni arhiv)

Enega najboljših burgerjev v Evropi si lahko privoščite v Kranju (Vir: osebni arhiv)

Prvi koraki v podjetništvu

Klemen in Žiga sta začela hoditi v MP šolo, podjetniško delavnico Zavoda mladi podjetnik, kjer sta razvijala svojo poslovno idejo. Žiga pravi, da so bili podjetniški začetki precej lahkotni. Ker še ni imel otrok, se je lahko v celoti posvetil projektu. Neprestano je delal. Podjetje je iz meseca v mesec rastlo.

Izbira lokacije ob Kavarni Bazen

Klemen in Žiga sta Kranjčana. Tako je bila odločitev, da sta prvo stojnico postavila v tem mestu, logična. Ob zaključku MP šole sta iskala lokacijo, kjer bi testirala trg. Žiga je takrat izvedel, da bo sošolec iz osnovne šole aprila 2015 odprl Kavarno Bazen. Dogovorila sta se, da se bo Projekt Burger priključil zraven. V začetku je v bližini kavarne stala stojnica, od septembra dalje pa je na istem mestu postavljena prikolica.

Projekt Burger se nahaja pri Kavarni Bazen Kranj (Vir: osebni arhiv)

Projekt Burger se nahaja pri Kavarni Bazen Kranj (Vir: osebni arhiv)

Projekt Burger je bil uvrščen na lestvico najboljših v Evropi in na svetu

Na portalu bigseventravel.com je pred kratkim potekal izbor za 50 najboljših burgerjev v Evropi in na svetu. Pri izbiri najboljših burgerjev v Evropi je svoje mnenje podalo kar 1,5 milijonov ljudi. Projekt Burger se je na lestvici najboljših burgerjev v Evropi uvrstil na 12. mesto, v svetovnem merilu pa na 34. mesto.

Kaj je po Žigovem mnenju razlog za tako visoko uvrstitev?

»Naš burger je res zelo dobrega okusa. Zelo pazimo, da za njegovo pripravo uporabimo le najboljše, lokalno pridelane in sveže sestavine. Meso nam dnevno pripravljajo v lokalni mesnici, bombete nam po naši recepturi dnevno pečejo v bližnji pekarni. Uporabljamo najboljši slovenski paradižnik znamke Lušt.«

Najbolje se obnese marketing prek socialnih omrežij

Ekipa se oglaševanja v največji meri loteva prek socialnih omrežij; predvsem prek Facebooka, v zadnjem času pa uporablja tudi Instagram.

»Socialna omrežja so super, ker so zastonj in ker prek njih lahko dosežeš veliko ljudi. Za našo ciljno skupino imamo najboljši doseg. Nekaj reklam smo imeli tudi prek radia in jumbo plakatov, ampak se tovrstnih metod ne poslužujemo pogosto.«

Za pripravo burgerja so vedno uporabljene najboljše sestavine (Vir: osebni arhiv)

Za pripravo burgerja so vedno uporabljene najboljše sestavine (Vir: osebni arhiv)

Največji izziv je vodenje sodelavcev

Žiga pravi, da večjih problemov na poslovni poti niti ni bilo. Nikoli niso imeli problemov z državo. Stranke so s ponudbo zadovoljne.

»Največji izziv mi predstavlja vodenje sodelavcev. Občasno je treba med njimi reševati določene nesporazume. Včasih komu pade motivacija. Ker imamo prikolico na prostem, smo v veliki meri vezani na vreme. Poletna sezona je tako še enkrat boljša kot zimska. Poleti je res veliko dela, po drugi strani pa si takrat vsi želijo iti na dopust. Zaradi tega smo morali za kakšen dan prodajo tudi ustaviti.«

Širitev podjetja

Trenutno je edino prodajno mesto prikolica poleg Kavarne Bazen v Kranju. Ekipa pa si želi odpreti novo poslovalnico, samostojen objekt, kjer bi lahko razširili svojo ponudbo. O tujini zaenkrat še ne razmišljajo.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
MP hub: Povezovanje Slovenije in Španije v industrijskem oblikovanju

MP hub: Povezovanje Slovenije in Španije v industrijskem oblikovanju

BigD Design & Innovation je podjetje, ki se ukvarja z industrijskim oblikovanjem. Ustanovitelj Adrian Larripa se je po študiju v Milanu vrnil na univerzo Navarra v Pamplono, kjer je začel s svetovanjem na področju industrijskega oblikovanja. Podjetje deluje deset let, v tem času pa so se specializirali za projekte LED svetil za turbine vetrnic. Z njimi sodeluje Anamarija Čuden, sicer “coworkerka” v MP hubu. Več >

Nejc Apšner: “Nobena juha ni tako vroča, kot se skuha. To je nekako osnoven recept.”

Nejc Apšner: “Nobena juha ni tako vroča, kot se skuha. To je nekako osnoven recept.”

Pred 13 leti je takoj po zaključenem študiju skočil v podjetniški svet, točneje v finančništvo. V vseh letih so se morali kar nekajkrat preoblikovati v skladu s trendi, ker če bi ostali v istem segmentu financ, jih danes ne bi bilo več, priznava. Nejc Apšner, soustanovitelj podjetja Nekster finance (zdajšnji Achilles op.a.), ki upravlja spletno platformo Nekster, pravi, da je rast podjetja potekala zelo generično. "Začeli smo z ničle, danes pa se lahko pohvalimo, da smo ena večjih slovenskih faktoring družb. Čeprav v resnici nismo več faktoring družba, ampak se pozicioniramo kot neke vrste “airbnb’ za investitorje in na drugi strani podjetja, ki jim na platformi omogočamo, da prihajajo do likvidnostnih sredstev na enostaven način." Več >

Kako vaš komunikacijski stil vpliva na vašo ekipo?

Kako vaš komunikacijski stil vpliva na vašo ekipo?

Reči, da dobra komunikacija na delovnem mestu vpliva na finančni rezultat, je resno podcenjevanje. Raziskave kažejo, da je povprečna ocenjena izguba na podjetje zaradi slabe interne komunikacije zelo velika. Več >

SparkLPG: “Program HardwareSTART je obliž na rano hardware startupov

SparkLPG: “Program HardwareSTART je obliž na rano hardware startupov

Za startup podjetja, ki razvijajo fizični produkt, je eden ključnih dejavnikov uspešnega razvoja povezovanje s podjetji iz t.i. hardware industrije. Ekipa SparkLPG, ki razvija avtoplinski sistem za novejša vozila z vbrizgavanjem tekoče faze avtoplina, se je vključila v pospeševalniški program HardwareSTART, ker bi brez podpore večjih podjetij projekt težko izpeljali, pravi direktor podjetja Simon Štrancar. Več >

Evegreen: HardwareSTART ponuja podporo močnega industrijskega partnerja

Evegreen: HardwareSTART ponuja podporo močnega industrijskega partnerja

Podjetje Evegreen razvija 100-odstotno bio-razgradljive, naravi prijazne materiale in izdelke na osnovi organskih odpadkov, ki jih proizvedejo različna industrijska in uvozna podjetja. Tako jih po eni strani razbremenijo stroškov z odpadki, po drugi pa nadomestijo del njihove ponudbe z zelenimi, inovativnimi izdelki. Do zdaj so pri ustvarjanju receptur uporabili že pšenično slamo, riževe in pšenične luščine ter odpad kave, njihov cilj pa je trgu ponuditi čim širšo paleto alternativnih produktov, ki bodo v naravi povsem razgradljivi. Ta misija jih je pripeljala tudi v pospeševalniški program HardwareSTART, ki ga v konzorciju izvajajo Dewesoft, Katapult in Zavod mladi podjetnik. Več >

Aleš Zorc, Agitron: V programu HardwareSTART dobiš več, kot pričakuješ

Aleš Zorc, Agitron: V programu HardwareSTART dobiš več, kot pričakuješ

V podjetju Agitron razvijajo napredne strojne in programske rešitve za podporo digitalizaciji fizičnih trgovin. Razvili so napravo, ki je nameščena na nakupovalni voziček in trgovcem daje podatke o gibanju kupcev po trgovini, na podlagi katerih trgovec določi postavitev artiklov in vrednost posamezne pozicije. Njihov drugi produkt pa je digitalna cenovka, ki trgovcem omogoča spreminjanje cen na daljavo, kupcu pa daje informacije o posameznem izdelku. Več >

Produkt startupa Microbium sam oceni kvaliteto vode

Produkt startupa Microbium sam oceni kvaliteto vode

Microbium je mlado podjetje, dejavno na področju detekcije in eliminacije mikrobov v industriji. Razvilo je avtomatiziran sistem za identifikacijo in štetje bakterij v vzorcih pitne vode, s tem pa omogočilo enostaven nadzor nad kvaliteto vode, brez laboratorijev in znanja mikrobiologije. Več >

Anže Miklavec: »V podjetništvu je pomembno, da si med prvimi pri zaznavanju novih trendov.«

Anže Miklavec: »V podjetništvu je pomembno, da si med prvimi pri zaznavanju novih trendov.«

Pri blagovnih znamkah EQUA in GOAT STORY gre za dve slovenski zgodbi o uspehu, ki sta plod istega podjetja. Dokazujeta, da se lahko inovativnost in težnja po stalnih izboljšavah bogato obrestujeta. Obe zgodbi sta namreč uspešni tudi v svetovnem merilu. Več >

Beesmetic – startup, ki se ukvarja z izdelavo medene kozmetike

Beesmetic – startup, ki se ukvarja z izdelavo medene kozmetike

Beesmetic je startup, ki ga sestavlja ekipa študentov. Ukvarja se z izdelavo naravne kozmetike iz čebeljih proizvodov, ki imajo zaradi bogate vsebnosti vitaminov, mineralov in antioksidantov številne pozitivne učinke na kožo. Več >

Marin Medak: “Cilje, postavljene za letošnje leto, smo konkretno presegli.”

Marin Medak: “Cilje, postavljene za letošnje leto, smo konkretno presegli.”

V začetku tega leta je Marin Medak z ekipo Gigodesign ustanovil startup Della Spina. Gre za optiko, ki ponuja kakovostna dioptrijska očala po ugodnih cenah. Posebnost je v tem, da lahko stranka tri pare očal en teden brezplačno preizkuša na domu, preden se odloči, če jih bo kupila. Kako optika posluje danes? Več >

Oznake:,
© 2007-2025 Zavod mladi podjetnik, so.p. - Vse pravice pridržane |  Piškotki