Ste pripravljeni na ta vprašanja?

Veselje, ko nas potencialni delodajalec povabi na razgovor, je veliko. A razgovori so pogosto tudi precej psihično naporni, še zlasti, če nam delodajalec postavlja neprijetna vprašanja. Ste pripravljeni na vsa? Poglejmo.
Ste pripravljeni na ta vprašanja?

Ste pripravljeni na vsa vprašanja, ki vam jih lahko zastavi delodajalec (Vir slike: Bogstockphoto).

Kaj bi storili, če bi bili zadnji preživeli v letalski nesreči? Priljubljena spletna storitev Airbnb je to vprašanje zastavila kandidatom v Portlandu. S tem so odkrivali zaupanje v kandidate.

Katera je vaša priljubljena pesem iz 90. let? Bi vas vprašanje presenetilo? Če si želite službe v Squarespace, pripravite odgovor.

Ko bi se zbudili zjutraj in ugotovili, da imate 2 tisoč neprebranih elektronskih sporočil, odgovorili pa bi lahko le na 300, kako bi se odločili, komu bi odpisali? To vprašanje zastavlja Dropbox.

Iščete službo? >>

Kdo bi zmagal v dvoboju med Spidermanom in Batmanom? Kdo pravi, da medicina in tehnologija ne moreta biti zabavni? Da bi začeli z delom na univerzi Stanford, boste morali potencialne delodajalce navdušiti s tem odgovorom.

Če bi imeli napravo, ki bi vam doživljenjsko dajala 100 dolarjev, kaj bi bili danes pripravljeni plačati? Svetovalno podjetje Aksia zastavlja to vprašanje kandidatom na razgovorih, da bi ugotovila njihovo razmišljanje o financah.

Kaj ste zajtrkovali? Da bi postali prodajnik v podjetju Banana Republic, boste morali dobro pobrskati po spominu.

Kako bi opisali rumeno barvo nekomu, ki je slep? Če sanjarite, da bi postali stevard ali stevardesa v Spirit Airlines, je dobro, da vklopite tudi domišljijo.

Če bi morali raztovoriti letalo, polno sladkarij, kaj bi naredili? Za delo v IT oddelku podjetja Bose se boste morali odlično izkazati pri tem vprašanju.

Koliko ljudi je lani letelo v Čikago? Podjetje Redbox, ki se ukvarja z izposojo filmov, je vsem kandidatom za programskega inženirja postavilo to vprašanje. Zanimivo, mar ne?

Ali obstaja popoln življenjepis? >>

Katera je vaša najljubša Disneyjeva princeska? Presenetljivo vprašanje, ki ga je zastavilo podjetje Coldstone Creamery.

Zgornja vprašanja je sestavila spletna stran za iskanje delovnih mest, Glassdor.

Kje se vidite čez pet let? >>

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje