Viberate bo med svoje uporabnike razdelil več kot milijon dolarjev

Podjetje Viberate, ki je v začetku septembra s prvo javno ponudbo kriptožetonov zbralo skoraj 11 milijonov dolarjev, nadaljuje z razvojem svoje platforme in samega podjetja.
Viberate cover

Viberate bo med svoje uporabnike razdelil več kot milijon dolarjev. (Vir slike: Viberate)

Kot smo že poročali, je podjetje Viberate, ki želi spremeniti glasbeno industrijo, v začetku septembra zagnalo prvo javno ponudbo svojih kriptožetonov vib. S prodajo žetonov so v manj kot petih minutah zbrali skoraj 11 milijonov dolarjev. Podjetje pa se zdaj razvija naprej.

Podjetje Viberate so ustanovili Matej Gregorčič, Vasja Veber in znani glasbenik Uroš Umek. Med svetovalci podjetja sta tudi ustanovitelj in direktor ljubljanskega ABC pospeševalnika Dejan Roljić ter ustanovitelj in direktor visokotehnološkega podjetja Cosylab Mark Pleško.

Kot je na srečanju z mediji po poročanju Slovenske tiskovne agencije povedal direktor in soustanovitelj podjetja Viberate Matej Gregorčič, »želijo spremeniti glasbeno industrijo ter postati neke vrste tržnica za glasbenike, kjer bodo glasbeni profesionalci sklepali posle in kjer bo obstajala možnost plačevanja v kripto valutah«.

Inovativna platforma, ki bo sprožila revolucijo v svetu glasbe

Platforma Viberate že danes omogoča iskanje po izčrpni bazi glasbenikov, prizorišč in dogodkov, v katero se je vpisalo že več kot 150 tisoč glasbenikov, med katerimi je svoj profil v upravljanje prevzel tudi Robbie Williams. Glasbeniki lahko s pomočjo platforme predstavijo svoje skladbe tako oboževalcem kot organizatorjem koncertov, ki lahko stopijo v kontakt z njimi kar prek platforme. Na podoben način lahko poiščejo tudi menedžerja.

Lastnikom koncertnih prizorišč in organizatorjem koncertov platforma omogoča ustvarjanje in promocijo koncertov in drugih prireditev. Na podlagi različnih analiz in lestvic se lahko odločijo, katere izvajalce bodo povabili na svoje dogodke. Prek platforme lahko stopijo tudi v stik z njimi.

Glasbenim profesionalcem, organizatorjem dogodkov in menedžerjem platforma tako omogoča povezovanje z glasbeniki, sklepanje pogodb in plačevanje v kripto in drugih valutah ter sklepanje pogodb s pomočjo tehnologije blockchain. Tehnologija veriženja blokov lahko namreč po mnenju Gregorčiča spremeni način poslovanja.

Pri sklepanju pogodb na ta način ne more priti do prevar, kar se pogosto dogaja pri klasičnih bančnih nakazilih glasbenikom. Denar je namreč zagotovljen, je dodal eden najuspešnejših slovenskih DJ-jev in soustanovitelj podjetja Uroš Umek.

Seveda platforma ni namenjena samo profesionalcem – tudi oboževalci različnih izvajalcev s celega sveta lahko brskajo po podatkih, iščejo druge podobne izvajalce, se seznanijo z različnimi prizorišči, poiščejo zanimive dogodke v svoji bližini … Poleg tega lahko tudi kupijo vstopnice za predstavljene prireditve, platforma pa omogoča tudi njihovo prodajo na sekundarnem trgu.

Od uspešne prodaje kriptožetonov do več kot podvojene ekipe

Kot rečeno, je bila prva javna ponudba kriptožetonov, ki so jo pripravili v podjetju Viberate, izjemno uspešna. Zastavljeni cilj 12 milijonov dolarjev so dosegli v manj kot petih minutah, prodali pa so 120 milijonov žetonov vib.

V preteklih treh mesecih so tako člani ekipe trdo delali, svoj napredek in načrte pa so predstavili pred kratkim.

Od septembra do danes so ekipo več kot podvojili: v ekipi je trenutno 50 ljudi. 10 jih dela v Tuzli, 40 pa v novih prostorih v Ljubljani – najeli so namreč kar tisoč kvadratnih metrov pisarn. Pričakujejo, da bo v podjetju do konca prihodnjega leta zaposlenih vsaj 80 posameznikov.

»Prvič imamo priložnost, da si lahko privoščimo delovno okolje in zaposlimo vse dobre ljudi, ki jih najdemo na trgu,« je po poročanju Slovenske tiskovne agencije dejal Matej Gregorčič.

Viberate ekipa

Ekipa podjetja Viberate se iz dneva v dan povečuje. (Vir slike: Viberate)

V podjetju se trenutno ukvarjajo predvsem z oblikovanjem skupnosti ter pridobivanjem novih uporabnikov, ki pomagajo graditi produkt in širiti platformo. Implementacija poslovnih modelov bo sledila šele pozneje. »Gremo po najdaljši poti, ki si jo lahko privoščimo in pri kateri obstaja največja verjetnost, da nam bo uspelo,« je dodal Gregorčič.

Pred kratkim so se dogovorili tudi za promocijsko sodelovanje z dvakratno dobitnico nagrade grammy, katere ime bodo izdali januarja.

S pomočjo sistema za nagrajevanje do milijona uporabnikov?

Pred kratkim so predstavili sistem za nagrajevanje uporabnikov, ki jim pomagajo graditi največjo bazo glasbenikov, prireditvenih prostorov in dogodkov na svetu. Uporabniki so nagrajeni za vsak profil, ki ga na novo vnesejo v njihovo bazo. V roku dveh let bodo med njih razdelili za približno 1,2 milijona dolarjev svojih kripto kovancev VIB.

Sistem se je izkazal za izjemno uspešnega, saj se je takoj po vzpostavitvi sistema število vnesenih profilov povišalo za petindvajsetkrat. Platforma ima tako že približno 50.000 uporabnikov, na dan se jim pridruži približno 500 do 1000 novih iz približno 70 držav. Gregorčič dodaja, da v podjetju pričakujejo, da jih bo v naslednjem letu vsaj milijon.

Kovanec vib na kar petih borzah!

S kovancem vib se danes trguje na petih svetovnih borzah; dnevni trgovalni volumen dosega tudi sedem milijonov dolarjev. V Viberatu so se pred kratkim povezali tudi s storitvijo Changelly, ki omogoča, da njihove kovance kupijo tudi uporabniki, ki šele spoznavajo kripto sceno. Prek omenjene storitve lahko svoj nakup opravijo kar s kreditno kartico.

Za bolj izkušene pa je podjetje pripravilo še eno dobro novico. Konec meseca bo kovanec, ki se prodaja pod kratico VIB, integriran v denarnico Jaxx. Pred kratkim pa je žeton v svoj asortiment kovancev umestil tudi eno0 najuspešnejših slovenskih kripto zagonskih podjetij ICONOMI.

Gregorčič je poudaril, da prihodkov v podjetju še nimajo, saj v tej fazi to ni njihov namen. Sredstva, s katerimi razpolagajo trenutno, bodo zadostovala za prihodnja štiri leta. V roku dveh let načrtujejo prve prihodke, v roku štirih let pa tudi dobiček.

»Načrti so za nas kot vklesani v kamen«

»Načrti, ki smo jih predstavili javnosti tekom kampanje zbiranja sredstev, so za nas kot vklesani v kamen. Izjemno pomembno je, da se držimo zastavljenih rokov, saj tako kažemo odgovornost do tistih, ki so nam zaupali denar,« je dejal Matej Gregorčič.

Eden od omenjenih rokov poteče konec meseca. Takrat bodo javnosti predstavili profile glasbenih agencij: »V tem kontekstu smo ravnokar tudi sklenili partnerstvo z eno največjih svetovnih agencij za talente Paradigm. Skupaj z njimi bomo Viberate promovirali na glasbenih konferencah in dogodkih po vsem svetu.«

Prvi uradni dogodek Viberate pa bodo organizirali kar v lastni režiji, in sicer 22. decembra 2017. Takrat bo v okviru projekta Kurzschluss na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani nastopil soustanovitelj podjetja UMEK. »Seveda lahko vstopnice z VIB kovanci kupite tudi pri nas,« je ob predpraznični delovni mrzlici še dodal Gregorčič.

Viri: Viberate, Slovenska tiskovna agencija

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Z blockchainom do lastne sončne elektrarne?

Z blockchainom do lastne sončne elektrarne?

Pred slabim letom dni je zaživela prva energetska tržnica SunContract, ki temelji na tehnologiji veriženja blokov ali blockchaina. Danes ima slovensko podjetje sklenjenih že za milijon evrov pogodb na področju nakupa in prodaje električne energije ter realiziranih za več sto tisoč evrov naročil za izdelavo sončnih elektrarn in toplotnih črpalk. Preberite več >>

Zakaj uveljavljena podjetja ne posegajo po množičnem financiranju?

Zakaj uveljavljena podjetja ne posegajo po množičnem financiranju?

Lahko pretresi na področju kriptovalut in kriptožetonov ponovno prebudijo zanimanje za množično financiranje na platformah, kot sta Kickstarter in Indiegogo? Preberite več >>

Je TAIA prevajalska rešitev za 21. stoletje?

Je TAIA prevajalska rešitev za 21. stoletje?

Konec oktobra je skupina prevajalskih strokovnjakov, uspešnih podjetnikov in blockchain svetovalcev predstavila prevajalsko platformo TAIA. Z uporabo umetne inteligence bo trajanje prevajanja prepolovljeno. Preberite več >>

Slovenija kot aktivna članica European Blockchain HUB

Slovenija kot aktivna članica European Blockchain HUB

Z organizacijo konzorcija European Blockchain HUB je Slovenija naznanila vodilno vlogo pri globalnem povezovanju vlad, stroke, podjetij, tehnologij, poslovnih eko-sistemov, raziskovalcev in ustvarjalcev na področju blockchain tehnologije. Preberite več >>

Bitnik – od bitcoin bankomatov do lokalne menjave kriptovalut

Bitnik – od bitcoin bankomatov do lokalne menjave kriptovalut

Podjetje Bitnik že od leta 2014 deluje na področju kriptovalut in tehnologije veriženja blokov. Njihova osnovna dejavnost je povezana z menjavo in nakupovanjem kriptovalut, obenem pa želijo širši javnosti čim bolje predstaviti svet kriptovalut in povezanih tehnologij. Preberite več >>

0xcert prepričal vlagatelje širom sveta

0xcert prepričal vlagatelje širom sveta

Slovensko podjetje Oxcert, ki je razvilo prvi protokol za upravljanje nedenarnih sredstev na blockchainu, je s prodajo kriptožetonov zbralo 10 milijonov dolarjev. Preberite več >>

Lahko SunContract sproži energetsko revolucijo?

Lahko SunContract sproži energetsko revolucijo?

Z uporabo platforme SunContract lahko uporabniki dostopajo do električne energije po nižji ceni. Gre za produkt slovenskega znanja, ki temelji na blockchain tehnologiji. Preberite več >>

S predavanjem Nika Slavniča se je zaključil prvi program ICOrelator

S predavanjem Nika Slavniča se je zaključil prvi program ICOrelator

V sredo, 20. junija 2018, se je s predavanjem Nika Slavniča zaključil večmesečni brezplačni mentorski program ICOrelator v organizaciji Tehnološkega parka Ljubljana, IRP (Tovarna podjemov) in Zavoda mladi podjetnik, z vsebinsko podporo Blockchain Think Tanka, Bitcoin društva Slovenije in podjetja Bitnik. Rezultati programa so vzpodbudni, odzivi udeležencev, tako mentorjev kot podjetniških ekip, pa pozitivni. Preberite več >>

Bo Slovenija ostala privlačno okolje za blockchain projekte?

Bo Slovenija ostala privlačno okolje za blockchain projekte?

Vlada Republike Slovenije je konec maja sprejela Akcijski načrt glede blockchain tehnologije. "Med državami EU že poteka tekma, katera bo svoje okolje naredila najbolj privlačno za blockchain projekte," pojasnjuje slovenski strokovnjak za blockchain tehnologijo, dr. Peter Merc. Preberite več >>

Kolumna: insajderski pogled iz kripto industrije

Kolumna: insajderski pogled iz kripto industrije

Po podatkih Coindeska je bilo v prvih treh mesecih letošnjega leta s primarnimi izdajami kripto žetonov (ICO) zbranih za 6,3 mrd USD sredstev. Ta znesek presega vsoto vseh zbranih sredstev v letu 2017. Samo v januarju so slovenski ICO projekti (CargoX, X8Currency, InsurePal, Origin Trail in ostali) zbrali za več kot 50 mio EUR sredstev. Ponudba na kripto trgu v obliki ICO projektov torej obstaja, prav tako obstaja povpraševanje (investitorji). Površen opazovalec ICO industrije bi lahko na osnovi prej navedenih dejstev hitro sklepal, da je svoj ICO vedno lažje izpeljati. Ali je res tako? Preberite več >>

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje