Video: Kako poiskati najboljše kandidate za zaposlitev v startupu?

Iskanje primernih delavcev, ki bodo s svojimi talenti in z zagnanostjo kasneje ključno prispevali k rasti podjetja, je ena od nalog, s katero se na začetku svoje podjetniške poti sooča prav vsak ustanovitelj startupa.
Neomejeno število dni dopusta v tujini že postaja realnost

Neomejeno število dni dopusta v tujini že postaja realnost (Vir slike: sxc.hu)

Dobra ekipa lahko v obdobju rasti mladega podjetja veliko pripomore k uspehu, zato je pomembno, da ustanovitelj startupa izbiri bodočih zaposlenih posveti dovolj časa. Izbrati mora ne le dovolj usposobljene kandidate, temveč mora znati opaziti tudi njihove skrite talente in motivacijo za delo. 

Pri zaposlovanju novih članov ekipe v startupu se velikokrat pojavlja težava, saj so plače vsaj na začetku, ko je podjetje še v začetnih fazah poslovanja, nižje kot v drugih, že uveljavljenih podjetjih, zato bodočih sodelavcev ne moremo privabiti zgolj z obljubami po velikih zaslužkih. Prav to pa lahko deluje kot odlično cedilo, s katerim bomo kandidate razdelili na dve skupini – na tiste, katerim je glavna motivacija za delo denar, in tiste, ki delo opravljajo zato, ker uživajo v izzivih ter zaradi želje po nenehni osebnostni rasti in izpopolnjevanju. In prav to so kandidati, ki so za uspeh vašega podjetja najbolj primerni!

Kako prepričati kandidate, za katere menite, da bodo ključno prispevali k uspehu vašega podjetja, pa si poglejte v videoposnetku:

YouTube

Poglejte tudi: Video – Skrivnost do uspeha je močan karakter 

Oznake: , , , ,
Iskanje
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

13.03.2020 od 14:30 do 19:30
Konferenca: Trendi digitalnega marketinga 2020

Že tretjič zapored vas v začetku leta vabimo na konferenco, ki vam bo s pomočjo najbolj uspešnih slovenskih spletnih oglaševalcev ter njihovih številnih primerov dobre prakse ponudila ideje in nasvete za spopad s konkurenco na spletu v letu 2020. Pridružite se nam na konferenci Trendi digitalnega marketinga 2020 in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje o tem, kako na spletu prodati več, te konference ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Vse za podjetje