Znani finalisti 7. izbora Mladi podjetnik leta!

Avtor — 09.06.2017
Strokovna komisija je izbrala pet finalistov, ki se bodo potegovali za laskavi naziv Mladi podjetnik leta. Finalisti se bodo ponovno predstavili na Konferenci Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, v okviru katere bo razglašen tudi letošnji zmagovalec izbora Mladi podjetnik leta.
Polfinalisti izbora MP leta 2017

9 polfinalistov izbora Mladi podjetnik leta 2017 (Vir slike: Ina Klanšek)

Deset polfinalistov se je v četrtek, 8. junija 2017, predstavilo na javnih predstavitvah v okviru dogodka Predstavitve polfinalistov za izbor Mladi podjetnik leta 2017, ki je tudi letos potekal v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani.

Izbranih pet finalistov se bo ponovno predstavilo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki bo potekala v četrtek, 15. junija 2017, v NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani.

Strokovno komisijo sestavljajo dr. Jure Knez (Dewesoft), Sergeja Kočar (NLB), Boris Kunilo (SPIRIT Slovenija), Mojca Vincek (Kleos) in Borut Borštnik (Zavod mladi podjetnik).

»Podjetja, ki so se letos uvrstila v polfinale, so bila izjemno izenačena. Tudi v komisiji so se pojavljala različna mnenja o tem, kdo bi se moral uvrstiti v polfinale,« je izbor komentiral član komisije dr. Jure Knez. Pri tem je tudi pohvalil izbrana podjetja: »Na izboru se vsako leto pojavljajo novi, manj znani obrazi. Lepo je videti podjetnike z novimi idejami in inovativnimi izdelki, s čimer zagotavljajo, da bo podjetništvo v Sloveniji še naprej raslo in se razvijalo.« Knez je še napovedal, da bo imela komisija naslednji teden težko delo pri izbiri letošnjega prejemnika naziva mladi podjetnik leta.

Kdo so finalisti?

Hajdi Korošec Jazbinšek, Urban Jazbinšek – Hajdi.si

Hajdi.si je spletna in fizična butična trgovina z otroško opremo in otroškimi modnimi dodatki. Filozofija podjetja je združiti izdelke s funkcionalnostjo in trendovskim dizajnom. Ustanoviteljica podjetja Hajdi je mamica dveh fantkov, ki obožuje modo in dizajn – ravno zato je skupaj z možem in poslovnim partnerjem Urbanom v Slovenijo pripeljala priznane blagovne znamke otroške mode.

Vizija podjetja je postati najboljša otroška trgovina na svetu, kratkoročno pa želijo dokončno osvojiti hrvaški trg in s pomočjo modernih pristopov, kot sta sodelovanje z znanimi blogerji in promoviranje prek Instagrama, začeti širitev na druge tuje trge.

Nik Vene – NV

Nik Vene je v okviru blagovne znamke NV Holders lansiral že dva držalca za srajce, in sicer T-Holder in S-Holder. Izdelavo obeh pripomočkov sta mu omogočili uspešni kampanji na platformi za množično financiranje Kickstarter. Omenjena izdelka sta popolna novost na trgu, slovita pa po izjemno visoki kvaliteti.

Podjetnik ima s podjetjem NV velikopotezne načrte, saj želi zagotoviti svetovno prepoznavnost blagovne znamke in izdelkov NV Holders, ki se prek spletne trgovine že sedaj večinoma prodajajo v tujino. Do sredine leta 2018 pa namerava predstaviti še dva izdelka.

Matej Pelicon, Anita Lozar – Pivovarna Pelicon

V Pivovarni Pelicon proizvajajo butično pivo po lastnih receptih. Stremijo k temu, da pivcev ne bi dolgočasili, temveč jih želijo presenetiti z uravnoteženimi, pitnimi zvarki polnega okusa. So edina mala pivovarna, ki poleg vrhunske opreme za varjenje uporablja tudi najbolj dodelan nadzor kakovosti. Poleg B2B ponudbe so odprli tudi spletno trgovino in prvo specializirano fizično trgovino.

V začetku poslovanja je podjetje spremenilo zastarelo prakso grosistov v transakcije s kratko vezavo in konstantnim pritokom denarja. V naslednjih letih želijo postati največja kraft pivovarna v regiji, ki bo v 100-odstotni lasti zaposlenih in bo vključevala verigo specializiranih trgovin in lokalov.

Jasna Grbić – Tattoo Care

Jasna Grbić na slovenskem trgu predstavlja mazilo za nego tetovaž Tattoo Care. S svojim izdelkom je prodrla v trgovsko verigo Spar, s pomočjo katere je pomagala že več kot 15 tisoč strankam. Tako so izdelki za nego tetovaž, izdelani po tradicionalnem originalnem receptu, dostopni vsem posameznikom s tetovažami, ne le profesionalnemu osebju.

Podjetnica, ki se je predstavila tudi v oddaji Štartaj, Slovenija!, načrtuje razvoj novih izdelkov in potencialno širitev ekipe, s svojo linijo za nego tetovaž pa želi prodreti v vse trgovine, drogerije, megamarkete in lekarne tako v Sloveniji kot v tujini.

Luka Železnik, Dejan Kobal – Tng oprema

Luka Železnik in Dejan Kobal sta leta 2015 ustanovila podjetje Tng oprema, prek katerega z blagovno znamko KingsBox združujeta ljubitelje funkcionalne vadbe iz celotne Evrope. Vsa oprema, ki je na voljo tako rekreativcem kot tudi najsodobnejšim funkcionalnim centrom, se prodaja pod oznako Oblikovano v Evropi.

Podjetnika sta se v finale izbora za mladega podjetnika uvrstila lani, vendar se žal nista uspela udeležiti zaključnega dogodka. Trenutno poslujeta v Sloveniji in Italiji, v prihodnosti pa se bosta usmerila še na druge tuje trge – najprej na Hrvaško.

Razglasitev zmagovalcev in konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!

Komisija je tako na podlagi javnih predstavitev in že vnaprej izpolnjenih ocenjevalnih obrazcev izbrala pet finalistov. Ti se bodo na konferenci Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki bo potekala 15. junija 2017, potegovali za sedmi naziv Mladi podjetnik leta in spremljajoče bogate nagrade v vrednosti preko 15.000 evrov. Naziv bo prejela podjetnica oziroma podjetnik, ki je s svojim podjetjem in delom vzor bodočim podjetnikom in mladim podjetnikom, ki so na začetku podjetniške poti.

Na konferenci Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bodo potekali različni diskusijski paneli in predavanja, ki se bodo osredotočali predvsem na tematiko rasti in razvoja podjetja. Na konferenci bodo sodelovali izkušeni podjetniki iz uspešnih mladih slovenskih podjetij, ki bodo udeležencem predstavili svoje podjetniške izkušnje, svoje delovanje v preteklem letu pa bodo predstavili tudi predstavniki podjetja Panorganic, ki je lani prejelo laskavi naziv mladega podjetnika leta.

Letošnja razglasitev bo še posebej posebna in svečana, saj bo potekala v luči proslavitve 10-letnice ustanovitve Zavoda mladi podjetnik. Udeležba na konferenci Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je brezplačna; lepo vas vabimo, da se jo udeležite.

Oznake: , ,