Znanih je 10 polfinalistov izbora Mladi podjetnik leta!

Predstavljamo vam 10 kandidatov izbora Mladi podjetnik leta 2015: uspešnih mladih podjetnikov, ki so se s svojim dosedanjim delom v podjetju izkazali za nadpovprečno uspešne, inovativne in prodorne ter se uvrstili v polfinale izbora.
Znanih je 10 polfinalistov izbora Mladi podjetnik leta!

Znanih je 10 polfinalistov izbora Mladi podjetnik leta!

V NLB Centru inovativnega podjetništva v Ljubljani bo v sredo, 10. junija 2015, potekal zanimiv poslovni dogodek “Pitchi” 10 polfinalistov za izbor MP leta 2015, na katerem se bo 10 polfinalistov letošnjega izbora Mladi podjetnik leta na javnih predstavitvah oz. “pitchih” pomerilo med seboj in strokovno komisijo poskusilo prepričati, da si prav oni zaslužijo laskavi naziv Mladi podjetnik leta 2015.

Strokovna komisija, ki jo sestavljajo Lojze Bertoncelj (30Lean), Blaž Zupan (Optiprint d.o.o.), Rok Gorjup (direktor prodaje pri Si.mobilu), Sandi Boršo (direktor prodaje in marketinga pri SAOP d.o.o.), Darko Jurić (NLB d.d.), Kristina Kočet Hudrap (Tiko Pro d.o.o., Mlada podjetnica leta 2013) ter Borut Borštnik (Zavod mladi podjetnik), bo njihove “pitche” podrobno spremljala, nato pa bo na podlagi že prej izpolnjenih ocenjevalnih obrazcev ter same javne predstavitve kandidatov izbrala pet finalistov, ki se bodo 17. junija 2015, na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, v finalnem izboru potegovali za naslov Mlada podjetnica ali Mladi podjetnik leta.

Poglejmo si, kdo so polfinalisti letošnjega izbora:

  • Aleš Borko – ALBO LS d.o.o.

Aleš Borko je 31-letni podjetnik, ki nudi logistične storitve po celem svetu. Osnovna naloga podjetja ALBO LS d.o.o. je omogočiti, zanesljiv, hiter, varen in cenovno ugoden transport po celem svetu. Uresničujejo ga z kakovostnim opravljanjem logističnih storitev, povezanostjo z zanesljivimi poslovnimi partnerji ter bogato paleto izkušenj.

  • Luka Stanovnik – BV Media d.o.o.

Luka Stanovnik je 25-letni podjetnik, ki vodi avdiovizualno in kreativno agencijo BrightVisuals. Njihovo poslanstvo je skozi izjemne vizualne zgodbe širiti dober glas o produktih, storitvah in podjetjih njihovih naročnikov. Branža, v kateri poslujejo, je precej mlada, saj se je razvila z izkoriščanjem razvoja digitalnih trendov v prvih letih tega tisočletja.

  • Anja in Alen Marić – Eko saja d.o.o.

Anja in Alen Marić sta podjetnika, ki izdelujeta unikatne lesene modne dodatke pod blagovno znamko WoodWay. S svojo ponudbo se vračajo nazaj k naravi in eko modi dajejo posebno priložnost. Trgu želijo ponuditi predvsem drugačne lesene modne dodatke in zadovoljiti potrebo vsake stranke, da se bo rada vračala k njim.

  • Luka Debevec – Kauch

Luka Debevec je 26-letni podjetnik, ki izdeluje oblazinjeno pohištvo pod blagovno znamko Kauch. Sledi poslanstvu, da strankam ne proda zgolj produkta, temveč predvsem odlično uporabniško izkušnjo (tudi s personalizacijo produktov). Sprva želi svojo blagovno znamko razširiti po Sloveniji, kasneje pa tudi drugod po tujini.

  • Nastja Kramer in Andreja Stopar – Malinca d.o.o.

Nastja Kramer in Andreja Stopar sta podjetnici, ki upravljata s spletno trgovino z zdravo prehrano Malinca.si. Ljudi želita obveščati in osveščati o zdravem načinu življenja preko zdrave prehrane, zdravih receptov, športa in ekologije. Želita ustvariti vodilno podjetje v Sloveniji in Evropi na področju prodaje zdrave prehrane. Sta tudi finalistki lanskoletnega izbora Mladi podjetnik leta.

  • Saša Kersnik – Med in mleko d.o.o.

Saša Kersnik je 30-letna podjetnica, ki ima pod svojim okriljem kozmetični salon in spletno trgovino s kozmetičnimi ter frizerskimi izdelki. Podjetje že v letošnjem letu širi z novo poslovalnico, nadaljni razvoj podjetja pa vidi tudi v širitvi poslovalnic po vsej Sloveniji, seveda pa se spogleduje tudi s tujino.

  • Nastja Verdnik – pasja pekarna HOV-HOV

Nastja Verdnik je 27-letna podjetnica, ki v svoji pasji pekarni HOV-HOV pripravlja zdravo pasjo hrano. Kot pravi, v tujini posli, povezani z malimi živalmi, veljajo za hitro rastočo dejavnost, ki odpira nove in nove priložnosti. Imajo dodelano podobo in ponudbo, ki obsega več kot 60 lastnih proizvodov.

  • David Vuzem – Ptica fantazije d.o.o.

David Vuzem je 29-letni podjetnik, ki nudi frizerske storitve z inovativnimi koncepti sprostitve in blagodejnega počutja. Želi razširiti klasično frizerstvo iz okvirjev same storitve striženja in barvanja v inovativen koncept sprostitve in blagodejnega počutja. V letošnjem letu načrtuje razširitev salona v smeri zdravilstva. Kot prvi na svetu bo v sklopu frizerskega salona med barvanjem strankam ponudil možnost uporabe dveh tematsko zasnovanih solnih sob.

  • Irenej in Ana Suban – SUBAN d.o.o.

Irenej in Ana Suban sta podjetnika, ki upravljata s spletno trgovino z avtodeli Silux.si. Silux.si ponuja pestro ponudbo praktično vseh avtomobilskih delov: celotna ponudba spletne trgovine obsega že preko 65.000 artiklov. Januarja 2014 je podjetje vstopilo že na hrvaški trg, aprila 2014 pa tudi na italijanski trg.

  • Tina Šušteršič in Nina Draksler – Etuizamobi.si

Tina Šušteršič in Nina Draksler sta podjetnici, ki upravljata s spletno trgovino etuizamobi.si. V svoji panogi se je spletna trgovina Etuizamobi.si že soočila s hudim pritiskom konkurence, kar je ekipo prisililo v popolno prenovo poslovanja, ki so ga realizirali v začetku letošnjega leta.

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Delavnica: Optimizacija spletnih strani – povzpnite se višje na Googlu!

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani oziroma z drugimi besedami: Kako biti na Googlu višje od konkurence.

Preberite več >>

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

MP delavnica: Kadrovski in drugi pravni vidiki poslovanja podjetja

Je vaš posel v vzponu in boste zaposlovali? Morda vaše podjetje že sedaj sestavlja številčna ekipa in se zavedate, da ste s kadrovskimi evidencami nekoliko odlašali? Poleg tega se vam glede poslovanja vašega podjetja še vedno porajajo vprašanja glede pogodb, kako varovati poslovne skrivnosti ali kako odpovedati delovno razmerje? Pred vami je izobraževanje, kjer izveste odgovore ravno na takšna in podobna vprašanja! Preberite več >>


Anja Marić: »Na začetku moraš biti zadovoljen z vsako majhno zmago.«

Anja Marić: »Na začetku moraš biti zadovoljen z vsako majhno zmago.«

Podjetje Woodway je svojo zgodbo o uspehu začelo pisati leta 2013. Zaradi zelo dobre prodaje lesenih ročnih ur, očal, etuijev in drugih modnih dodatkov priznanih proizvajalcev je kmalu prišlo do odprtja šestih fizičnih trgovin po vsej Sloveniji. Kaj se s startupom dogaja v zadnjem času? Preberite več >>

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, potrebuje vašo pomoč

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, potrebuje vašo pomoč

Rok Starič, mladi podjetnik leta 2018, je pred kratkim zagnal kampanjo »Lifting like nuts«, v kateri zbira sredstva za nakup viličarja, ki bo zaposlenim v podjetju Rok's pomembno olajšal vsakodnevno delo s paketi surovin in izdelkov. Kampanjo lahko podprete do konca maja s spletnim nakupom izdelkov iz njihove ponudbe. Preberite več >>

Rok Starič: »Če se pri delu ne zabavam, v njem ne vidim smisla.«

Rok Starič: »Če se pri delu ne zabavam, v njem ne vidim smisla.«

Minilo je devet mesecev, odkar je Rok Starič z blagovno znamko »Rok's nut butter« zmagal na izboru Mladi podjetnik leta 2018. Kaj mu je prinesla zmaga? Katere tuje trge že osvaja maslo iz oreščkov? S kakšnimi pristopi podjetje poskrbi za veselje svojih strank? Preberite več >>

“Brez pravega načrta ne pomaga niti 10 milijonov evrov”

“Brez pravega načrta ne pomaga niti 10 milijonov evrov”

Leto 2018 je za Domžalčana Roka Stariča, lastnika blagovne znamke Rok’s nut butter, v poslovnem smislu zagotovo prelomno. Naziv Mladi podjetnik leta 2018 je le ena izmed pozitivnih zgodb, ki mu napovedujejo svetlo prihodnost v zahtevnem podjetniškem svetu. Preberite več >>

Zgodba Pivovarne Pelicon dobiva mednarodni pridih

Zgodba Pivovarne Pelicon dobiva mednarodni pridih

Peto obletnico delovanja pri Pivovarni Pelicon obeležujejo z odmevnimi mednarodnimi sodelovanji s partnerji - pivovarji iz Nemčije, Poljske, Hrvaške in Norveške. Preberite več >>

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Vrhunec letošnje konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je bil zaključek izbora Mladi podjetnik leta 2018. Prestižni naziv je pripadel Domžalčanu Rok Stariču - Rok´s nut butter d.o.o.. Preberite več >>

Tattoo care – Z vero vase in v svoj produkt do zvezd

Tattoo care – Z vero vase in v svoj produkt do zvezd

Zdravstvene težave so kranjski podjetnici Jasni Grbić odprle nov pogled na svet. Po operaciji hrbtenice se ni prepustila malodušju. Zagrabila je priložnost, ki se ji je ponudila, ter z mazilom za nego tetovaž Tattoo care postala prava poslovna zvezdnica. Preberite več >>

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

MP konferenca: Kako najti pravi finančni vir za podjetje?

Petkova konferenca Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! bo ob sodelovanju številnih priznanih strokovnjakov postregla tudi z okroglo mizo o različnih načinih financiranja podjetij. Preberite več >>

Oznake: , , ,