Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice

22.06.2018 - 27.12.2019 — ZRSZ
Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil javno povabilo spodbud za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice.
Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice

Spodbude za zaposlovanje oseb iz programa Učne delavnice. (Vir slike: ZRSZ)

Razpisna organizacija ZRSZ
Trajanje 22.06.2018 - 27.12.2019
Več informacij

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil javno povabilo, s pomočjo katerega se bo zaposlilo 480 brezposelnih, ki so zaključili praktično usposabljanje v učnih delavnicah. Delodajalci za njihovo najmanj polletno zaposlitev prejmejo subvencijo 4.000 EUR in za najmanj enoletno zaposlitev 8.000 EUR.

Novo javno povabilo se izvaja v okviru istoimenskega programa. Njegov namen je spodbuditi delodajalce k zaposlovanju brezposelnih, ki so zaključili praktično usposabljanje v programu Učne delavnice. Tako se prispeva k njihovi hitrejši socialni in delovni vključenosti in izboljšanju zaposlitvenih možnosti, kar pripomore tudi k zmanjševanju neskladja med ponudbo in povpraševanjem na trgu dela.

Za subvencionirane zaposlitve v letih 2018 in 2019 je na voljo dobre 3 milijone EUR, ki jih financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %) in Republika Slovenija iz slovenskega proračuna (20 % celotne vrednosti). 55 % sredstev je namenjenih za brezposelne s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji, 45 % pa za brezposelne s stalnim prebivališčem v zahodni Sloveniji.

Informacije za iskalce zaposlitve

Kaj pridobite z vključitvijo v program?

 • Redno zaposlitev za najmanj 6 mesecev.
 • Več praktičnega znanja in delovnih izkušenj, ki vam odpirajo nove zaposlitvene možnosti.
 • Višjo socialno varnost z redno mesečno plačo in plačanimi prispevki za obvezna socialna zavarovanja.

Kdo se lahko vključi?

V zaposlitev s pomočjo subvencije se lahko vključite, če ste prijavljeni med brezposelnimi in ste zaključili praktično usposabljanje v programu Učne delavnice.

Delodajalec lahko z vami sklene delovno razmerje za nedoločen čas ali za določen čas najmanj 6 mesecev.

Kako se vključite v program?

Najprej se oglasite pri osebnem svetovalcu na uradu za delo, kjer ste prijavljeni. Pogovorite se o možnosti vključitve v program. Vključitev nato poteka po predpisanem postopku za vključevanje v programe aktivne politike zaposlovanja.

Informacije za delodajalce

Kdo se lahko prijavi?

Ponudbo na javno povabilo lahko predložite delodajalci, ki ste pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imate vsaj enega zaposlenega v zadnjih 3 mesecih ali ste samozaposleni ter izpolnjujete še vse druge pogoje iz javnega povabila (6. poglavje).

Predložite lahko eno ali več ponudb. Ob predložitvi nove ponudbe morajo biti sklenjene vse zaposlitve iz že podpisanih pogodb ali aneksov po prejšnjih ponudbah.

Ciljna skupina brezposelnih

S pomočjo subvencije lahko zaposlite osebe, prijavljene v evidenci brezposelnih, ki so zaključile praktično usposabljanje v programu Učne delavnice in vam jih ZRSZ predlaga za vključitev.

Postopek izvajanja programa

 • Program se izvaja na podlagi javnega povabila delodajalcem.
 • Pred oddajo ponudbe na javno povabilo mora delodajalec objaviti prosto delovno mesto, za katero navede, da želi zaposliti kandidate s pomočjo subvencije Učne delavnice. Pri tem upošteva postopek izbora kandidatov pred oddajo ponudbe.
 • Na podlagi napotitve ZRSZ se kandidat udeleži pogovora pri delodajalcu za objavljeno prosto delovno mesto.
 • Postopek za vključitev v program kandidat nadaljuje, če ga delodajalec izbere kot ustreznega kandidata za prijavljeno delovno mesto in o tem obvesti ZRSZ.
 • Kandidat pri svojem osebnem svetovalcu podpiše zaposlitveni načrt in pogodbo o vključitvi v program.
 • Pri tem je pomembno, da je delodajalec izbran na javnem povabilu in da z ZRSZ podpiše pogodbo o dodelitvi subvencije za zaposlitev.
 • Kandidat in delodajalec skleneta delovno razmerje na podlagi podpisane pogodbe o zaposlitvi.
 • Delodajalec mora izbranega kandidata zaposliti za polni delovni čas. Delodajalec mora zaposlitev ohraniti najmanj 6 mesecev neprekinjeno. Pri tem mora zaposlenemu zagotoviti plačo in druge prejemke iz delovnega razmerja po veljavni delovnopravni zakonodaji.

Oglejte si celoten postopek za pridobitev subvencije (infografika).

Višina subvencije

Delodajalec za zaposlitev kandidata prejme subvencijo:

 • 4.000 EUR za zaposlitev najmanj 6 mesecev s polnim delovnim časom (40 ur na teden),
 • sorazmerno manj:
  • za zaposlitev s polnim tedenskim delovnim časom, ki je krajši od 40 ur, vendar ne manj kot 36 ur na teden,
  • za zaposlitev s krajšim tedenskim delovnim časom, in sicer za zaposlitev invalida, ki v skladu z odločbo o invalidnosti lahko opravlja delo le krajši delovni čas, vendar ne manj kot 20 ur na teden.

Če delodajalec podaljša ali ohrani zaposlitev za najmanj nadaljnjih 6 mesecev brez prekinitve, je upravičen do druge subvencije za zaposlitev v enaki višini, skupaj torej največ 8.000 EUR.

Rok za oddajo ponudbe in dodatne informacije

Oddaja ponudbe je možna vsak dan, od 22. junija 2018 od 10.00 do porabe razpoložljivih sredstev, najdlje do 27. decembra 2019 do 11.00, ko se izteče skrajni rok za predložitev ponudb.

Več informacij o javnem povabilu je na voljo na naslednjih povezavah: za iskalce zaposlitve in za delodajalce. Za dodatna pojasnila glede prijave na javno povabilo sta na voljo Kontaktni center na 080 20 55 in kontaktni.center@ess.gov.si ter Centralna služba na ucne.delavnice@ess.gov.si.

Drugi razpisi ZRSZ

Morda vas zanima tudi sorodna vsebina
SIO webinar: Avtorske pravice, znamke in patenti v teoriji in praksi

SIO webinar: Avtorske pravice, znamke in patenti v teoriji in praksi

Intelektualna lastnina predstavlja enega izmed ključnih aspektov poslovanja vsakega podjetja (in podjetnika) ne glede na področje, velikost ali starost. V obdobju digitalizacije in globalizacije je teoretično in praktično poznavanje ter razumevanje avtorskega prava, prava znamk in patentov je tako še posebej potrebno in pomembno za vsakega podjetnika. Preberite več >>

Umetna inteligenca bo preoblikovala industrijo

Umetna inteligenca bo preoblikovala industrijo

Vpliv umetne inteligence na družbo je čedalje bolj opazen. Trenutno je največji poudarek na aplikacijah, vendar se vpliv hitro širi tudi na številna druga področja, kot so logistika, marketing, zdravstvo in druga. O teh temah boste lahko več izvedeli na brezplačni konferenci, ki bo potekala 26. septembra. Preberite več >>

70% višine stroškov izobraževanja vam lahko povrne država

70% višine stroškov izobraževanja vam lahko povrne država

Na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje neformalnih izobraževanj in usposabljanj zaposlenih (255. JR) so (samo)zaposleni posamezniki, ki se v obdobju od 1.9.2017 do 31.8.2018 udeležijo neformalnih izobraževanj in usposabljanj ter stroške zanje poravnajo iz lastnih sredstev, upravičeni do delnega povračila teh stroškov. Prijavitelj je upravičen do sofinanciranja stroška izobraževanja v višini 70% dejansko nastalega stroška, najvišja vrednost, ki jo lahko za posamezno vlogo ali več vlog skupaj pridobi, pa znaša 813,33 evrov (z upoštevano akontacijo dohodnine – plača jo Sklad). Preberite več >>

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Mladi podjetnik leta 2018 je Rok Starič!

Vrhunec letošnje konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! je bil zaključek izbora Mladi podjetnik leta 2018. Prestižni naziv je pripadel Domžalčanu Rok Stariču - Rok´s nut butter d.o.o.. Preberite več >>

S trdim delom do mednarodno prepoznavne blagovne znamke športne opreme

S trdim delom do mednarodno prepoznavne blagovne znamke športne opreme

Mlada podjetnika Luka Železnik in Dejan Kobal sta med študijem ustanovila podjetje Tng oprema, ki se ukvarja s prodajo opreme za funkcionalno vadbo. Kako jima je uspelo? Preberite več >>

Prihaja Blockchain Roadshow! Se nam boste pridružili?

Prihaja Blockchain Roadshow! Se nam boste pridružili?

Blockchain Think Tank Slovenija in Zavod mladi podjetnik pripravljamo projekt Blockchain Roadshow. Program še snujemo. Kraje, ki jih bomo obiskali še izbiramo. Ali bi bili radi o programu takoj obveščeni? Berite dalje. Preberite več >>

Dobra teta septembra s prvo enoto v Ljubljani

Dobra teta septembra s prvo enoto v Ljubljani

Jana Fleišer, vodja vrtca Dobra teta, lanskoletna prejemnica naziva Mlada podjetnica leta, skromno pove, da je bila ob zmagi presenečena, saj je ni pričakovala. »V čast mi je bilo biti že med nominiranci in sama uvrstitev v finale se mi je v tistem hipu zdela popolnoma neverjetna,« pravi. Preberite več >>

Vabljeni na MP dogodek: Lastno podjetje? Zakaj pa ne! – Kranj

Vabljeni na MP dogodek: Lastno podjetje? Zakaj pa ne! – Kranj

Dogodek bo otvorila Jana Fleišer, iz podjetja Dobra teta in prejemnica naziva Mlada podjetnica leta 2014. Sledil bo pogovor z dvema startup podjetnikoma, Matejem Gaserjem iz nizkocenovci.si in Rokom Vrbico iz CODEMONKEE. Dogodek bo zaključila Lea Bevčič s konkretnimi koraki ustanovitve podjetja. Preberite več >>

Žiga Berce: Brez ekipe ni ničesar

Žiga Berce: Brez ekipe ni ničesar

Prihajajoči dogodek #topStartupEKIPA bo poln ljudi s podjetniško žilico, zato bo dobra priložnost za spoznavanje potencialnih soustanoviteljev. »Mislim, da sicer cilj dogodka ni formiranja novih startupov,« pravi Žiga Berce, predavatelj, ki bo svoje poglede predstavil na tem dogodku. Preberite več >>

Ste postavili prenizko ceno?

Ste postavili prenizko ceno?

S tem, kako pomembno je postavljanje cene izdelka oziroma storitve, se sooči sleherni podjetnik. "Veliko posameznikov, ki se prvič srečuje s podjetništvom s ceno namreč pade v past in postavi prenizko," poudarja Uroš Čimžar iz Domovanje.com. Preberite več >>

Oznake:
SPIRIT logo
MGRT logo
EU logo

Aktivnosti Zavoda mladi podjetnik, so.p., v okviru operacije “SIO-MP-2020-2022” sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

Vse za podjetje