Ljubezen do športa ji ni dala miru – odprla je svoj fitnes

Avtor — 28.05.2015
Ines Rutar je že od malih nog vpeta v športni svet. Kot deklica je devet let trenirala klasični balet, pozneje se je ukvarjala z aerobiko in s skupinskimi treningi. Nenehna želja in potreba po stalnem gibanju sta jo pripeljali do odprtja lastnega funkcionalnega fitnesa Inergija.
Ljubezen do športa ji ni dala miru – odprla je svoj fitnes

Ines Rutar je odprla “pozitiven funkcionalni fitnes” v Ljubljani (Vir slike: Inergija).

Pravi, da gre za »najbolj pozitiven funkcionalni fitnes v Ljubljani«, v katerega zahajajo tako ženske kot moški. »Smo fitnes, kjer skrbimo za dobro počutje in pozitivno energijo, sledimo trendom in dosegamo zastavljene cilje posameznikov. Smo tudi prijazni družinam, saj želimo, da bi starši otroke pripeljali s seboj (na vzporedno vadbo za otroke), jim bili dober zgled,« pojasnjuje vizijo Inergije, ki jo skriva že v svojem imenu – inner (notranja) in energija. »Naši stalni uporabniki cenijo predvsem osebni pristop, kakovost in čistočo, kar so tudi naše največje prednosti,« pravi Rutarjeva.

Izdeluje in prodaja tudi hulahup obroče

Inergijino ekipo sestavlja trenutno sedem vaditeljev. Rutarjeva izpostavlja pomembnost dobre ekipe: “Brez dobre podpore najbližjih in zanesljive in zagnane ekipe, posameznik nima možnosti. Inergijina ekipa res dobro sodeluje, odlično se dopolnjujemo in usklajujemo, kar mi je v veliko veselje!” Sama izvaja večino treningov, večino recepcijskih opravil, sodeluje pri izdelavi hulahup obročev in vodi celotno organizacijo, pri čemer ji (kljub svoji primarni zaposlitvi) ogromno pomaga fant. Ima tudi zunanje sodelavce, ki sodelujejo na področju masaž, kozmetike, grafičnega oblikovanja in fotografiranja. Večino treningov izvaja sama, opravi tudi večino recepcijskih opravil in vodi celotno organizacijo, sodeluje pa tudi pri izdelavi hulahup obročev, ki jih tudi prodajajo. Njen urnik je vedno nabit.

Boljša telesna pripravljenost, za vrhunske športnike pa tudi lažje doseganje vrhunski rezultatov

»Treningi so raznoliki, od kondicijskih do treningov za moč, gibljivost in celostnih treningov za splošno telesno pripravljenost. Povprečnemu uporabniku naši treningi dajejo boljšo telesno pripravljenost za opravljanje vsakodnevnih opravil, boljše počutje in posledično tudi vitalnejši videz,« vrhunski športnik pa z njimi lažje doseže vrhunske rezultate in podiranje osebnih rekordov v svojem matičnem športu.

Poleg vadb tudi vsi »nujni« pripomočki

Poleg skupinskih in individualnih treningov, mentorirane vadbe v odprtem fitnesu, vadb in rojstnodnevnih zabav za otroke, v Inergiji ponuja in spodbuja slovensko s prodajo nekaterih slovenskih produktov. V ponudbi imajo športna oblačila, dodatke k uravnoteženi prehrani, pa stekleničke za vodo, naravno kozmetiko in ekološko superhrano.

Ekipo Inergija trenutno sestavlja sedem vaditeljev in nekaj zunanjih sodelavcev (Vir slike: Inergija).

Delo s srcem in dušo se obrestuje

Mlada športnica, ki je obenem tudi podjetnica, je občutek za trženje in podjetništvo prejela med študijem ekonomije. Uživanje ob ustvarjanju in razvijanju idej jo je pripeljala do ideje po lastnem centru rekreacije, s čimer lahko sledi temu, kar jo veseli, navkljub številnim težkim trenutkom skozi vadbeno sezono. »Vedno trdim, da se delo s srcem in dušo slej ko prej obrestuje in to me motivira,« je zagnana sogovornica.

Številne ideje in načrti za prihodnost

Letos si želi predvsem razbremeniti svoj osebni urnik rednih delovnih obveznosti. S tem bo imela več časa za razvoj, za uresničevanje nadaljnjih idej, širjenje, nove investicije in izboljšave. Tudi za izvedbo športnih dogodkov, kot je bil nedavni, imenovan Štafetke, dobrodelni dogodek za vso družino. »Če letos ne bi šlo, pa si v začetku leta 2016 želim prvič nekoga zaposliti, razširiti prostore in postaviti spodobno spletno trgovino,« razkriva želje in načrte.

Ines se je prijavila na izbor Mladi podjetnik leta 2015.


Oznake: , ,