Matej Golob – »Vitko in agilno vsebuje upoštevanje treh ključnih načel«

Avtor — 10.06.2014
Matej Golob, lastnik podjetja 30 Lean, je človek, ki je vedno znova fasciniran nad izvirnimi podjetniškimi idejami, je povezovalec inspirativnih TEDx dogodkov in podjetniški guru, ki razvija koncept Lean Startup mentoriranja.
Matej Golob – »Vitko in agilno vsebuje upoštevanje treh ključnih načel«

Matej Golob – »Vitko in agilno vsebuje upoštevanje treh ključnih načel« (Vir fotografije: PODIM)

Za nasvet ga lahko povprašate na dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, kjer bo nastopil v vlogi voditelja okrogle mize in povezovalca celotnega dogodka.

Uspešen prodor na tuje trge

In kakšna so Golobova osebna priporočila podjetjem za uspešen prodor na tuje trge? »Naj bodo tuji trgi v načrtu že takoj na začetku poslovne poti (izraelska miselnost), širite in uporabite slovenske povezave v tujini – Linkedin je zelo dober začetek,« meni prodoren slovenski podjetnik.

Vitko in agilno vsebuje upoštevanje treh ključnih načel

Komponente vitkega in agilnega podjetja po Golobovem mnenju vsebujejo upoštevanje treh ključnih načel: »Postavljati si težka in neprijetna vprašanja glede bistvenih aktivnosti, iskati čim bolj objektivne odgovore na ta vprašanja in v vsaki napaki (te so neizogibne) poiskati čim več uporabnega znanja.«

Mladi podjetnik 2014 etičen in z visoko vsebnostjo integritete?

Ob prihajajočem izboru Mladi podjetnik leta 2014 smo podjetniškega guruja povprašali, kakšne karakteristike so po njegovem mnenju bistvene za osebo, ki si bi zaslužila zveneči naziv.

»Integriteta. Etika. Slovenija ima že veliko preveč dogovorne ekonomije in korupcije, ki nam zmanjšuje vrednost na vseh področjih,« pojasni Golob, ki nam obenem zaupa še svoja občutja o konceptu vitkega in agilnega v slovenskem podjetništvu: »Popolnoma sem navdušen nad dejstvom, da se vitko pospešeno uveljavlja na področjih, za katere si še pred časom ne bi mislili, da se bo – in to tako zelo hitro.«

Oznake: , ,