Mlada podjetnica leta 2014 je Jana Fleišer (vrtec Dobra teta)!

Avtor — 19.06.2014
Jana Fleišer je ob prejetju naziva povedala, da je zmaga na izboru potrditev, da so zastavili pravilno zgodbo ter da je z naslovom Mlade podjetnice leta prejela kup sveže motivacije za nadaljnji razvoj in širjenje znamke vrtec Dobra teta.
Mlada podjetnica leta 2014 je Jana Fleišer (vrtec Dobra teta)!

Mlada podjetnica leta 2014 je Jana Fleišer (vrtec Dobra teta)!

Vrtec Dobra teta je mlad in razigran vrtec, ki z izkušnjami in ljubeznijo do otrok skrbi za najmlajše v varnem, nežnem ter zaupljivem okolju. Starše in otroke razveseljujejo na štirih lokacijah v Kranju.

Dobre tete so mlade, energične in izkušene vzgojiteljice oziroma pomočnice, z vsem srcem predane navihancem ter njihovim vragolijam. Vsak dan poskušajo iz malčkov izvabiti nasmejano energijo in jih motivirati za igro, ustvarjanje, s poudarkom na celosten razvoj njihovih socialnih, čustvenih, gibalnih in ustvarjalnih sposobnosti. Pri Dobri teti dajejo poseben poudarek na individualen razvoj osebnosti in sposobnosti otroka. Skozi igro in z dobrimi medsebojnimi odnosi se trudijo zagotavljati otroku varno in vzpodbudno okolje, ki omogoča razvoj ustvarjalnosti in osebnosti.

IzborMmladega podjetnika leta je organiziral Zavod mladi podjetnik, finalno dejanje izbora, odločitev o Mladem podjetniku leta med štirimi finalisti, pa je potekala v Tehnološkem parku Ljubljana v okviru dogodka »Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!«

Finalisti so bili:

  • Andreja Stopar in Nastja Kramer – spletna trgovina Malinca
  • Tadej Jevševar – iskalec izgubljenih predmetov Chipolo 
  • Jana Fleišer – vrtec Dobra teta 
  • Til Pleterski in Klemen Ptičak – restavracija s kakovostno hitro prehrano Hood burger

Opisi ostalih finalistov

Malinca (www.malinca.si) je spletna trgovina z zdravo prehrano in portal z zdravimi recepti, ki je bila ustanovljena junija 2013. Aprila letos so odprli prvo fizično trgovino Malinca v Velenju.

V ogromni shrambi Tince Malince se nahaja veliko odličnih izdelkov polnih vitaminov, mineralov, antioksidantov in drugih pomembnih sestavin, ki pomagajo ohranjati oziroma povrniti zdravje kot tudi dobro počutje.

Malinca ima tudi svojo blagovno znamko, v okviru katere se prodaja okoli 100 izdelkov. V aprilu letos so ponudbo razširili še na Hrvaško (www.malinca.hr), v prihodnjih letih pa načrtujejo še prodor v vzhodne države.

»Uvrstitev med štiri finaliste naju je zelo razveselila, saj je to potrditev, da delava v pravi smeri. Izbor Mladi podjetnik leta 2014 nama predstavlja priložnost za dodatno prepoznavnost in pridobitev kredibilnosti v svetu podjetništva,« o uvrstitvi v finale izbora Mladi podjetnik leta 2014 meni Andreja Stopar.

Chipolo (www.chipolo.net) je startup. Njihov istoimenski izdelek je najmanjši in tudi najlepši iskalec izgubljenih predmetov, ki deluje v povezavi z brezplačno aplikacijo za nadzor in upravljanje iskalcev ter predmetov.

Chipolo lahko namestite na praktično vse – prenosnik, denarnico, ključe, kolo, celo na hišnega ljubljenčka. Je privlačen in diskreten, na voljo v 9 barvah ter opremljen z integriranim senzorjem temperature. Chipolo je prvi iskalec, ki podpira platformi Android in iOS. Je popolnoma brezžičen, uporablja tehnologijo Bluetooth 4.0, zamenljiva standardna baterija pa zdrži do 6 mesecev.

»Z izborom med finaliste smo zadovoljni, kajti vsako priznanje je za startup podjetja pomembno,« uvrstitev med finaliste komentira Tadej Jevševar.

Hood Burger (podjetje Palta; HoodBurger) je novodobna okrepčevalnica, kjer strežejo goveje in piščančje hamburgerje, steak sendviče in čisto pravi domači krompirček.

Njihovo poslanstvo temelji na ponudbi kvalitetne hitre hrane slovenskega porekla, usmerjenosti k strankam in skrbi za čistočo in higijeno. Vsi izdelki v ponudbi so plod lastne recepture, tako krompirjeve bombice kot tudi Hood Krompirček. Poleg jedi nudijo strankam vrhunska piva slovenskega pivovarja Bevog. Prizadevajo si postati najbolj prepoznavna restavracija s hitro hrano v Sloveniji, čez nekaj let pa upajo, da bo znamka prisotna tudi izven slovenskih meja.

Oglejte si galerijo slik z dogodka >>

Hood Burger je alternativa obstoječi gostinski ponudbi hitre prehrane. Z njim so zapolnili del praznine na trgu s konceptom hitre hrane na visokem nivoju, s pomočjo kakovostnih sestavin in unikatnega okusa. Njihovim strankam nudijo doživetje in izkušnjo.

»Še do nedavnega sva s Klemnom obiskovala vse možne seminarje ter delavnice, kako se pravilno lotiti startup podjetja, kje začeti. Minilo je manj kot dve leti od tistih delavnic in težko je opisati veselje, ki sva ga občutila, ko so nama sporočili, da sva prišla v finale za izbor mladega podjetnika leta 2014. V trenutku se nama je »odvil« film o tem, kako sva začela najino pot, spogledala sva se in oba ponosna drug drugemu le nasmehnila,« pa o uvrstitvi med finaliste izbora meni Til Pleterski.

Več o izboru Mladega podjetnika leta 2014 >>

Več o dogodku Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! >>


Oznake: , ,