Rok za oddajo četrtletnega poročila je 10. november

Avtor Maja Borštnik — 04.11.2014
Komentiraj!
Banka Slovenije je za določen krog prebivalcev Republike Slovenije predpisala četrtletno zbiranje podatkov o stanjih finančnih sredstev in obveznostih na finančnih računih ter o transakcijah in vrednostnih spremembah v finančnih sredstvih in obveznostih.
Rok za oddajo četrtletnega poročila je 10. november

Rok za oddajo četrtletnega poročila je 10. november (Vir slike: Freeimages.com)

Na podlagi zbranih podatkov Banka Slovenije, EUROSTAT in ECB preučujejo denarno politiko, analizirajo finančno posredništvo ter finančne odločitve gospodarskih družb in države.

Obvezniki poročanja so po standardni klasifikaciji institucionalnih sektorjev vse institucionalne enote, ki so uvrščene v sektorje 11, 12 in 13 in v skladu s Sklepom o poročanju podatkov za namene statistike finančnih računov izpolnjujejo kriterije za presojo obveznosti poročanja, ki so:

  • za sektor 11 ali nefinančne družbe bilančna vsota ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katerega se poročajo podatki, 2 milijona evrov in več
  • za sektor 12 ali finančne družbe bilančna vsota ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katerega se poročajo podatki, 1 milijon evrov in več,
  • za sektor 13 ali institucionalne enote centralne in lokalne ravni države bilančna vsota (vrednost aktive) ob koncu koledarskega leta, pred obdobjem za katerega se poročajo podatki, 8 milijonov evrov in več.

Institucionalne enote, ki so ustanovljene med letom, presojajo obveznost poročanja z ocenjevanjem bilančne vsote ob koncu četrtletja, za katerega se poročajo podatki.

Preverite, ali ste zavezanec >>

Rok za oddajo četrtletnega poročila za III. četrtletje tekočega leta (poročevalsko obdobje od 1. julija do 30. septembra) je 10. november 2014.

Vir: AJPES

Prijavi se na e-novice!