V Silicijevi ulici v New Yorku se rojevajo milijonski startupi

Avtor — 29.11.2015
Izraz Silicijeva ulica je izpeljanka iz kalifornijske Silicijeve doline, označuje pa mesto New York, kjer se zadnja leta vse hitreje razvija tehnološki sektor. V Silicijevi ulici zato ni pomanjkanja po inovativnih in impresivnih startupih.
V Silicijevi ulici v New Yorku se rojevajo milijonski startupi

Nekaj najboljših startupov iz Silicijeve ulice v New Yorku (Vir slike: Unsplash.com)

Preverite le nekaj izmed mnogih startupov, ki so s svojo inovativnostjo privabili milijonske vsote investitorjev.

Marcela Sapone, startup Alfred

Marcela Sapone in Jessica Back sta med študijem potrebovali nekoga, ki bi lahko namesto njiju čistil stanovanje in hodil po opravkih, za kar sami nista imeli časa. Iz problema je nastala ideja in iz ideje startup Alfred. Startup pomaga pri najemanju delavcev, ki namesto drugih ljudi skrbijo za tedenske opravke, kot je nakup živil, sortiranje pošte ali pranje oblačil. Naročniki za najemanje delavcev mesečno plačujejo 99 dolarjev.

Od ustanovitve leta 2013 je Alfred prejel že 12,5 milijonov dolarjev investicije, od tega maja letos kar 10,5 milijonov dolarjev.

Video: Najdražja je blagovna znamka podjetja Apple

Dan Teran in Saman Rahmanian, aplikacija Managed By Q

Managed By Q je mobilna aplikacija, ki čistilnim servisom in podjetjem, ki jih najemajo za čiščenje poslovnih prostorov, pomaga pri organizaciji urnika dela in plačevanju storitev. Aplikacija poleg čistilnih servisov v sistem vključuje tudi vodovodarje, električarje in druge, ki priskočijo na pomoč pri opravilih in popravilih v poslovnih prostorih, ko je to potrebno.

Junija letos je startup prejel 15 milijonov dolarjev investicije.

Ben McKean, startup Hungryroot

Ena izmed težav hitrega življenja je pomanjkanje časa za pripravo zdravih in okusnih obrokov. Zato je Ben McKean ustanovil startup, ki svojim naročnikom dostavlja zdrave pripravljene jedi. Uporabniki, ki naročijo hrano, naslednji dan prejmejo pakiran obrok, sestavljen iz 70 do 80 odstotkov zelenjave in 20 odstotkov beljakovin.

V prvem mesecu obratovanja je startup prodal kar 10 tisoč obrokov, maja letos pa je prejel 2 milijona dolarjev investicije.

Alexandra Keating, platforma za izdelavo aplikacij, DWNLD

Alexandra Keating je priložnost videla v izdelovanju aplikacij. Toda namesto da bi jih izdelovala sama, je dala priložnost podjetjem, da jih enostavno izdelajo kar sama. DWNLD, kakor se platforma imenuje, omogoča, da uporabniki enostavno nekaj minutah spremenijo različne vsebine, kot so fotografije, videoposnetki in vsebine z družbenih omrežij, v mobilno aplikacijo.

Do sedaj je startup za svojo mobilno platformo prejel že 12 milijonov dolarjev investicije.

Casey Neistat, aplikacija Beme

Casey je opazil, da snemanje in deljenje posnetkov na mobilnih telefonih vzame preveč. Zato je razvil aplikacijo, ki dovoljuje snemanje štiri sekundnih posnetkov, potem pa se posnetek avtomatsko deli med sledilce. Snemalec si posnetka ne more ogledati, dokler ni objavljen. Sledilec posnetek lahko pogleda le enkrat, saj se ta po prvem ogledu avtomatsko za vedno izbriše.

V prvem tednu delovanja je aplikacija zabeležila kar 1,1 milijona deljenih posnetkov.

Vir: businessinsider.com

V Silicijevi dolini ni prostora za ženske?

Oznake: